Hučení od zadní nápravy (?).1.3 BMM 50kw r.v.95

Přední i zadní
Timmy
Kontaktovat uživatele:

Hučení od zadní nápravy (?).1.3 BMM 50kw r.v.95

Příspěvek od Timmy »

Zdravím ,
Mám takový problém začalo mi něco hučet na zadní nápravě (LZ kolo) , říkal jsem si že to bude ložisko tak jsem ho vyměnil ale nepomohlo to , tak mě napadlo jestli nehučí gumy , ale i po přezutí problém trval . Hučení se nijak nezvyšuje , ale dělá to různě.
Dnes jsem jel delší vzdálenost a chvíli to dělalo ve městě když jsem jel 50 , pak to třeba při rozjedu na 90 přestalo , po chvilce v zatáčce to zase začalo ale např. při jízdě 110 km/h a je táhlá zatáčka tak to trochu zesílí a takhle to dělá pořád. Už to nějakou dobu trvá a dnes mi přibylo že při tom hučení sem cítil vibrace do podlahy ,později sem cítil takové mírné rány přes sedačku do prdele :D(Trvalo to ale jen chvilku, pak chvíli nic a pak zase) ..Jinak to hučení uvnitř v autě je docela šílené , je to skoro úplně stejně jako když najedete na ten pruh abyste neusnuli.
Poprosil bych o nějaké rady čím by to mohlo být jestli někdo ví..
Předem moc děkuji.
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Hučení od zadní nápravy (?).1.3 BMM 50kw r.v.95

Příspěvek od 103457 »

Co mě napadá, tak hučet může na zadní nápravě jen ložisko. To, že jsi ho vyměnil neznamená, že je dobré, navíc na každé straně jsou 2 ložiska. Vyměnil jsi obě a správně si je dotáhl ??
Pokud by to nebylo ložisko, tak by v bubnu mohly chrasit pakny, rozpěrky, pružina, pokud by se něco uvolnilo, ale nestává se to moc často, spíš to zarezne, že to nejde rozebrat. Tlouct by mohl zadní tlumič a jeho uložení nebo přední silentblok zadní nápravy. Nic jiného tam není.
Nemáš třeba prasklou pružinu a nedře ti někde kolo o podběh nebo o odvzdušnění nádrže?
Karell
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Karell »

huceni bych se zameril na lozisko resp. na jeho dotazeni!! i nove lozisko se da zku... na par Km.. a to huceni, ci vibrace coz takhle krivej buben.??.. za jizdy zkus pomalu pritahovat rucni brzdu a uvidis zda se bude zvuk nejak menit. Dale take hreje se buben? hreje stredova krytka loziska? dal jsi do loziska vazelinu??.
no design car...
no tuning car...
no style car...
no city car...
only My car... :) -> MotorExcel
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

A jses si jistej spravnym kolem? zvedni auto a roztoc i ty ostatni kola ;)
Timmy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Timmy »

O trochu dřív byla měněná komplet i druhá strana (PZ) a byl klid a pak po nějaké době to začlo ale ložisko přece hučí postupem času víc a víc nebo ne ?...tohle je furt stené zatím ...jinak díky omrknu ty tlumiče,pružiny,bubny...

To Karell : Zkusím to s tou ručkou,zkontroluju dotažení, jinak buben,středová krytka nehřeje a vazelína tam je taky...
Timmy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Timmy »

Tak jsem vyměnil na obou stranách ložiska preventivně a nachvíli to přestalo hučet , po delší jízdě se hučení vrátilo tak jsem je zkusil ještě dotáhnout projedu to a uvidím..
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

jenom jestli nemášohnutej trn to pak můžeš měnit ložiska porád
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

U mě takhle loni hučelo kolo,protože v bubnu se přidírala brzdová pakna.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
Timmy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Timmy »

Dneska ráno jsem jel z pardubic a kousek za nima na sjezdu na lázně bohdaneč mi upadlo pravé zadní kolo s bubnem...takže jsem okamžitě zastavil a odtahovkou do pardubic a uvidím :-D
Kolo jsem našel na první pohled neporušené a na něm držel ten buben...předcházelo tomu hučení ,pak drhnutí a pak pískání..Později tam budu volat co a jak...
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Asi se řídíš něčím jako: Tak dlouho se chodí se džbánem pro vodu, až se ucho utrhne :D :D
Když to před tím pískalo, tak proč si nezastavil? To musel být dobrý rachot.... :roll:
Odpovědět