Hloupé dotazy

pokec o všem možném i nemožném
Odpovědět
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Re: Hloupé dotazy

Příspěvek od Arkis »

Však není problém sehnat odpor nebo to stříknout zatmavovacím sprejem ;)
Cobrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cobrak »

Ahoj kluci, mám takovej problém. Vyměnil jsem destičky (ATE) a zezačátku hrozně smrděli při prudkém brždění, ale říkal jsem si, je to tím, jak se zajíždějí. Ale už je tam mám asi 2tis.km a smrdí pořád stejně, když hodně brzdím. Tak jakoby se pálily a mám strach na tom vždycky jet dál. Teď je zima, tak vždycky zvolím trasu, aby se uchladily, ale bojím se, co se bude dít v létě :o Nemáte s tím někdo zkušenost? Vždycky všochni řeší smrad během pár kilometrů a pak dobrý, ale já už je tam mám od předvánoc a jezdím dost a brzdím taky dost a smrdí to pořád. Poraďte mi, co to je...Jestli to jen smrdí, tak dobrý, ale řekněte mi někdo, že to u toho zůstane a ať se nebojím ;-) Díky!
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Mohl by mi nekdo kdo ma etku zjistit cislo na kryt prahu,ktery se daval u NF misto zasterky?
Diky moc!
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Alešku
6U0 809 691 krytka uchycení vlevo
6U0 809 692 krytka uchycení vpravo

Ale jde to koupit i v obyč obchodě

http://www.amd-autodily.cz/karoserie-na ... ahu-l.html
http://www.amd-autodily.cz/nezarazeno/k ... hu-pr.html
a13sh
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od a13sh »

Diky,zkusim objet skodovku a nejake mototechny tady u nas,kdyztak objednam z toho AMD. :thumright:
HonzaRez - FK

Příspěvek od HonzaRez - FK »

Zdar, snad se to hodí do tohoto tématu.
Už se tady párkrát zmiňovalo brždění motorem. Mě by zajímalo toto: jsou nějaké negativní zkušenosti s opotřebením motoru, převodovky, spojky atd? Je na tohle náchylnější nafťák, jak jsem se někde dočetl?
Díky.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Jediné co mě tak napadá je možnost zničení (přetočení) motoru, kdyby někdo chtěl podřadit z 5 na 2. Jinak kdysi bylo dokonce v manuálech koncernu, že se to doporučuje v zimě.
Samozřejmě, že to opotřebovává komponenty, no určitě je ze stovky lepší podřadit než vyhodit neutrál a drtit brzdové destičky.
S tou naftou ti nic neporadím, protože s ní nemám žádné zkušenosti. No logicky naftové auta pracují na nižších otáčkách, takže na tom možná něco bude.
Kiff
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kiff »

Kluci, nemáte někdo kontakt na Phexyse? Zkoušel jsem to tu najít, ale nenašel :( Dík
Felinka, moje láskaObrázek
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
Kiff
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kiff »

Díky Arkis, chybělo mi tam písmenko, proto jsem ho nenašel.
Felinka, moje láskaObrázek
Ulthar - FK

Příspěvek od Ulthar - FK »

Cauec, mam takovou otazecku.
Planuju, ze vymenim kratkou feldu za kombajna. Chtel bych koupit 1.6ku s klimatizaci. Ma s touhle kombinaci tady nekdo zkusenosti? Jak to jede? Vim, ze 1.3 s klimatizaci proste nejede. Kamarad mel 1.6ku v kombiku a byla celkem svizna, tak by me zajimalo jestli ta klima z toho neudela uplnou zdechlinu.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Neudělá ;) a ta klima není zapnutá furt. Pokud jí vypneš rozepne to spojku na klimakompresoru a o klimatizaci ani nevíš ;)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Kuk1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuk1 »

Chci se zeptat, z Favorita jsem byl zvyklej, že když jsem prudce pustil spojku, tak zabrala ihne. U mojí feldy (motor 1.6, nová spojka,r.v.1997) po rychlém puštění spojky není efekt stejný... Je cítit, jakoby spojka při řazení ve vyšších otáčkách prokluzovala - prostě otáčky pomalu klesají a pak zas začnou stoupat... Snad jsem to dobře popsal.

