Centrál :-(
-
Jerry - FK
Centrál :-(
Zdravím všechny.
Už týden tady čtu ohledně zapojení UNI dálky a dnes jsem se do toho pustil a jsem z toho v pasti.
Potřebji prostě poradit.Koupil jsem dálku http://levnealarmy.cz/eshop/komfortni-p ... la004.html ,v příloze je org.centrál a podle toho jak tady píšete,tak mě to nejede.
Tak prosím o radu,děkuji.
Už týden tady čtu ohledně zapojení UNI dálky a dnes jsem se do toho pustil a jsem z toho v pasti.
Potřebji prostě poradit.Koupil jsem dálku http://levnealarmy.cz/eshop/komfortni-p ... la004.html ,v příloze je org.centrál a podle toho jak tady píšete,tak mě to nejede.
Tak prosím o radu,děkuji.
- kouda
- Kontaktovat uživatele:
Re: Centrál :-(
A co ti přesně nejde? Tuhle dálku mám taky doma a chystám se na zapojení
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
UŽ TO TADY BYLO ,
na jednotce , 1 odemknout , 2 zamknout , jestli je tou ž vytažený do svorkovnice mimovýbav tak (myslím) že piny 9 a 10 , černý odemknout žlutý zamknout
na jednotce , 1 odemknout , 2 zamknout , jestli je tou ž vytažený do svorkovnice mimovýbav tak (myslím) že piny 9 a 10 , černý odemknout žlutý zamknout
-
Jerry - FK
Při zmáčknutí DO jdou jen blinkry ale nezamkne a neotevře...
podle schématu je DZ pin 1 a DO pin2...ale nejde.
Pin 9 a 10-tak tam je nějaká značka MO a MZ,dva vodiče propojené a mezi nima v kolečku M....
podle schématu je DZ pin 1 a DO pin2...ale nejde.
Pin 9 a 10-tak tam je nějaká značka MO a MZ,dva vodiče propojené a mezi nima v kolečku M....
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
a máš na dálce všechno ukostřené? V těch dvou drátech, co připojuješ na centrál musíš mít mínusové impulsy při zamknutí - odemknutí
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
na DZ(zamknout) a DO (odemknout) ... ta druhá strana je připřipojemí motorků
Dráty na DO ....
Žluto/černý a žlutý propojit na "mínus"
Oranžovo/černý a oranžový zaizolovat a nezapojovat
Bílo/černý na DO stávajícího CZ v autě
Bílý na DZ stávajícího CZ v autě
Hnědý .. směrovky (píšeš, že bliká tak očividně správně zapojeno)
Růžový a červeno/černý .. výstup pro otevření kufru ... buď připojit relé a na to nějakej motorek nebo přímo na motorek .. záleží co tam máš připojeno .. případně zaizovolat a nezapojovat
Červený ... připojit na nápajení +12V
Černý ... připojit na kostru
Máš to takhle zapojený?
Dráty na DO ....
Žluto/černý a žlutý propojit na "mínus"
Oranžovo/černý a oranžový zaizolovat a nezapojovat
Bílo/černý na DO stávajícího CZ v autě
Bílý na DZ stávajícího CZ v autě
Hnědý .. směrovky (píšeš, že bliká tak očividně správně zapojeno)
Růžový a červeno/černý .. výstup pro otevření kufru ... buď připojit relé a na to nějakej motorek nebo přímo na motorek .. záleží co tam máš připojeno .. případně zaizovolat a nezapojovat
Červený ... připojit na nápajení +12V
Černý ... připojit na kostru
Máš to takhle zapojený?
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
-
Jerry - FK
Nemám...mám zapojený na DO červený +12 stálý,černý kostra.
žlutý a černožlutý nemám zapojený.Ty mám spojit a hodit na kostru?
Bílý a č.bílý mám zapojený na ŘJ podle schématu.
žlutý a černožlutý nemám zapojený.Ty mám spojit a hodit na kostru?
Bílý a č.bílý mám zapojený na ŘJ podle schématu.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Ano, žlutý a žlutočerný musíš ukostřit. Proto ti to nemaká. (nezamyká a odemyká )
-
Jerry - FK
Pánové,mockrát děkuji,už to MAKÁÁÁ !!!!!
By mě nenapadlo,že ty žluté káble mají být spojené.A nenašel jsem to ani tady na foru....
Ještě jednou moc děkuji.
Hezký víkend.
By mě nenapadlo,že ty žluté káble mají být spojené.A nenašel jsem to ani tady na foru....
Ještě jednou moc děkuji.
Hezký víkend.
- kouda
- Kontaktovat uživatele:
Maty: díky za podrobné vysvětlení. Už to můžu bez obav taky namontovat
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
není to žádná věda, stačí jen přečíst návod. 
- kouda
- Kontaktovat uživatele:
Návod jsem sice četl, ale furt sem nechápal co se zbývajícími dráty k připojení centrálu - tj. v návodu ikona nůžek 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
zaizolovat, pokud máš centrál a k němu jen připojuješ dálku.
