Felda "závody"

pokec o všem možném i nemožném
oondra18

Felda "závody"

Příspěvek od oondra18 »

Zdar, co si myslíte o tomto videu? http://www.youtube.com/watch?v=_Nr0mQrWOoQ.... Je možné, aby s feldou 1.6 dal na rozjezd octu 1.9? (dle videa bych tipl oct II 1.9TDI 77kw). JInak když jsme u toho, koho jste s feldou co se týče výkonu "překvapili" neboli předjeli? Můj první zážitek 1.4TDI fábie I na rozjezd malinko ztratila a na okreskách také.
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Re: Felda "závody"

Příspěvek od Paulie »

Felda ale vyjela o něco dřív
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Tabulkove maji zrychleni stejne, tak to mozne je. Je to hlavne o tom kdo ridil. Kdyz jsem jeste jezdil se sluzebni 1.6, tak jsem ve stoupanich na D1 udelal na zrychleni mnoho TDI.
1.4TDI neujede ani Favoritu. Vlastni zkusenost. Mohl jsem Fabku pretrhnout a Favo se me drzelo.
oondra18

Příspěvek od oondra18 »

No ja to sypal za 2.0tdi oktavkou a za 2.0tdi supem a taky zadna slava z jejich strany...na okreskach mi neujeli..ani jedno auto...tim myslim 6km mezi vesnicema atd...a taky obcas provoz zabrzdi...no a se supem jsem zavodil, ale ten do zatacek brzdil a na rovince plnej plyn...
narahs

Příspěvek od narahs »

závodníci:-D felda nejezdí felda lítá :-D
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Ja se svoji ex zavodnickou 1.6 74kW, 6.kvalt vdk motorsport vzdycky od o2tdi77kW dostal...
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
kwik

Příspěvek od kwik »

taky další věc je ta, kolik lidí si myslí že závodí, přitom v silnějším autě může být člověk rozumnější a nechá raději vola jet .... ;)
Nixik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nixik »

Přesně, ty vaše závody na okreskách, kdy si strejda s kloboukem a platem vajíček svoji oktávku v tdi jen lehtá a vy máte s Favoritem pomalu plyn až pod podlahou... Ale jo, předjeli jste ho!
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

No, když se za tebou dva kiláky drží vysunutý půl auta doleva a jen se v kopci silnice rozšiřuje na dva pruhy se tě snaží předjet, tak se dá soudit, že jede na plný kotel.
S 1.9TDI mám najeto skoro to co s Felicií a žádný trhan to neni. 1.6ka na to stačí. Potvrzuje to i má 2000km dlouhá spolujízda. Příbuzný s tímto turbodehtem a já s 1.6. Zkoušel to několikrát a i když se snažil sebevíc a z výfuku mu létaly brikety, tak mi neujel.

Výkon na tunu je cca stejný, tabulkové zrychlení taky, tak čemu se divit? Jak 1.6MPI tak i 1.9TDI jsou docela lemry se zrychlením kolem 12s. I základní 1.2TSI to naloží oběma a to díky mnohem většímu rozsahu využitelných otáček. Kilo na dvojkou turbodehet nejede.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

to ne ale 80 na dvojku umí
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

Asi jste ještě nepotkali správný diesel, po republice je spousta >200hp tdiček :lol:
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Tak bavime se o serii 77kw.
Cobrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cobrak »

No, já jsem takhle jel minulý týden nalepenej na nějaký nový mondeo. No, parádně jsem ho držel. Chtěl mi ujet, ale prostě neměl šanci. Evidentně to byl asi diesel, ale i tak, prostě bych ho i předjel :-D V zatáčkách to pěkně pískalo a měl jsem místama pocit, že jedu po dvou kolech, ale neujel! :hlava: :hlava: Ale když jsme zkoušeli s kamarádem sprinta 1.3.i a 1.8t, tak jsem ho té oktávce samozřejmě dal :-D Ale s tou jednatrojkou se kolikrát na rozjezdu dá udělat i BMWčko, protože ta felda je hrozně lehká :-D
Michelin1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Michelin1 »