Ještě doplním, že spojkový pedál je mírně nad brzdovým pedálem.
smrcek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od smrcek »

Ulthar píše:Cauec, mam takovou otazecku.
Planuju, ze vymenim kratkou feldu za kombajna. Chtel bych koupit 1.6ku s klimatizaci. Ma s touhle kombinaci tady nekdo zkusenosti? Jak to jede? Vim, ze 1.3 s klimatizaci proste nejede. Kamarad mel 1.6ku v kombiku a byla celkem svizna, tak by me zajimalo jestli ta klima z toho neudela uplnou zdechlinu.
Ničeho se neboj. 1.6 poměrně svižná a jízda s klimatizací je o 100% příjemnější než bez ní a stačí, aby venku bylo cca. 25 stupňů a budeš za ní rád ;) Ale vzhledem k cenám aut bych se už koukal po nějakých oktávkách příp. golfech, ale to je na zvážení každého z nás ;)
Díky za hlasy
FUNice TADY
Z důvodu žabomyších válek a přístupu některých expertů spíše v pozadí.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Ulthar píše:Cauec, mam takovou otazecku.
Mám 1.6ku s origoš klimou. Zapnutá klima je znát v nízkých otáčkách. Po městě jsem zvyklý jezdit kolem 2000 otáček a to se tomu vůbec nechce. Od 3000 otáček jí ani nepoznáš. Po dálnici to i naložené na dovolenou valí 140 kopec nekopec.
Prostě je potřeba to držet v otáčkách a ve členitějším terénu víc podřazovat.

Vyloženě mne ale štve, že se klima nevypíná při plném plynu, jako u většiny ostatních aut. Když se chystáš předjíždět, tak jí musíš ručně vypnout.

Nechci ti do toho kecat, ale já už bych šel do nějakého modernějšího auta. Alespoň Fabka. Právě i ta klima je tam daleko výkonnější.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Kuk1 píše:Chci se zeptat, z Favorita jsem byl zvyklej, že když jsem prudce pustil spojku, tak zabrala ihne. U mojí feldy (motor 1.6, nová spojka,r.v.1997) po rychlém puštění spojky není efekt stejný... Je cítit, jakoby spojka při řazení ve vyšších otáčkách prokluzovala - prostě otáčky pomalu klesají a pak zas začnou stoupat... Snad jsem to dobře popsal.

To je spojka asi kaput. Normálně spojka ostře sepne, gumy kvílí....
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Atnarfus píše: Vyloženě mne ale štve, že se klima nevypíná při plném plynu, jako u většiny ostatních aut. Když se chystáš předjíždět, tak jí musíš ručně vypnout.
Máš to asi rozbitý ;) ... mě při přidání plného plynu klima odepne ;)
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jo ale origos na 1.6 jede furt. Ted uz to predelavat nebudu, kdyz auto slouzi jenom na pojizdky po meste. Roomster TSI uz to nejak osefovane ma.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Já mam to samé ;) ...akorát to mam nacpaný v 1.3 (stejná klima akorát jiný trubky ;) ) .... a vypíná :P ... máš to rozbitý :D
Ulthar - FK

Příspěvek od Ulthar - FK »

Atnarfus píše: Mám 1.6ku s origoš klimou. Zapnutá klima je znát v nízkých otáčkách. Po městě jsem zvyklý jezdit kolem 2000 otáček a to se tomu vůbec nechce. Od 3000 otáček jí ani nepoznáš. Po dálnici to i naložené na dovolenou valí 140 kopec nekopec.

Vyloženě mne ale štve, že se klima nevypíná při plném plynu, jako u většiny ostatních aut. Když se chystáš předjíždět, tak jí musíš ručně vypnout.

