Benzínové čerpadlo

Simos 2P
135M, 136M
venciic

Benzínové čerpadlo

Příspěvek od venciic »

Dobrý den,
Chci vyčistit sítko na palivovém čerpadle, a zkontrolovat, popřípade opravit a vyčistit motor čerpadla (uhlíky), zkontrolovat jestli se neprotáčí hřídel. Je u toho něco na co si mám dát pozor,abych něco nepokazil, popřípadě mám koupit nějaké díly nebo těsnění?
Předem děkuji za rady
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Benzínové čerpadlo

Příspěvek od Kuladmin »

Jestli se nepletu motorek s cerpadilkem - myslim ted samotnej je mam pocit nerozebiratelnej.(Nepocitam kladivo a sverak). Takze u tohodle maximalne vycistit spodni sitko a tim to tak nejak hasne navic pozor at si nerozstelujes plovak na ukazatel hladiny benzinu.Spis vymen palivovej filtr kterej je dal po ceste toku benzinu.
venciic

Příspěvek od venciic »

Palivový filtr jsem vyměnil, a řek bych, že po výměně to jede hůř. A ten plovák se nějak nastavuje? mě to ukazuje dost nepřesně (když mám v nádrži ještě půlku, tak ukazuje 4mm pod 1/2.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Kdyz to vyndas pochopis jak to chodi je tam na dratu plovak takze staci prihnout apod. Bacha az to budes tahat ven z nadrze chce to trosku opatrne a trpelive ne silou to rvat.
piskot - FK

Příspěvek od piskot - FK »

Zkus najít seřizovací šroub. Odmontuj tu část kam vedou hadičky od motoru a pak hledej " šroub " s křížkem. Když tam máš 3,5 litru tak je odpor 300+-7, 22 litru 150+- 7, 44 litru 10+-7 Ohmu
Mirass - FK

Felda 1.3MPi čerpadlo

Příspěvek od Mirass - FK »

Zdravim mam problem :-) včera sem jel v noci domů a vyjel jsem z křižovatky a auto nemělo výkon (dusilo se) potom to zase jelo v pohode ,prijel jsem domu chcipnul jsem auto a druhej den jedu do města ve městě se to zase zadusilo a hned potom samo chcíplo a pak už jsem neslyšel po zapnutí klíčku že čerpadlo nasává tak jsem byl na vrakáči pro jiný čerpadlo to běží auto sice natočim ale po sekundě chcípne a ručička na palivoměru se mi vůbec nezvedne přitom tam je pulka nadrže nevíte někdo co s tim imobilizer jsem zkoušel zkoušel jsem to nahradnim kličkem a pořád stejný já osobně si myslím že to čepradlo z vrakáče je nějaký divný protože zapnu klíček ono nasaje na vteřinku to chytne hned to samo chcípne pak znova a na 3 pokus už čerpadlo neslyším až když odpojím ten konektor a znova ho připojím tak si nasaje ,,
Naposledy upravil(a) Jura_Favorit dne sob 30. črc 2011 9:15:00, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Sloučeno - viz. bod č. 3 Pravidel pro vkládání příspěvků!
walda

Re: Felda 1.3MPi čerpadlo

Příspěvek od walda »

a co zkusit snimac otacek na prevodovce??? :D taky dokaze potrapit....
Jura_Favorit
Kontaktovat uživatele:

Re: Felda 1.3MPi čerpadlo

Příspěvek od Jura_Favorit »

Snímač otáček sice "umí" motor chcípnout, ale neodpojí čerpadlo...
No a pokud problém po odpojení a opětovném připojení konektoru najednou není, nenapadlo tě hledat závadu v něm? Asi tam bude špatný kontakt, zkus to tam nejprve pročistit...
Škoda Favorit 1.3 MPi (136 GLXi) MOTOR EXCEL - profil, rajče.net
Škoda Favorit Pick-up 135 LX
Škoda Favorit 135 L
Škoda Octavia combi 1.9 TDI elegance
Škoda Superb combi 2.0 TDI 4x4 SCOUT - daily car
mpi

Příspěvek od mpi »

dobrý večer,mam jen otazku da se na 1.3MPi zvišít vikon (Kw) aniž bych kupoval saní,podobné věci..naka užitečná rada? :) diky
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Uplne ti nerozumim, samo ze vykon jde zmenit ruznymi upravami ci vymenou ruznych dilu apod. Je pomerne dost moznosti, ale jde o to jak jsi manualne zrucny apod. a pak kolik do toho chces pripadne investovat a na jaky vykon se treba az chces dostat. Doporucuju nejdrive si o tom neco precist - literaturu, diskuzni fora apod.
Odpovědět