Silne neverim, ze seriova 1.6 udrzi krok s tdi77. Jak rikam mam to vyzkouseny s kamaradem a cim se jede vetsi rychlosti tim vic fela ztraci. A to jsem mel naky kone nahoru a lepsi prevodovku. Takze serii ee.
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Já si myslím, že to je jenom takový subjektivní pocit....Kolikrát jsem se snažil závodit s kámošovou E39, 1998, 2,5L TDS 100kw, 330tis. najeto. Motor má na volnoběh zvuk, jako by mlel z posledního.......V kopečcích, kde jsou serpentiny mu ujíždím, protože vždycky vyháním pavouky z motoru....Navíc to báwo je trošku jiná váhová kategorie....Ale když příjde dlouhá rovinka tak nemám šanci....Ve zrychlení jsem schopný se ho držet do té osmdesátky, pak si ani neškrtnu.
Serte na závody a držte se hesla...Lepší být druhý než tuhý....Protože v tomhle autě fakt není sranda závodit...vlastně v žádném, ale v tomhle zvlášt ne
Navíc mě hřeje u feldy to, že v ní všechno odvezu, je ve výborné kondici, jsou na ní levné díly a prostě šlape jako hodinky.....

Cobrak: 1.3 a 1.8T :D sorry, ale fakt pěkná básnička.....Nevím jak chceš předjet auto, které má dvakrát větší výkon......Jestli ta octule byla nějaká vyheklaná chudinka, tak se máš čím chlubit....
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Mám vyzkoušené, že 1.6ka je s O2 1.9TDI 77kW do 140km/h srovnatelná. Víc jsme nejeli. V nižších rychlostech má 1.6ka znatelně navrch. Těch dvacet kW navíc tak tak dorovnává 300kg hmotnosti navíc. Platí to samozřejmě pro jízdu rovně. Jak přijdou zatáčky, je Felda v háji.
Měl jsem příležitost jet pár set kilometrů v tandemu s Pažoutem 407 1.6HDI 80Kw a ten se díky nesmyslné hmotnosti (1600kg) nechytal vůbec. Při každém výjezdu z obce jsem ujížděl o sto metrů a to už jsem ani nepodřazoval na trojku.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Paulie píše:Já si myslím, že to je jenom takový subjektivní pocit....Kolikrát jsem se snažil závodit s kámošovou E39, 1998, 2,5L TDS 100kw, 330tis. najeto. Motor má na volnoběh zvuk, jako by mlel z posledního.......V kopečcích, kde jsou serpentiny mu ujíždím, protože vždycky vyháním pavouky z motoru....Navíc to báwo je trošku jiná váhová kategorie....Ale když příjde dlouhá rovinka tak nemám šanci....Ve zrychlení jsem schopný se ho držet do té osmdesátky, pak si ani neškrtnu.
Serte na závody a držte se hesla...Lepší být druhý než tuhý....Protože v tomhle autě fakt není sranda závodit...vlastně v žádném, ale v tomhle zvlášt ne
Navíc mě hřeje u feldy to, že v ní všechno odvezu, je ve výborné kondici, jsou na ní levné díly a prostě šlape jako hodinky.....

