Výměna motoru 1.3mpi za 1.6mpi

MPi 1AV
AEE
muf - FK

Výměna motoru 1.3mpi za 1.6mpi

Příspěvek od muf - FK »

Ahoj,
mám Felicii 1.3mpi a chystám se na výměnu motoru za 1.6mpi. Je nutné vyměnit celou elektriku, nebo stačí pouze motorový svazek ? Pokud máte jakékoliv informace nebo rady ohledně téhle výměny budu moc rád když se o ně se mnou podělíte. Mám kompletní díly z Feldy 1.6 - elektro, motor, pal.čerpadlo, nápravnice, poloosy, imobilizer, palubku atd.
kwik

Re: Výměna motoru 1.3mpi za 1.6mpi

Příspěvek od kwik »

nápravy budou stejné, palubka taky, imobilizér taky.
Polo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Polo »

pokud se nepletu, tak elektrika interiéru 1.3Mpi je stejná jakou 1.6Mpi ;) (liší se u dieselu)
někde na forum by to tu mělo být...
Polo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Polo »

Rambo-x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo-x »

Problém to pro zkušenějšího člověka není vůbec....jen si hodně dobře ověř jestli máš dobrého známého na STK a že ti to nechá projít...v opačném případě to rychle rozchlastej,výměna motoru za jiný typ je totiž nelegální....nevím jak s pojistkou,ale tam by tě možná mohli stíhat i kvůli podvodu,když máš v papírech 1,3 a bylo by tam 1,6,normálně by se na to asi nepřišlo,ale třeba po nehodě

Co se elektriky týče tak asi jen motorový svazek,vše ostatní by mělo být stejné,nápravnice,palubka a poloosy jsou stejné určitě

V takových případech vždycky radím,pokud po tom tak toužíš tak si radši kup auto už s tímhle motorem,dneska kvůli byrokracii se dostaneš tak akorát do zbytečného problému
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

ja jeste dodam vyfuk je jiny minimalne jeho prvni casty u motoru. A pak je tam priruba na prevodovku u 1,6 ted nevim zda je na motoru nebo na prevodovce ale proste je tam nutna. Jinak souhlasim s kolegou je to cele nelegalni.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Výfuk je komplet jiný. Příruba je namontovaná na motoru.
Těch detailů, které jsou jiné je spousta. Samozřejmě je jiná převodovka, chladič... Jiné jsou ale třeba i tlumiče a pružiny.
Rambo-x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo-x »

Tlumiče taky?...já co jsem kdysi kupoval atesa tak tam bylo pro 1,3/1,6 jedny stejný...pružiny ano,je to těžší

Celkově je to prostě blbost,plno práce,plno dílů,zbytečných peněz,nelegálnost....vzhledem k ceně feldy bych tohle vůbec neřešil a koupil už tovární 1,6
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Právě Ateso jako jediný druhovýrobce nabízel rozdílné tlumiče podle motoru a karoserie stejně jako originál. Ostatní to neřešili. Mrkni do dílenské příručky, je tam tabulka tlumičů a pružin včetně hodnot. Mezi 1.3 a 1.6 je docela rozdíl.
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

Mam na predku z 1.3 lip to vypada pac to vic sedi a rozdil mezi nima sem nepoznal ty tlumice sou otresne i kdyz sou nove jde citit kazda nerovnost, hpcka jsou zase moc tvrde tam haze cele auto, ale zas to lip drzi.
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
Vasek

Příspěvek od Vasek »

předtím, než bude někdo prohazovat motory, bych mu doporučil, ať se s tim druhym nějak víc projede. Protože ty motory se každej chovaj úplně jinak a i jinak se s nima jezdí. Možná si to pak rozmyslí. Rozdíl totiž neni jenom v kroutícím momentu a výkonu, ale i v chování auta...
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

Nota bene je to vidět na první pohled,o proti 1.3 MPI má 1.6 MPI rozdělovač a motor je těžší tak že bych to bejt tebou nedělal
Rambo-x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo-x »

Tohle pozná snad každý fízl,taky měli feldy a vizuelní rozdíl těchto motorů je tak do očí bijící že si nedovedu představit nikoho kdo by nepoznal´´levárnu´´.....jo a to že se fízli nedívaj pod kapotu bych netvrdil,párkrát se mi to stalo
kouda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kouda »

No nejsem si jistej jestli to poznaj. Když jsem jel v červnu na evidenčku do Náměště k Dvořákovi, tak jsem technikovi otevřel kapotu a on na mě: "to je diesel, že". Málem jsem rupl smíchy. A to ten motor slyšel...
Rambo-x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo-x »

Tak jistě,jsou hlupáci....ovšem rozhodně bych na to nespolíhal.....už před koupí bych si pořádně rozmyslel co chci a to si koupil
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

kdyz uz menit motor za 1.6, tak i s papirama, jinak to nema cenu, znam par lidi co tak jezdi a pohoda
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
Rambo-x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo-x »

Ono ani ty papíry nejsou ideální.....určitě se pak musí přebouchat winko....mám kámoše co má vymazlenou š 105,na takový ty letní víkendový jízdy a na srazy,chtěl aspoň 120 motor protože těch 33kw je vážně do dnešního provozu zoufalý,udělal to tak že koupil 120 papíry,tu 105 jakoby zlikvidoval,převařil tam winko a přenýtoval štítky(a samozřejmě vyměnil motor)...takže z toho papírově i fyzicky byla 120.....ten převařený win kód se nachází hnedka pod kapotou na stěně mezi kufrem a kabinou....když to technik kontroloval,něco se mu na tom prý nezdálo(nějaká nerovnost nebo cosi) tak přejel nějakým ultrazvukem nebo čímsi a zjistil že to bylo převařovaný....velký průser byl na světě a už ani nevím jakým způsobem to vyřešil,co si vzpomínám tak koupil kastli s papírama 120 a do tý si všechno přeházel a to původní auto musel zrušit

Jednou se mi stala tahle věc...měl jsem vyměněný rozvody na 1,3 takže to nemělo takový ten typický chrčákový zvuk....stavěla mě hlídka a policajt na mě,to je 1,3 ale ten zvuk je nějakej divnej?-musel jsem otevřít kapotu aby se opravdu přesvědčil že to je vážně 1,3
-nikdy dřív ani potom se mi to nestalo,ale narazit na takovýho kkta tak je zase průser

Dnešní byrokracie je bohužel taková,že jakékoliv takové přestavbě bych se obloukem vyhnul....když je nemožné si i dodělat ABS a přitom to je jen jeden zápis ve velkým techničáku a originální díly na to existují
Odpovědět