Centrál do Feldy

Hrdina - FK

Centrál do Feldy

Příspěvek od Hrdina - FK »

Ahoj, vím, že je to asi blbá otázka, ale přece. Jsem schopnej nainstalovat do svý Feldy 1.3Mpi z 1996 50kw centrál na DO pomocí univerzálních sad, které se nabízí například na aukru? :?:
Řekněme tento: http://aukro.cz/dalkove-ovladani-vystre ... 22728.html ? Nebo mám brát nějaký u kterých je přímo na Felicii?
Dík :D
Foglik
Kontaktovat uživatele:

Re: Centrál do Feldy

Příspěvek od Foglik »

nemas vubec central? nebo chces jenom dodelat DO?
Hrdina - FK

Právě že vůbec a jde mi o to, jestli jsem schopnej to do dvěří přidělat :D :D měl bych i fotku vnitřku dveří, jestli by to nějak pomohlo ;)
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

o uni centralu tu mame tema tak si ho najdi...
Obrázek
Obrázek
Hrdina - FK

Nemůžu to najít, našel jsem jen jednotku na dálku, hoď mi odkaz pls :-)
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pokud koupíš nějakej uni centrál pro feldu, tak má jen naohýbaný dráty, jinak je naprosto stejný, jako obyč uni. Takže záleží na tobě, co koupíš. Vesměs je všechno stejné, záleží jen, který ovladač se ti bude líbit.
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... AD#p423445
Hrdina - FK

Hmm, jasný, dík, z hlediska ceny, kolik je asi tak opotimální za to dát, třeba: http://www.vcartuning.com/detail.php?zbozi=1413 mi přijde jako šmejd co dlouho nevydrží, ale nvm zkušenost s tím nemám :D
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Jedou tu současně skoro shodné topicy, přečti si toto:
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 23#p563539
Hrdina - FK

http://levnealarmy.cz/eshop/komfortni-p ... -3828.html vypadá solidně a někdo to tam i doporučuje :-) , ještě poslední dotaz: Nebude vadit když zapojím jen přední serva a zadní mít nebudu? Jestli není nutný mít připojený všechny pro řídící jednotku. Dík :salut:
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

vadit to nebude, ovšem než toto tak je snad levnější a snažší na instalaci origo cnetrál + extra dálka
Obrázek
Obrázek
Hrdina - FK

takže např tohle dálka http://www.levnealarmy.com/dalkove-ovla ... 1/d-71603/ k tomu http://www.dobry-obchod.cz/produkt/pl-f ... u-felicia/ a nějaký dva servomotory, dráty a to už jsem skoro na stejných číslech jako za 4 dvéřovou sadu. Nebo to myslíš ještě jinak? :idea:
Foglik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foglik »

+- 500kc na vrakarne komplet origo central a k tomu uni dalku a budes vysmatej
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

opravdu nemáš centrál ? nebo tam je a negunguje , kontroloval jsi to ?

pak se podívej pod plast A-sloupku , pokud tam bude 12ti pinová svorkovnice (kabel mimovýbav) , tak bych doporučil podívat se jestli tam je/není jednotka centrálu , doplint ji + serva centrálu , a koupit jen dálku

pokud tam není zkusit ho sehnat , +jedntka + serva

nebo celej komlet uni a sehnat origo serva a namontovat je místo těch uni

tyhle uni se musej dobře seřídit a občas kontrolovat , páč po nějaký době se ti může stát že se ti spojení tyček uvolní a dveře se nezamknou , nebo přední se budou dohadovat jestli zamknout/odemknout ..................
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pokud má LX, tak v autě není vůbec nic, ani kousek kablíku navíc. Sám jsem to aktuálně taky řešil na stříbrným sršňovi. Takže u origo centrálu bude problém s tou kabeláží. V tom případě bych doporučoval uni centrál, který má komplet všechno + dokoupit příchytky a táhla upevnit její pomocí přímo k zámkům. Tím se vyhneš do budoucna problémům se spjením tyček, jak píše ferda.
http://www.autodilykrc.cz/cz-detail-551 ... dveri.html
Foglik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foglik »

