Nejdou vypnout zadní mlhovky
-
Danczi - FK
Nejdou vypnout zadní mlhovky
Zdravím, mám problém na Felicii 1.3 mi svítí zadní mlhovky a nejdou vypnout. Kontrolka mlhovek svítí a když jsi zmáčknu, tak sice ztmavne, ale svítí dál. Má to tažný zařízení. Prý snad by to mohlo být i v zásuvce pro vozejk. Poraďte prosím. Díky
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Nejdou vypnout zadní mlhovky
Tlačítko, zkrat v kabelech nebo patici, skvrny na slunci... Prostě koukni na všechny možnosti. Co víc ti poradit, když nevíme, od kdy ti to dělá, cos před tím s autem dělal, a tak.
Lidi, občas vaše dotazy mě fakt dostávají...
Lidi, občas vaše dotazy mě fakt dostávají...
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
-
Danczi - FK
Začlo to ze dne na den. Jak jsem popsal, zadní mlhovky svítí a né a né zhasnout. Kontrolka taky svítí a chci-li je vypnout, tak svítí dál, jen o něco méně jasněji.
Jakou patici máš na mysli?
Respektive nějakej plánek jak se dostat k tlačítku?
Myslel jsem jestli tady náhodou není někdo , kdo s tím má podobnou zkušenost, abych se nemusel nimrat v celým autě.
Protože jak říkám : ,, Elektrika není žádná pí*a aby se v ní vrtal kdejakej čů**k. . .
Jakou patici máš na mysli?
Respektive nějakej plánek jak se dostat k tlačítku?
Myslel jsem jestli tady náhodou není někdo , kdo s tím má podobnou zkušenost, abych se nemusel nimrat v celým autě.
Protože jak říkám : ,, Elektrika není žádná pí*a aby se v ní vrtal kdejakej čů**k. . .
- RockSolid
- Kontaktovat uživatele:
Doplň si do profilu město,odkud jsi.. Třeba se tu najde někdo, kdo se ti na to podívá 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Vyndej relé č. 3 (prostřední dole) a mlhovky zhasnou.
http://www.feliciaklub.cz/knihovna.html?detail=48
Není jednoznačná odpověď, co se mohlo stát, musíš to zjistit sám nebo nechat někoho jiného. Nejejdnodušší je zkusit vyměnit relé za jiné. Mohly se spéct kontakty. Pokud to nepomůže, pak rozdělat palubku, vyměnit vypínač, pokud ani to ne, tak je vada někde v drátech a budeš muset jít po drátech.
V zásuvce tažnýho to nebude, tam bývá problém v oxidaci, ale pak mlhovky nejdou vůbec, kdežto tobě jdou pořád.
Není jednoznačná odpověď, co se mohlo stát, musíš to zjistit sám nebo nechat někoho jiného. Nejejdnodušší je zkusit vyměnit relé za jiné. Mohly se spéct kontakty. Pokud to nepomůže, pak rozdělat palubku, vyměnit vypínač, pokud ani to ne, tak je vada někde v drátech a budeš muset jít po drátech.
V zásuvce tažnýho to nebude, tam bývá problém v oxidaci, ale pak mlhovky nejdou vůbec, kdežto tobě jdou pořád.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
jak je výše ,
vyndej relé - jestli zhasnou je to možná tím , zkus jiné , budou li zase svítit je to spínačen ,
pokud to bude svítit i s vyndaným relé zkus odpojit u zadních světel elektriku tažnýho ,
když to nepomůže , může být voda v pojistkovce , ................
vyndej relé - jestli zhasnou je to možná tím , zkus jiné , budou li zase svítit je to spínačen ,
pokud to bude svítit i s vyndaným relé zkus odpojit u zadních světel elektriku tažnýho ,
-
Danczi - FK
Budu tady za totálního idiota, ale lepší ze zeptat, než jezdit a oslňovat ostatní.
Relé jsem vytáhl a mlhovky svítí vesele dál. Tak bych rád tedy vyměnil ten spínač. Jenže nerad bych vylomil, či jinak poškodil palubovku, takže jak ji mám šikovně a bez násilí vysadit? Nějakej technologickej návod, nebo obrázkovej postup? Díky (neodsuzujte mě
)
Relé jsem vytáhl a mlhovky svítí vesele dál. Tak bych rád tedy vyměnil ten spínač. Jenže nerad bych vylomil, či jinak poškodil palubovku, takže jak ji mám šikovně a bez násilí vysadit? Nějakej technologickej návod, nebo obrázkovej postup? Díky (neodsuzujte mě
- Majklaz
- Kontaktovat uživatele:
Tady na foru to je, stačí zadat do hledání demontáž palubky/přístrojovky apod. Tenhle obrázek by ti měl pomoct, ukazuje kde jsou šrouby. Ovladače pak jdou vysunout pokud si to dobře pamatuju, možná se musí na straně zmáčknout. 

-
Danczi - FK
Jo díky, měl jsem se po tom kouknout. . . tak to jdu zkusit, snad se podaří. . .
- emilio52
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
pokud nepůjdou vytáhnout tak jsou jištěný kouskem drátu tak vytáhnout . 
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda

-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
proč jdeš měnit spínač když to svítí bez relátka ?ferdamravenec píše:jak je výše ,
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Přesně tak, ve spínači to nemůže být, ten ovládá relé. A pokud máš relé vyndané a svítí to dál, tak to neovlivňuje spínač (ať dobrý nebo špatný). Problém bude v pojistkovce nebo někde v drátech za pojistkovkou.
Vyndej černej BD konektor z pojistkovky, pozor, dole pod konektorama je jistící závora, odjistíš jí čudlíkem, co je na levé straně pod konektorama - tahem do strany. Pokud budou svítit dál je chyba někde v drátech v autě, pokud zhasnou, je chyba v pojistkovce.
Vyndej černej BD konektor z pojistkovky, pozor, dole pod konektorama je jistící závora, odjistíš jí čudlíkem, co je na levé straně pod konektorama - tahem do strany. Pokud budou svítit dál je chyba někde v drátech v autě, pokud zhasnou, je chyba v pojistkovce.
... vyndej pojistku č. 12 - 7,5A - tmavěhnědá. Pokud zhasnou, je závada od pojistky směrem dopředu, ke spínačce ... pokud ne tak za pojistkou směrem dozadu. Jenom mne napadá (a napsal sis to sám hned na začátku) jakou máš zásuvku pro přívěs?? Nebylo by dobré se podívat do ní??
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
zásuvka tažného by to teoreticky mohla dělat, pokud by tam upadnul drát mlhovek a spadnul na obrysovky. Jinak nee.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
proto jsem psal aby odpojil tažný , dyť je jenom nacvaklej mezikus mezi elinstalaci a světla