LPG kolísání otáček

se sporákem místo motoru :D
Freiheit
Kontaktovat uživatele:

LPG kolísání otáček

Příspěvek od Freiheit »

Zdravím, mám už delší dobu následující problém, ale pořád se ho nedaří vyřešit. Kdyby jste mi mohli někdo poradit budu moc rád.
Mám Feldu 1,3 MPi rok 96 s podtlakovým LPG systémem Tomasetto. LPG má najeto cca 55 tis. km. Plynový filtr nedávno měněn.
Už delší dobu, asi půl roku Felda neběží na plyn za studena. Když po nastartování přepnu na plyn tak okamžitě chcípne (dřív bez problémů držela otáčky na plyn i za studena).
Aby motor nechcípl tak musím na plyn přepínat přibližně v 60-70 stupních. Ale i při této teplotě, když vyřadím tak otáčky velmi rychle padají až na cca 500 ot./min. a pak vyskočí na normálních 800 ot./min. Když se motor zahřeje na 90 stupňů, tak se otáčky při vyřazení zastaví normálně na 800 ot./min. ale stále po vyřazení padají moc rychle a motor běží trošku nepravidelně. Když auto odstavím tak na 5-10 minut a pak nastartuji, tak otáčky padají krásně pomalu, motor běží krásně bez vibrací atd ...
Ještě bych dodal že na benzín běží normálně, i když za studena, hlavně ráno když je kolem nuly, tak otáčky na volnoběh občas kolísají cca o 50 ot./min.
Škrtící klapku jsem čistil, ale nijak nenastavoval. Prý se nastaví sama, ale i po ujetí asi 5 tis. km po vyčištění žádná změna.

Budu vděčný za každou radu :)
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

Re: LPG kolísání otáček

Příspěvek od LPG.habartice »

Tak v prví řadě je třeba se ujistit že je auto dobrý na benzín. Pak bych se podíval jak je na studeným motoru
ukostřená lambda sonda, někdy má tak velký přechodový odpory páč je kostřená jen přes výfuk že dává na studeným
vejfuku špatný hodnoty a krokáč na hadici do sání dělá kraviny. No a pak to zkusit doladit na reduktoru, ale to bude naprd když na ohřátým motoru už to běží ok
Freiheit
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Freiheit »

Krokový motor nemám, na hadici je jen šroub na štelování, tak nevím, jestli vůbec lambda funguje při jízdě na plyn.
LPG.habartice
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od LPG.habartice »

Tak to lambáda už nemá co do kecání. Tak bych šel po klasickej věcech, kabely, svíčky, lišta....
pak se to pokusit seřídit těma šroubama na reduktoru a hadici, více kdyžtak v SZ a když ani to nezabere tak vyměnit membrány. že nemají nějak moc najeto nic neznamená, ten hegeš v plynu jim dává nafrak
kolak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kolak »

jo o tech srackach v plynu vým sve vetsinou tam je voda to táý super levný a smitkya atdd :flower:
Odpovědět