Ja mam taky LX a central sem mel. podivej se jak ti radi do toho A sloupku a dyztak by se to jenom dopripojovalo a mel by si klid. Hlavne origo je origo i kdyz treba pouzity
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

kombík je taky jen LX , ale má centrál , rádio + repro vzadu , mlhovky , záleží jaký vůz byl k dispozici při jeho koupi a co všechno kupující chtěl ,
ale třeba u u tý 1,3 GLX jsem měl svazek mimovýbav zdvojenej tj jeden origo , ale odešla jednotka centrálu
(6pin), tak to odpojili , a přidaly druhej svazek-jen s kabely centrálu s 10pin centrálem
Hrdina - FK

Jasný, děkuji za rady. Vím co je A,B,C sloupek, ale nějak si nejsem jistej umístěním toho mimovýbavového kabelu, mohli byste být trošku přesnější? V případě UNI řešení je asi celkem jedno kam bych +12V připojil, nebo to dáváte na určitý kabel? Mám Lxi s nulovou výbavou, takže nepředpokládám přítomnost toho kabelu, ale i tak bych rád věděl, kde se nachází a čeknul to :-)
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

podívej se pod pravej dolní kryt A-sloupku
Hrdina - FK

pro začátečníky :D, fotka není z mého auta to jsem někde našel na netu, je to to místo?
http://imgup.com/data/images/6932.jpg
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ano, je to to místo, kde hledat svorkovnici. Ale pokud píšeš, že máš 0-lovou výbavu, tak jí tam mít nebudeš, tak, jako já.
Napojil jsem se přímo do pojistkovky, je tam volná pozice č 18. Do té pozice dáš pojistku ( 15 - 20A dle tvého centrálu) a drát napojíš do zeleného konektoru C pozice 1
http://www.feliciaklub.cz/knihovna.html?detail=48
Ovšem pravděpodobně nebudeš mít ani tento konektor, čili na vrakovišti sehnat. Nebo se můžeš napojit kablíkem s 6-kou očkem přímo na přívod do pojistkovky. Chce to pak, aby centrál měl svojí pojistku, většinou je maj.
Hrdina - FK

jjj, zamýšlel jsem spíše druhý způsob :D, jinak pro připojení směrovek se asi nevyhnu rozebrání přístrojovky, někde jsem tady viděl, že se to napojuje u páčky.
Dík za info, celkem se na to už těším :D :D
Foglik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foglik »

smerovky zapojovat nemusis... ja je na Renaultu taky nezapojoval protoze se mi nechtelo vsechno rozebirat.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Není třeba rozebírat přístrojovku, je to zbytečná práce. ŘJ centrálu umístni pod kastlík před spolujezdcem, tam se taky napojíš do pojitkovky, kostru a připojení blinkrů se provede pod volantem, stačí jen oddělat spodní kryt volantové tyče. Mnohem víc práce je s natažením drátů do dveří, je potřeba odcvakat prahy, oddělat obložení A i B sloupku. Ačkoli pokud budeš napojovat jen přední dveře budeš to mít jednodušší, to stačí sundat jen oplastování A sloupku.
Ikdyž osobně bych si radši dal tu práci a a napojil i zadní dveře, nemůže se ti pak stát, že je zapomeneš zamknout.
Zapojení blinkrů ve svorkovnici T5d u páčky přepínače pod volantem:
L…………………….černá/bílá
R…………………….černá/zelená

Jo a ještě bych zapomněl, pokud budeš napojovat zadní dveře musíš dokoupit po jednom kusu průchodky na feldu do zadních dveří:
http://www.htcar.cz/pryzova-pruchodka-felicie/d-70297/

A ještě jeden tip, co jsem udělal já, když jsem měl sundané oplastování B sloupku tak jsem hned nahodil vypínače i do zadních dveří. Nemusí se tahat žádné dráty, stačí jen dokoupit sadu zadních vypínačů. Sada se paralerně připojí na vypínač předních dveří, konektory i kabeláž je v sadě připravená.
http://www.htcar.cz/dverni-kontakty-fel ... i/d-70373/
Hrdina - FK