Nechci ti do toho kecat, ale já už bych šel do nějakého modernějšího auta. Alespoň Fabka. Právě i ta klima je tam daleko výkonnější.
Diky za nazor. Puvodne jsem koukal po octave, ale pak prisly jine nutne vydaje a auto musi jeste chvili pockat. A felicii dneska sezene clovek za hubicku, dily stoji par korun a hlavne jsem schopny si to cele servisovat sam...
Kuk1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuk1 »

Atnarfus píše:Chci se zeptat, z Favorita jsem byl zvyklej, že když jsem prudce pustil spojku, tak zabrala ihne. U mojí feldy (motor 1.6, nová spojka,r.v.1997) po rychlém puštění spojky není efekt stejný... Je cítit, jakoby spojka při řazení ve vyšších otáčkách prokluzovala - prostě otáčky pomalu klesají a pak zas začnou stoupat... Snad jsem to dobře popsal.

To je spojka asi kaput. Normálně spojka ostře sepne, gumy kvílí....
Takyy jsem si myslel, ze spojka ma ostre sepnout. Lamela, pritlacny talir a lozisko je nove, original a urceno pro 1.6 podle Etky - Sachs a lozisko ZKL (najeto 5000km a dela to od montáže). Jeste se pokusim seridit spojovy pedal s brzdovym do jedne roviny. Nemohlo by tenhle problem zpusobovat spojkove lanko ktere by se mohlo z nějakého duvodu pridirat?
Kuk1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuk1 »

Atnarfus píše:Cauec, mam takovou otazecku.

Mám 1.6ku s origoš klimou. Zapnutá klima je znát v nízkých otáčkách. Po městě jsem zvyklý jezdit kolem 2000 otáček a to se tomu vůbec nechce. Od 3000 otáček jí ani nepoznáš. Po dálnici to i naložené na dovolenou valí 140 kopec nekopec.

RJ motoru 1.6 ma jedem pin urceny primo na rozepnuti el. mag. spojky při prudké akceleraci. Coz znemena, ze se z rj nebo do ni nedostava signal. Ted nevim kterym smerem to ma byt :-/
Naposledy upravil(a) Kuk1 dne pon 03. srp 2015 21:57:10, celkem upraveno 1 x.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Po půl hodině hledání jsem to tu nenašel, tak se radši zeptám.
Kdybych zajel na vrakoviště a chtěl si vytáhnout mlhovky z feldy (NF), tak jak na to?
Normálně si vytáhnu spínač, relé a mlhovky no jak je to s kabeláží? Nikde jsem nenašel, jestli je součástí svazku nebo se dá vytáhnout samostatně.
A ještě tak seznam co budu potřebovat (pro kontrolu)
- 2x mlhovky
- kabeláý mlhovky>pojistkovka
- pojistky 5 a 6
- relé mlhovek
- kabeláž pojistkovka>spínač mlhovek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pokud je auto z výroby vybaveno mlhovkama, je kabeláž součástí svazku, jak v přístrojovce, tak v motorovém prostoru. Pokud auto mlhovky z výroby nemělo a někdo je tam dodělával, tak bude kabeláž samostatná.
Potřebuješ kabeláž:
pojistkovka / vypínač - napájení vypínače - pojistkovka / přístrojovka (kontrolka) - pojistkovka / motorovej prostor (mlhovky)
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

A kdyby tam byly už od výroby, tak stačí rozřezat svazek a bude to stejné jako dodělávaná montáž?
Nějak totiž nechápu ty svazky, to jsou přece jen dráty obvázané do svazku. Nemají nějaké společné konektory, ne? Teda pokud mlhovky nebyly součástí svazku mimořádné výbavy, což by podle http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 32#p342584 být nemělo.
Aktualizovaný seznam
  • mlhovky 2x
    - kabeláž - pojistkovka > mlhovky
    ________- pojistkovka > vypínač
    ________- pojistkovka > budíky
    - pojistky 5 a 6, obě 10A (červené)
    - relé mlhovek R2 (1. řádek, 2. zleva)
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

