Klepání v předu, už nevím co by to mohlo být

Přední i zadní
modrafelda - FK

Klepání v předu, už nevím co by to mohlo být

Příspěvek od modrafelda - FK »

Přeju všem kolegům Feldařům pěkné svátky. Před Vánocema jsem byl na STK, doufaje že mi aspoň třeba do lehkých závad zapíšou něco co by s tím klepáním souviselo, ale vůbec nic...
Problém je takový, že zepředu se ozývá kovové klepání na nerovnostech. Často to mlátí i na skoro rovné silnici, na větších hrbech to už tak moc slyšet není. Zdá se mi že to reaguje na přejetí nerovnosti oběma koly.
Diagnosika: Nápravy jsou v pořádku, nikde žádná vůle, čepy OK. Mírná vůle na třmenech brzd, jenže to mlátí i při brzdění, takže tohle vylučuji. Vůle na poloosách, ale to pochybuju že by bylo tím, navíc to mlátí i při akceleraci kdy se vůle vymezí. Jediné co by to reálně mohlo být je jakási radiální vůle na jedné tyčce řízení. Jenže to je na druhé straně než z kama to mlácení slyším. Co se vlastně v takovém případě mění na tom řízení a dá se to v pohodě doma?

Díky za jakékoli rady, tohle už řeším dobrého půl roku a bezvýsledně.
Faust
Kontaktovat uživatele:

Re: Klepání v předu, už nevím co by to mohlo být

Příspěvek od Faust »

a co reakční silemblok převodovky ve středu a nebo táhlo co drží tyč řazení tam je taky guma a může se to při reakci a nerovnostech třít kov o kov a vydávat kepavý zvuk.kdybyto bylo řadící tyčí tak kdybys ní klepal tak to musí vydávat zvuk i když auto nejede.takhle se to těžko hledá ale musíš jít postupně.někdy čep vypadá dobře zvenku ;)
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
Cobrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cobrak »

Odkud jsi?
modrafelda - FK

Faust: Ta reakční vzpěra je nová, na tyč řazení se podívám, díky za nápad. Co jsem tam před rokem měnil nýty za šrouby, tak jsem problém nenašel, ale radši zkontroluju znova.
Cobrak: Brno-venkov
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

a co čepy řízení,jak na tom jsou tlumiče?zda tumič nemlátí o horní uložení kde je guma.taky se stává že když máš krycí plech ohnutý tak se při akcerelaci motoru dotýká kladka plechu
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

pokud to souvisí s pohybem motoru,můžeš někoho požádat ať sedne za volant,zatáhni ručku a ať se ti zkouší rozjet a poslouchej kde to klepe.

to je asi vše co mě zatím napadá,prostě jít postupně,
modrafelda - FK

jj, díky za rady. Spíš to souvisí s přejížděním nerovností, při rozjíždění do kopce dopředu i dozadu je ticho. Gumy navrchu tlumičů jsou měněné, v levém tlumiči je i nové ložisko (tam to klepání jde víc slyšet), tu levou stranu jsem měl celou rozdělanou a nikde vůle nejsou. Je tam i dokonce měněné ložisko...
modrafelda - FK

Asi největší podezření mám na tu tyčku řízení, asi nějaké pouzdro? (čep na těhlici je ok) Zespoda jsem tam ale žádnou vyměnitelnou součást neviděl.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

máš stabilizátor přední nápravy ?
modrafelda - FK

ne ten tam není
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

nevím kterou tyčku řízení myslíš , jestli tu co je od kuláku do hřebene > schovaná v prachovce , tak ta se seřizuje pod tou prachovkou , nevychází-li matice na závit podloží se miska kloubu desetníkem , a pozor je taky silonovej kroužek v matici a ten může bejt vydřenej , nebo vymlácenej ,

jestli je tou tyčkou tak bys to měl cejtit ve volantu

ale jinak to tipuju na spodní kulák v rameni pod těhlicí
Milos-Racing
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Milos-Racing »

Těžko to takhle odhadnout.Kovově většinou klepou čepy. Já se teď nedávno setkal s tím,že kolegovi z práce výfuk klepal do zámku zpátečky.Taky dalo dost práce zjistit,co to je.
Pak můžou klepat brzdové třmeny.
Možná kdyby to poslech někdo zkušený ,tak by určil,kde je problém.
modrafelda - FK

Kouknu teda i na výfuk a ještě to znova pořádně prohlídnu. Jinak nevíte co se mění v tom řízení, je tam nějaké pouzdro co se může vyběhat?
miktan

Příspěvek od miktan »

Taky mi to klepe na nerovnostech a tak jsem zvedl předek a poklepal na kola přes pneu proti poloose a přesně ten klepavý zvuk se ozval.Tak jsem zapříčil tyčkou poloosu a rameno a přestalo to.Tipuji to na axiální vůli poloosy a mam najeto 150 000.
Odpovědět