Cobrak: 1.3 a 1.8T :D sorry, ale fakt pěkná básnička.....Nevím jak chceš předjet auto, které má dvakrát větší výkon......Jestli ta octule byla nějaká vyheklaná chudinka, tak se máš čím chlubit....
Já znám schopnosti a omezení svého auta a tak závodím jenom tam kde mám šanci. Mé klasické oblíbené místo je na konci vesnice, kde začíná táhlé stoupání a silnice se rozšiřuje na dva pruhy v mém směru. V žádných technických pasážích se do soutěžení nepouštím ;)
Naprosto skvěle se závodí z Budějic směrem na Lišov (Třeboň) Za kruhovým objezdem začíná čtyřproudovka se slušným převýšením. Tam už jsem nechal hodně votuzených popelnic daleko za sebou.
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Atnarfus: Já to nikomu neberu....Sám prostě, když mám náladu, podmínky a provoz to dovolí tak jedu rychleji, někdy se zase kochám(Nějak tak: https://www.youtube.com/watch?v=i3kPEg59b4s :D)

Ale to "závodění" některých je ve skutečnosti hodně přitažené za vlasy....Vždycky ty kecy: Jak kdo ho natřel atd.... Přitom ten v tom silnějším autě dá nohu z plynu, než aby měl chudáka ve felcce na svědomí...
Většina tady těch příběhů, kdyby se odehrála jako závod někde na okruhu, tak felda skončí druhá....A hlavně, kdyby ten v tom druhém autě věděl, že s ním ta felda závodí :D
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Jak si tak pročítám ty příspěvky, tak mi to připomnělo jednu písničku: https://www.youtube.com/watch?v=A0zuBzr1Zjw
kwik

Příspěvek od kwik »

Cobrak píše:No, já jsem takhle jel minulý týden nalepenej na nějaký nový mondeo. No, parádně jsem ho držel. Chtěl mi ujet, ale prostě neměl šanci. Evidentně to byl asi diesel, ale i tak, prostě bych ho i předjel :-D V zatáčkách to pěkně pískalo a měl jsem místama pocit, že jedu po dvou kolech, ale neujel! :hlava: :hlava: Ale když jsme zkoušeli s kamarádem sprinta 1.3.i a 1.8t, tak jsem ho té oktávce samozřejmě dal :-D Ale s tou jednatrojkou se kolikrát na rozjezdu dá udělat i BMWčko, protože ta felda je hrozně lehká :-D

jsi byl rychlejší než 1.8t jo? aha... :lol: :lol: :lol: felicie 1.3 má zrychlení 13,5s a octavia 8,5s ... felicie má 50kW a octavia 110 tuším.... :lol: vrať se do reality.... :)
Cobrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cobrak »

Paulie píše:Já si myslím, že to je jenom takový subjektivní pocit....Kolikrát jsem se snažil závodit s kámošovou E39, 1998, 2,5L TDS 100kw, 330tis. najeto. Motor má na volnoběh zvuk, jako by mlel z posledního.......V kopečcích, kde jsou serpentiny mu ujíždím, protože vždycky vyháním pavouky z motoru....Navíc to báwo je trošku jiná váhová kategorie....Ale když příjde dlouhá rovinka tak nemám šanci....Ve zrychlení jsem schopný se ho držet do té osmdesátky, pak si ani neškrtnu.

Pauile: Já jsem samozřejmě seděl za volentem tý oktávky ;-) Máme to jako rodinnýho kombíka a zrychlení z 0-100 za 8.5s je prostě paráda ;-) Sorry, napsal jsem to, jako by tomu bylo obráceně :-D To dá přeci rozum, že turbobenzín nemůže s jednatrojkou prohrát :-D :-D :-D
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

Honim se porad s nekym :) s o2 tdi 77kw se da udrzet tempo do 150 pak uz zacina ujizdet
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
Vondry
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vondry »

Když se to umí tak se dá jezdit i sé sériovým motorem slušně ;) A to jsou tu lepší závodnící :) http://www.youtube.com/watch?v=R21jbslbtPQ
RAAF_96
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RAAF_96 »

Škoda Felicia Combi 1.6 55kw r.v.97 - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Moje_Felda/
Škoda Octávia Combi 1.8t 110kw - http://radimfojtek.rajce.idnes.cz/Koktik/
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Je to tam napsaný... Skoda Felicia 1.6 170hp (kasna laminat) autokros...
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Odpovědět