Klepání v předu, už nevím co by to mohlo být
-
modrafelda - FK
Klepání v předu, už nevím co by to mohlo být
Přeju všem kolegům Feldařům pěkné svátky. Před Vánocema jsem byl na STK, doufaje že mi aspoň třeba do lehkých závad zapíšou něco co by s tím klepáním souviselo, ale vůbec nic...
Problém je takový, že zepředu se ozývá kovové klepání na nerovnostech. Často to mlátí i na skoro rovné silnici, na větších hrbech to už tak moc slyšet není. Zdá se mi že to reaguje na přejetí nerovnosti oběma koly.
Diagnosika: Nápravy jsou v pořádku, nikde žádná vůle, čepy OK. Mírná vůle na třmenech brzd, jenže to mlátí i při brzdění, takže tohle vylučuji. Vůle na poloosách, ale to pochybuju že by bylo tím, navíc to mlátí i při akceleraci kdy se vůle vymezí. Jediné co by to reálně mohlo být je jakási radiální vůle na jedné tyčce řízení. Jenže to je na druhé straně než z kama to mlácení slyším. Co se vlastně v takovém případě mění na tom řízení a dá se to v pohodě doma?
Díky za jakékoli rady, tohle už řeším dobrého půl roku a bezvýsledně.
Problém je takový, že zepředu se ozývá kovové klepání na nerovnostech. Často to mlátí i na skoro rovné silnici, na větších hrbech to už tak moc slyšet není. Zdá se mi že to reaguje na přejetí nerovnosti oběma koly.
Diagnosika: Nápravy jsou v pořádku, nikde žádná vůle, čepy OK. Mírná vůle na třmenech brzd, jenže to mlátí i při brzdění, takže tohle vylučuji. Vůle na poloosách, ale to pochybuju že by bylo tím, navíc to mlátí i při akceleraci kdy se vůle vymezí. Jediné co by to reálně mohlo být je jakási radiální vůle na jedné tyčce řízení. Jenže to je na druhé straně než z kama to mlácení slyším. Co se vlastně v takovém případě mění na tom řízení a dá se to v pohodě doma?
Díky za jakékoli rady, tohle už řeším dobrého půl roku a bezvýsledně.
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
Re: Klepání v předu, už nevím co by to mohlo být
a co reakční silemblok převodovky ve středu a nebo táhlo co drží tyč řazení tam je taky guma a může se to při reakci a nerovnostech třít kov o kov a vydávat kepavý zvuk.kdybyto bylo řadící tyčí tak kdybys ní klepal tak to musí vydávat zvuk i když auto nejede.takhle se to těžko hledá ale musíš jít postupně.někdy čep vypadá dobře zvenku 
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
-
modrafelda - FK
Faust: Ta reakční vzpěra je nová, na tyč řazení se podívám, díky za nápad. Co jsem tam před rokem měnil nýty za šrouby, tak jsem problém nenašel, ale radši zkontroluju znova.
Cobrak: Brno-venkov
Cobrak: Brno-venkov
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
a co čepy řízení,jak na tom jsou tlumiče?zda tumič nemlátí o horní uložení kde je guma.taky se stává že když máš krycí plech ohnutý tak se při akcerelaci motoru dotýká kladka plechu
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
pokud to souvisí s pohybem motoru,můžeš někoho požádat ať sedne za volant,zatáhni ručku a ať se ti zkouší rozjet a poslouchej kde to klepe.
to je asi vše co mě zatím napadá,prostě jít postupně,
to je asi vše co mě zatím napadá,prostě jít postupně,
-
modrafelda - FK
jj, díky za rady. Spíš to souvisí s přejížděním nerovností, při rozjíždění do kopce dopředu i dozadu je ticho. Gumy navrchu tlumičů jsou měněné, v levém tlumiči je i nové ložisko (tam to klepání jde víc slyšet), tu levou stranu jsem měl celou rozdělanou a nikde vůle nejsou. Je tam i dokonce měněné ložisko...
-
modrafelda - FK
Asi největší podezření mám na tu tyčku řízení, asi nějaké pouzdro? (čep na těhlici je ok) Zespoda jsem tam ale žádnou vyměnitelnou součást neviděl.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
máš stabilizátor přední nápravy ?
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
nevím kterou tyčku řízení myslíš , jestli tu co je od kuláku do hřebene > schovaná v prachovce , tak ta se seřizuje pod tou prachovkou , nevychází-li matice na závit podloží se miska kloubu desetníkem , a pozor je taky silonovej kroužek v matici a ten může bejt vydřenej , nebo vymlácenej ,
jestli je tou tyčkou tak bys to měl cejtit ve volantu
ale jinak to tipuju na spodní kulák v rameni pod těhlicí
jestli je tou tyčkou tak bys to měl cejtit ve volantu
ale jinak to tipuju na spodní kulák v rameni pod těhlicí
- Milos-Racing
- Kontaktovat uživatele:
Těžko to takhle odhadnout.Kovově většinou klepou čepy. Já se teď nedávno setkal s tím,že kolegovi z práce výfuk klepal do zámku zpátečky.Taky dalo dost práce zjistit,co to je.
Pak můžou klepat brzdové třmeny.
Možná kdyby to poslech někdo zkušený ,tak by určil,kde je problém.
Pak můžou klepat brzdové třmeny.
Možná kdyby to poslech někdo zkušený ,tak by určil,kde je problém.
-
modrafelda - FK
Kouknu teda i na výfuk a ještě to znova pořádně prohlídnu. Jinak nevíte co se mění v tom řízení, je tam nějaké pouzdro co se může vyběhat?
-
miktan
Taky mi to klepe na nerovnostech a tak jsem zvedl předek a poklepal na kola přes pneu proti poloose a přesně ten klepavý zvuk se ozval.Tak jsem zapříčil tyčkou poloosu a rameno a přestalo to.Tipuji to na axiální vůli poloosy a mam najeto 150 000.