Vyměnil jsem budíky za otáčkoměrové a po nastartování kontrolka airbagů pořád svítí... Přes VAG žádná závada... při vrácení starých budíků kontrolka funguje jak má.. nevíte někdo co s tím? Díky
Vymena budíku: svítí airbag
-
Mewe - FK
Vymena budíku: svítí airbag
Zdravím, mám problém s kontrolkou airbagů na feldě.
Vyměnil jsem budíky za otáčkoměrové a po nastartování kontrolka airbagů pořád svítí... Přes VAG žádná závada... při vrácení starých budíků kontrolka funguje jak má.. nevíte někdo co s tím? Díky
Re: Vymena budíku: svítí airbag
a zatlačil pořadně konektory ? ja se ve feldě hrabal a špatně sem zastrčil konetkor co je jakoby bliž k budíku teploty a taky svitil airbag
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
může bejt prasklej tišťák , ale taky by to chtělo vědět z jakýho roku ty budíky jsou páč v roce XX se zapojení pozměnilo a musí se přehodit pin ve svorkovnici spojení svazku bagů se svazkem vozu
někde to tu už je psaný , takže hledat , pročíst
někde to tu už je psaný , takže hledat , pročíst
-
Mewe - FK
ferdamravenec: díky to bude ono... mám BMM, budíky z MPI (žluté ciferníky)... akorat jsem to nikde nenasel 
Kozel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, hlupák ze všech stran.
-
Mewe - FK
budík ukazuje v pořádku (mám tam ten novej plastovej termostat)... (kdyby náhodou vyměním teplomery, nebo pohnu s rafičkou)
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Do 02/96 byla stará elektrika z fáva. Pokud máš takto staré auto, tak proto ti možná dělá paseku ta kontrolka.
-
Mewe - FK
7/96 přihlášení
tak nevím... kadopádně výbava airbag a abs v orig.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
takže v blízkosti pojistkovky najít přípojku bagy - hlavní svazek , podívat se jestli obsahuje pin2(černozelený)
pokud ne tak na budíkách T10d (černá ? ) pin 7
a připojit na kostru
pokud ne tak na budíkách T10d (černá ? ) pin 7
a připojit na kostru
- RAAF_96
- Kontaktovat uživatele:
Doufám že tam airbag máš
Taky jsem měnil budíky z novější feldy a kontrolka airbagu mi svítila a přitom tam žádný airbag nemám
Stačilo vytáhnout žárovičku
Škoda Felicia Combi 1.6 55kw r.v.97 - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Moje_Felda/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
-
Mewe - FK
Díky za rady s tou svorkovnicí, ale přenechal jsem to na další generace
nakonec jsem budíky upravil takto:
Felda je 7/96, s abs a 2x airbag ( a plastovým termostatem!!) z výroby
Doma jsem měl budíky:
1. 1x hodinové uplně původní (nefunkční tachometr)
2. 1x s otáčkoměrem BMM (ukazoval blbě teploměr, nešly vidět kontrolky ve dne, airbagy OK)
3. 1x s otáčkoměrem MPI (nefunkční otáčkoměr a taky svítily airbagy)
4. 1x s otáčkoměrem MPI - žluté pole - airbagy svítily jinak ok
otáčkoměrové budíky z MPI a BMM mají naprosto odlišné plošné spoje. K těm airbagům: u MPI ke kontrolce airbagů vedou 3 kontakty, u BMM jen 2 - proto to zřejmě svítilo
Výsledek jsem seskládal takhle:
Plošný spoj:
ze 2. jsem použil plošný spoj ve kterém jsem přemostil odpory co vedly ke kontrolkám - už to svítí normálně (nevím proč to tam vůbec měli),
Otáčkoměr:
MPI otáčkoměr nefungoval na BMM tišťáku> z 2. budíků jsem vzal cívku a ze 4. pole s rafikou)
Tachometr:
použit ze 4. ovšem s úpravou najetých KM ( jde to pouze popřehazovat palcem - žádná vrtačka)
Palivoměr:
ze 4. budíků...
Všechno funguje
)
Felda je 7/96, s abs a 2x airbag ( a plastovým termostatem!!) z výroby
Doma jsem měl budíky:
1. 1x hodinové uplně původní (nefunkční tachometr)
2. 1x s otáčkoměrem BMM (ukazoval blbě teploměr, nešly vidět kontrolky ve dne, airbagy OK)
3. 1x s otáčkoměrem MPI (nefunkční otáčkoměr a taky svítily airbagy)
4. 1x s otáčkoměrem MPI - žluté pole - airbagy svítily jinak ok
otáčkoměrové budíky z MPI a BMM mají naprosto odlišné plošné spoje. K těm airbagům: u MPI ke kontrolce airbagů vedou 3 kontakty, u BMM jen 2 - proto to zřejmě svítilo
Výsledek jsem seskládal takhle:
Plošný spoj:
ze 2. jsem použil plošný spoj ve kterém jsem přemostil odpory co vedly ke kontrolkám - už to svítí normálně (nevím proč to tam vůbec měli),
Otáčkoměr:
MPI otáčkoměr nefungoval na BMM tišťáku> z 2. budíků jsem vzal cívku a ze 4. pole s rafikou)
Tachometr:
použit ze 4. ovšem s úpravou najetých KM ( jde to pouze popřehazovat palcem - žádná vrtačka)
Palivoměr:
ze 4. budíků...
Všechno funguje