..........A kdyby tam byly už od výroby, tak stačí rozřezat svazek a bude to stejné jako dodělávaná montáž?
............
stačí ? nestačí ? , je to relativní , musíš tomu rozumnět resp mít celej hlavní svazek vytaženej aby jsi z něj mohl vytahovat protože to vede jak doleva tak doprava

teď si nevybavím kostry (v mot prostaru jestli nejsou v jednom oku s něčím , což by nevadilo-dá se to odstřihnout)

ale napájení spínače je popropojovaný se zadní mlhovkou , takže do pojistkovky vede jen jeden drát

přidávaná kabeláž může vypadat takhle , (pro někoho jsem ji dělal) :
http://img98.rajce.idnes.cz/d9803/5/519 ... 300109.jpg
http://img98.rajce.idnes.cz/d9803/5/519 ... 300110.jpg

podtrženo sečteno , prohledej forum , někde tu jsou odkazy , kde se dá kabeláž koupit za rozumnej peníz
víc snad k tomu není co psát
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

jestli si budeš brát mlhovky NF na vrakáči tak si nezapomeň vzít kablík od mlhovky do mot prostoru
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Já to chtěl vzít jako komplet celé z jednoho auta, no jaká je šance, že na vrakovišti se poflakuje felda, která měla dodělávané mlhovky.
Přesně tyto obrázky jsem našel někde v tématu.
No tak buď budu zkoušet štěstí a nebo si budu muset připlatit za nové věci. Na kolik zhruba vyšla ta kabeláž (prodejní cena, ne stavění si doma), pokud to není výrobní tajemství?
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

tak tahkle je dělaná doma , cena cca podle toho co se doma válí , , jinak přibližně 14xpin po cca10kč 3xsvorkovnice ccpo30kč

někde tu byli i odkazy těch co ji kupovali
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Já ji nedávno také kupoval, ale už nevím kde.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Já jsem bohužel našel jen 404 stránky a mrtvé linky, no hledám dál.
Možná by stačilo vědět cenu celé sady a odradilo by mě to :lol: .
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

asi 4 stovky i s poštou
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Tak je to dost za pár kabelů a konektorů, ale dal sem si limit 1000Kč na všechno, takže se vlezu :).
Na druhou stranu vím, že za služby se platí a že to není jen o materiálu, ale hlavně o stráveném času nad tím.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Kuk1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuk1 »

Ja jsem vystipal kabelaz z old face feldy - kostra siloveho obvodu byla na kazde strane v motorovem prostoru (domecky) jinak pro vykuchani kabelaze je potřeba vyndat z auta celou kabelaz.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Díky moc, zkusím to objednat tady v škoda obchodě, no když tak to pujde přes net :).
Kuk1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuk1 »

Nemohl by mi nekdo zmerit venkovni prumer vystupni vyfukove trubky stredniho dilu z naftove felicie? Diky
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

kuk 54mm

Já bych prosil někoho s metrem a dosahem fabie 1 zda by mi mohl změřit výšku bederní opěrky předního sedadla.
Děkuji.
http://www.pixhost.org/show/3789/205974 ... 7522_1.jpg
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

Je to mimo téma, chci si koupit gola sadu a přemýšlím mezi značkami Tona, Extol, Black Decker, bosch a Lux tools. může mi někdo nějakou doporučit ? nebo je i nějaká kvalitnější?
Kuk1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuk1 »

103457 píše:kuk 54mm
Děkuju :)
Vasek

Příspěvek od Vasek »

Pluhda píše:Je to mimo téma, chci si koupit gola sadu a přemýšlím mezi značkami Tona, Extol, Black Decker, bosch a Lux tools. může mi někdo nějakou doporučit ? nebo je i nějaká kvalitnější?
jednoznačně BGS technics s těmadle hlavicema http://www.bgs-obchod.sk/bgs/eshop/0/3/ ... zena-10-mm. Jsou dělaný tak, že neberou šrouby za "rohy", ale za jejich hrany. Ještě jsem s nima žádnej šroub nežvejknul a ani nikdy nežvejknu. Ono to prostě nejde. ;) BGS nářadí mě naučil mít rád Favo a toho to zas naučil Dedla...
Třeba taková Tona se mi nelíbí vůbec. Má jenom 6ti hranný hlavice, je hnusně lesklá, taková macatá, těžká a neohrabaná. A to nejhorší je to, že tři lidi v práci nafasovali malou profi sadu od Tony a i když ji skoro nikdo nepoužívá, tak se všem na šroubováku přestala zamačkávat kulička a nejde na něj nic nasadit!
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Tom3k - FK