-
Jerry - FK
Ale o těch žlutých drátech tam není psáno,že se mají ukostřit... No ještě že Vás tady máme klucíí.
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Asi špatně čteš
... pod schématem zapojení jsou další 4 obrázky ... vybereš ten který odpovídá tvé situaci (připojuješ k CZ který se ovládá mínusem) a hned tam vidim .. tyhle 2 dráty do CZ, 2 ustřihnout (nůžky), 2 ukostřit (jsou spojené a zakončené značkou země/kostry) 
A proč se to propojuje... už jsem nad timt aky přemýšlel proč to nevyřeší nějak jinak, ale očividně to jinak nefunguje ... pošleš do toho DO signál, který ovládá CZ a DO ho pustí ve správné okamžiky do CZ a to zareaguje jak má.
Pokud si všimneš tak pokud by se CZ ovládal napětím (+12V) tak se ty žlutý dráty připojujou né na kostru ale na +12V
Snad vysvětleno smysluplně a dostatečně
A proč se to propojuje... už jsem nad timt aky přemýšlel proč to nevyřeší nějak jinak, ale očividně to jinak nefunguje ... pošleš do toho DO signál, který ovládá CZ a DO ho pustí ve správné okamžiky do CZ a to zareaguje jak má.
Pokud si všimneš tak pokud by se CZ ovládal napětím (+12V) tak se ty žlutý dráty připojujou né na kostru ale na +12V
Snad vysvětleno smysluplně a dostatečně
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
ono to vyřešený právě tímhle drátováním silový části relátek , aby se nemuselo něco dokupovat , a to kvůli tomu že je několik druhů centrálů , .................
např jablotron má přímo jen dva dráty , zamknout odemknout na nich jen minusový impuzy , např ve feli jen připojíš na stávající central , nebo pokud tam není doplníš jednotku centrálu pokud chceš centrál ovládat i klíčem , pokud není třeba ovládání klíčem stačí doplnit tzv releový blok který bude ovládat serva (není potřeba jednotka centrálu)
nebo pokud je třeba ovládání plusem nebo připojení na kompresor se reléový blok musí správně zapojit
reléový blok není nic jiného než dvě přepínací relé v jedný škatulce
no a tyhle centrály , dálkáče , aj , mají ten blok vlastně v sobě a musí se jen zapojit dle potřeby
např , v autě je centrál dá se uni dálka , funguje na dálku nebo na klíč
v autě není nic , dá se uni centrál uni dálka , funguje na dálku nebo na klíč
v autě není nic , dá se uni dálka připojí se serva , funguje na dálku , klíčem jdou jen dveře se zámkem (pokud je funkční)
např jablotron má přímo jen dva dráty , zamknout odemknout na nich jen minusový impuzy , např ve feli jen připojíš na stávající central , nebo pokud tam není doplníš jednotku centrálu pokud chceš centrál ovládat i klíčem , pokud není třeba ovládání klíčem stačí doplnit tzv releový blok který bude ovládat serva (není potřeba jednotka centrálu)
nebo pokud je třeba ovládání plusem nebo připojení na kompresor se reléový blok musí správně zapojit
reléový blok není nic jiného než dvě přepínací relé v jedný škatulce
no a tyhle centrály , dálkáče , aj , mají ten blok vlastně v sobě a musí se jen zapojit dle potřeby
např , v autě je centrál dá se uni dálka , funguje na dálku nebo na klíč
v autě není nic , dá se uni centrál uni dálka , funguje na dálku nebo na klíč
v autě není nic , dá se uni dálka připojí se serva , funguje na dálku , klíčem jdou jen dveře se zámkem (pokud je funkční)
-
Jerry - FK
Děkuji za vysvětlení.
Mám ještě jednu prosbu.
Světelnou signalizaci jsem napojil na výstražné blinkry (zelený a černozelený).Při zamknutí,nebo odemknutí mi zabliká pouze pravá strana.Obě bliknou puze když dám páčku blinkru v levo,tak pak blikají všechny.
Můžete mi poradit co s tím?
Mám ještě jednu prosbu.
Světelnou signalizaci jsem napojil na výstražné blinkry (zelený a černozelený).Při zamknutí,nebo odemknutí mi zabliká pouze pravá strana.Obě bliknou puze když dám páčku blinkru v levo,tak pak blikají všechny.
Můžete mi poradit co s tím?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Chyba, není to zelený a černozelený, ale černozelený a černobílý.
Zapojení ve svorkovnici T5d u páčky přepínače pod volantem:
L…………………….černá/bílá
R…………………….černá/zelená
Zapojení ve svorkovnici T5d u páčky přepínače pod volantem:
L…………………….černá/bílá
R…………………….černá/zelená
-
Jerry - FK
Omlouvám se...už jsem se to i tady dočetl...ale děkuji...odzkoušeno a už to frčí...díky moc.