Čím lehčí, tím lepší :D :D , musím si to sehnat a vrhnu se na to až bude hezky, zatím mi tady to téma nemažte, ještě rád si přečtu znova :thumleft:
Dík za vyčerpávající odpovědi, ten tip na ty příchytky koncových táhel je fakt dobrej, to jsem nečekal :oops:
panlada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panlada »

zdarvim já jsem dostal uni centrál a v návodu mám zapojení k brzdovému pedálu,proč :?: a dále na světla ale je asi lepší na blinkry díky
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ty brzdy tam ovšem nejsou pro signalizaci odemknutí-zamknutí ne? Jsou centrály, u kterých, když se napojíš na brzdovky, tak centrál auto zamkne po rozjezdu a prvním sešlápnutí brzd. Je to, jako u nových aut, ale tam je to až po dosažení určité rychlosti. Tahle funkce se u entrálu nemusí zapojovat, pokud ji zapojíš je vhodné si udělat uvnitř tlačítko na odemknutí, aby jsi při vystoupení nemusel tahat za kolíček nebo používat dálku.
panlada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panlada »

díky a kam zapojit ty světla nebo blinkry
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

světla k vypínači světel, blinkry pod volant, už je to tu všechno popsaný, stačí jen hledat. Pochopitelně přes usměrňovací diodu, pokud ji už centrál nemá v sobě nebo není součástí kabeláže. Ovšem i tohle je v návodu k centrálu popsaný, čili hledat a číst. :hledej:
panlada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panlada »

já hledám ale asi to píšu nějak divně když mi to napíše že ni nebylo nalezeno,v návodu je jen zapojit na světla,já chi blinkry ale i tak díky
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

http://www.feliciaklub.cz/forum/search. ... na+blinkry
je tam, jak zapojit blinkry i tam někdo řeší, že mu blikaj světla a on to chce změnit na blinkry.
http://www.feliciaklub.cz/forum/search. ... na+blinkry
panlada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panlada »

díky moc,já se vždy zeptám co potřebuju a je to špatně takže psát asi okolo
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

není špatně se ptát, ale může se ti stát, že se odpovědi nedočkáš, jelikož nikoho nebaví odpovídat na stejné dotazy furt dokola. Je lepší si zjistit informace a pak teprve diskutovat o nejasnostech, vylepšeních, ap.
panlada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panlada »

zdarvim,projížděl jsem kde co ,ale jsem nic nenašel,namontoval jsem novej neorigo centrál a když zmáčknu na dálce zamknout tak se zamkne a hned odemkne ,vubec nevim co s tím díky
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

pořádně ho seřídit , zkontrolovat dráty - zapojení , možná v předních dveřích signální prohodit
panlada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panlada »

nevim jak seřídit,nemohl bych ti zavolat kdyby jsi mi poslal číslo
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

.... neorigo centrál .... to táhlo jsi přidělal kam? jak ? (na tyčku čudlíku přes tu kostku ? nebo do volný díry v páce na zámku ?

vem šroubovák zacvakni západku zámku na dveřích aby jsi je mohl mít otevřený a koukej na servo co to udělá když zamkneš ,

mě to dělo to že servo vyjelo nahoru ale odrazilo se a tím to hned odemklo
panlada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panlada »

do volný díry,jo myslim že se taky odrazí a u jednoho zámku ,zadní,mi to tahá pořád,ale zase je mi divný že na klíč to nereaguje vubec,no a to budu nějak poupravit ty tyčky :?:
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

tyčky jsi tedy ohýbal ?
na klíč ve dveřích to nejde ani na jedný straně ?
musí se najít správná poloha serva nebo délka tyčky , to může mít i vliv na to proč to nefunguje na klíč - servo není dost blízko u koncový polohy a tím není sepnutý spínač zpětného ohlasu
panlada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panlada »

nene neohýbal to byla sada pro felicii,ani na jedné,takže prohodit serva nebo nějak přizpusobyt tyčky,já už jsem z toho na švestku dělám to už 3 dny
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

se servama se dá nějak pohybovat ? museli se pro ně vrtat díry ?
panlada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panlada »

ne myslim že je dát břichem dovnitř nebo ven,návod uplně na h.....
panlada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panlada »

ale to asi nemá vliv
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

co ot je zač ? , můžeš to nafotit jak to vypadá ve dveřích ?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