Příspěvek od Tom3k - FK »

ahojte feldaci mam taky blby problem...na piatych dverach ako je umela lista..medzi listou a plechom su akoby "medzeri" z hora aj z dola.chcel som to upchat lepom na autosklo aby to vyzeralo akoby vsetko v kuse ale moc mi to nevyslo..po finalnej praci to nieje moc pekne, polepene miesta lepidlom sem tam vycnievaju a inde to nieje hladke a je hned na pohlad vidno ze to asi nieje v poriadku...nevedeli by ste mi nejak poradit ako to dat do poriadku alebo co s tym..skusal som to troska brusnym papierom ze by sa to zarovnalo ale to nieje asi dobry napad..na fotke to nevyzera az tak hrozne ale v skutocnosti to je uplne zle..rozmyslal som cez to aj prelepit nejaku nalepku ale najradsej by som nic nelepil FOTO: http://www.imghosting.cz/view-36xxxx.jpg

Obrázek po pripade je to iste foto aj tu
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Myslím, že problém je v lepidlu. Jsou lepidla na plasty, kovy, skla a tak dále, takže ne všechna lepidla drží na všech materiálech. No v tomto případě bych se na lepidlo vykašlal a udělal to kitem, ten pak budeš moct vyhladit a stříknout.

Jinak:
103457 píše: Já bych prosil někoho s metrem a dosahem fabie 1 zda by mi mohl změřit výšku bederní opěrky předního sedadla.
Děkuji.
http://www.pixhost.org/show/3789/205974 ... 7522_1.jpg
Vaškovi jsem to psal do SZ, ale kdyby to ještě někoho zajímalo, tak to opěradlo má 61cm.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Kit bude praskat, jak se s dveřma bouchá, ta lišta není nijak napevno. Nacpi pod lištu silikon a pak lištu přišroubuj. Co vyleze ven navíc utři.
Tom3k - FK

Příspěvek od Tom3k - FK »

uz som to poriesil pred chvilou...listu som vysroboval a ten hnusny lep som setrne zoskrabal..pekna piplacka ale som spokojny..teraz je to ako predtym bez "lepidla"...dakujem vsetkym za nazori !!!
Kuk1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuk1 »

Dotaz pro znalé Prahy a okolí. Dá se tady na nějakém vrakovišti koupit nějaké díly na Felicie? (myslím tím hlavně prvky výbavy) Jezdíval jsem v Praze na autovrakoviště Vídeňská, tam už bohužel Felicie pán nemá :-( Pak jsem byl nedávno na vrakovišti v Dolních Břežanech a tam sice nějaký Felicie byly, ale většinou bez výbavy.
Yetty65
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetty65 »

Muj dotaz asi sem jak vyšitej na míru :-D : Nerozebíral někdo motor+převodovka na hliník do kovosběrny kolik to tak vynese? Mam tu 2x motor s převodovkou a prodej asi nepřichází v úvahu tak co s tím...
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

když na hliník a zbytek předpokládám motor 1,3 , už to nějakej čas nerozebíráme , dáváme celej motor
a to proto že samotnej blok má cca 7kg a to musíš odvrtat trysku mazání rozvodu , odvrtat/odseknout/přivařit a vytrhnout
ucpávky olej kanálu , z pístů nedostaneš ocelový zalitý vložky , a z hlavy vodítka a sedla
za hliník cca 20-30kč/kg , železo těžký/ocelolitina 6kč/kg
celej motor 12-14kč/kg

ale ceny si musíš zjistit podle místních výkupů
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Za hliník dávají cca 30Kč. Musí to ale být čistý hliník. Dřív jsem se s tím rozebíral, ale nestojí to za tu práci. Maník ve sběrně to obejde magnetem a jak tam najde kousek železa, tak ti to vezme jako směs a dá ti 10-15Kč.
Teď už to tam vozím tak jak to je. Má tam na to dva maníky co z toho železo vysekají a vyřežou. Mě to nestojí za tu pakárnu, abych se s tím celou sobotu mordoval a pak dostal pár stovek.
Odpovědět