dnes jsem jezdil téměř celej den v kuse jen přestávka na oběd a zas sem vyrazil... ráno vše bylo OK...na oběd jsem zastavil před hospodou bohužel ne ve stínu takže na auto cca hodku pražilo slunce...bylo celkem fakt vedro... pak sednu do auta rozjedu se chci přibrzdit a najednou se uplně zastavim... brzdovej pedál se mi vůbec nevracel:( tak sem zastavil zhasnul motor vystoupim a koukam že mi svítí brzdový světla ...pedál na podlaze musel sem ho až nohou vrátit zpět... ani při několikátém prudkém zabržděni se to nezlepšilo... pak jsem ho v podvečer nechal cca 2 hodky ve stínu a je zas vše OK ... čím to může být??? kapaliny mam akorát (ani málo ani moc) přední destičky jsou v normě, jindy s brzdama problém nemam...brzdí řekl bych více než dobře...alespon do doby dokud na to auto nepraží slunce
problém s brzdami za horkého dne...
-
smazany clen - FK
problém s brzdami za horkého dne...
Ahoj, mam problém (jak jinak
)
dnes jsem jezdil téměř celej den v kuse jen přestávka na oběd a zas sem vyrazil... ráno vše bylo OK...na oběd jsem zastavil před hospodou bohužel ne ve stínu takže na auto cca hodku pražilo slunce...bylo celkem fakt vedro... pak sednu do auta rozjedu se chci přibrzdit a najednou se uplně zastavim... brzdovej pedál se mi vůbec nevracel:( tak sem zastavil zhasnul motor vystoupim a koukam že mi svítí brzdový světla ...pedál na podlaze musel sem ho až nohou vrátit zpět... ani při několikátém prudkém zabržděni se to nezlepšilo... pak jsem ho v podvečer nechal cca 2 hodky ve stínu a je zas vše OK ... čím to může být??? kapaliny mam akorát (ani málo ani moc) přední destičky jsou v normě, jindy s brzdama problém nemam...brzdí řekl bych více než dobře...alespon do doby dokud na to auto nepraží slunce
-
smazany clen - FK
Re: problém s brzdami za horkého dne...
No to bude tradiční silonové uložení na brzdovém pedálu, které za tepla někdy vrže a někdy zcela blokuje pedál. tedy promazat a když nepomůže (což spíše ne), tak rozdělat a upravit. Někde tu o tom už je téma jak se to dá lehce opravit.
-
smazany clen - FK
jo to dela asi vsem mi take ale radsi jsem se s tim naucil jezdit protoze to je prej svinska prace rozdelavat to...
-
smazany clen - FK
Aha:) takže říkáte že to je "jen" uložení toho pedálu? no tak na jednu stranu jsem rád že to není nic s brzdama samotnýma...ale na druhou stranu zas nevim nevim zda bude nejlepsi se hrabat v tomhle:) kazdoupadne diky za radu pohledam to vlakno a zkusim promazat a upravit:)
ale ještě otázka..čím to je že to dělá jen za tepla? neco se "roztahuje"? nebo čím to že to pak takto blokuje pedál?
ale ještě otázka..čím to je že to dělá jen za tepla? neco se "roztahuje"? nebo čím to že to pak takto blokuje pedál?
-
borlan - FK
Je to tak - prostě se to silonové pouzdro nějak "nafukuje" a mě to například dělalo v zimě když jsem si parádně přitopil na nohy. Taky mě to rozhodilo, musel jsem pomahat špičkou nohy zpět, chodilo to spolu se spojkou...celkem nepříjemné. Po radách zde jsem do toho vlezl. Je k tomu hounou přístup (ležet napůl na zádech pod volantem) a celkem jabačka napoprvé, hlavně montáž zpátky - ta pružina je poměrně silná a nechce se jí zpátky. Ale myslím napodruhé už bych měl trochu grif. Jinak - pouzdro jsem trochu protáhl a vyšuroval, silně máznul vazelinou a cca 10měsíců to maká ok...ale je pravda, že mi to teď v těch teplech zase vrže pod nohou, tak jestli se neblíží potřeba znovu rozkuchat. Jestli by nestálo za to udělat to futro z něčeho jiného, třeba bronzový? Tak asi tak.
-
smazany clen - FK
a co takhle natvrdo pod pedal zvenku pridelat nejakou pruzinu? takze by to vracela ona ??
-
borlan - FK
Ten stav co jsem měl já fakt nebyl na zvykání, ale spíš o hubu. Na každé křižovatce nebo kruháku mi to zabrzdilo a zůstal jsem stát místo jen přibrždění a jetí dál...
Pružinu pod pedál - nedovedu si představit jakou by musela mít sílu, aby ten můj stav kompenzovala. Než něco takového, tak to je zase lepší se s tím trochu potrápit, ale dát do původního stavu (protáhnout pouzdro a promazat). Nějakej nerv to stálo, ale i já to úspěšně zvládl...
Pružinu pod pedál - nedovedu si představit jakou by musela mít sílu, aby ten můj stav kompenzovala. Než něco takového, tak to je zase lepší se s tím trochu potrápit, ale dát do původního stavu (protáhnout pouzdro a promazat). Nějakej nerv to stálo, ale i já to úspěšně zvládl...
-
smazany clen - FK
no tohle je přesně i muj případ... proto se do toho taky budu muset pustit co nejdrive....borlan píše:Ten stav co jsem měl já fakt nebyl na zvykání, ale spíš o hubu. Na každé křižovatce nebo kruháku mi to zabrzdilo a zůstal jsem stát místo jen přibrždění a jetí dál...
-
borlan - FK
Až budeš šurovat to pouzdro a čep, tak rozvolni spíš o fous víc než míň - já to udělal, že to pěkně přesně natěsno namazaný chodilo a teď si říkám, že jsem měl přitlačit když mi to začíná povrzávat...ale zatím to je jen zvuková záležitost nebo pocit drhnutí při došlápnutí. Do zadrhávání to má ještě hodně daleko. Ale přimazat to smontovaný se mi předtím nedařilo, tak to zřejmě nebudu ani teď zkoušet. Přitom jsem to mazal grafitkou v domnění, že i kdyby to vyschlo, tak grafit bude klouzat dál. No uvidíme jak to bude postupovat...GoodDj píše:no tohle je přesně i muj případ... proto se do toho taky budu muset pustit co nejdrive....
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Já jsem to obral asi o desetinu na soustruhu. Jenom opucování nebo ruční obroušení nemá moc smysl. Udělali to tak nafest, že se plast, který má mnohem větší tepelnou roztažnost než železo, v díře roztáhne a pak se to nechce točit.
-
smazany clen - FK
Spousta vazelín taky ten silon leptá,já dávám kalciovou mast a funguje to.Bohužel se při vyšších teplotách roztéká.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
On to není silon. Nebo alespoň u Feldy od roku 98 je to černý tvrdý plast. Není to obráběné, je to normálně stříkané do formy.
-
kejzi1
- Kontaktovat uživatele:
No já to projel jen ručně a pořádně promazal a je tu léto a dělá to sice míň,ale dělá to.Takže až se mi zas někdy bude chtít to vyndat (je to fakt hrozná práce) tak si to asi taky nechám trochu sjet na soustruhu.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Jo, je potřeba tam udělat fakt vůli. Origoš je to tam skoro namáčknuté a jenom ručním obroušením se to moc nezmenší. Je potřeba obrat minimálně tu desetinu, aby to suché mělo vůli.
-
crazyduke - FK
vyndal jsem to vystružil o cc 0,2 mm a klid.... Práce cca 1 hodina...