To nebude originál centrál, jak pozoruju, ale nějakej univerzál a nebudou se ti shodovat barvy kabelů. Respektive barvy kabeláže a kabelů u serv jsou stejné, ale nepárujou se. Už jsem se s tím setkal. Musíš zjistit, kterej z ovládacích drátů je jakej a pak je spárovat. Těžko se to takto vysvětluje. Modrej a zelenej půjdou na sebe, ale pak tam máš ještě asi hnědej, černej, žlutej a tam někde bude chyba. Kdysi na červený feldě jsem měl stejněj problém.
panlada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panlada »

ferdamravenec:nafotit není problém,ale dát to sem je problém 103457:je to universal,dostal jsem ho jako dárek,sada přímo pro feldu,jsou tam barvy do předních dveří černej,bílej,hnědej,zelenej,modrej jsou tam ještě rozdvojenej žlutej psáno blinkry,ty probliknou,potom oranžovej na brzdu ,bílooranžovej připojit na acc to nevim co je a ružovej na kufr,no a kostra a proud,dá se vyzkoušet,že bych všechny odpojil a pak zpět po jednom připojovat :?: montoval jsem universal do una ,opla a vždy v pohodě,ted jsem dostal na dálku a ouha,nejhorší na tom je,že to dělám před barákem na parkovišti,jak mám zjistit kterej je jakej :oops:
panlada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panlada »

ještě jedna věc,včera večer jsem šel ještě něco zkusit a když jsem připojil kostru tak to hodilo jiskru,nemusí být ted připojeno všehno,nechápu tedy plánek,je tam ten oranžovej na tu brzdu a ten je rozdvojenej na kostru a asi spnač,to jsem taky nepohopil,
http://www.autokom-audio.cz/97,cz_centr ... -do-l.html,
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Joo, to je přesně on, co mě zlobil :lol:
oranžový každej zvlášť zaizoluj, ty jsou na alarm - zapnuto/vypnuto
růžovej je správně na odskok kufru, ale není silovej, musí jít přes relé.
zelenej a modrej do předních dveří jsou OK, ale ten černej,bílej,hnědej z kabeláže nejdou zapojit shodně podle barev na černej,bílej,hnědej u předních serv. Je tam přehozená barva, ale už si nepamatuju která kam. Čili pokud to chceš provizorně rozchodit, tak odpoj tyhle 3 dráty a centrál ti bude chodit na dálku, ale nikoliv na klíč. Na klíč se auto bude chovat, jako klasický auto bez centrálu, že klíčem odemkneš jen jedny dveře.
Nebo to můžeš dovést do dokonalosti a proměřit ty motory a zjistit z kterého drátu v kabeláži jde stálá kostra a potom hýbat servem a v jednom drátu na servu musí být ta kostra na stálo připojená a podle pohybu serva se kostra přepíná na jeden nebo druhej drát.
Pokud to zjistíš, dej info, jak jsi pochodil.
panlada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panlada »

jojo až trochu rozmrzne tak na to jdu,musim to co nejdříve dodělat,aby si zloději nemysleli že to rozebírám do šrotu,mám vyndanou palubku a vše naházený na zadních sedačkáh :lol: ,ty žlutý mužu nechat na těch blinkrách :?: dal jsem jeden na bíločernej a druhej zelenočernej,takže podle toho plánku ani jeden oranžovej není na tu brzdu :?: mám dva plánky a každej je jinak zapojit :hlava:
panlada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panlada »

jo super,ale mrzne :lol: ,u zadních dveří mi to tahá dolu,odemkne se ale pomalu se sesune o kousek dolu,muže to být zámkem nebo tim servem a nebo nějak přizpusobyt tu tyčku
panlada
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od panlada »

klíčem prostě ne :hlava:
Odpovědět