Ahoj,
dneska večer jsem přijel z práce a když jsem vytáhl klíček, tak zůstaly slabě svítit kontrolky dobíjení a oleje. Dokonce běžel i větráček, ten se dal ale vypnout vypínačem. Kde může být chyba? Že by spínací skříňka a nebo pojistková skříň? Je nějaký postup jak závadu spolehlivě odhalit? Díky
Po vytažení klíčku slabě svítí dobíjení a olej
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Re: Po vytažení klíčku slabě svítí dobíjení a olej
Já bych to typoval na proražený diodový můstek v alternátoru. Přes diodu se vrací napětí z šroubu B+ přes káblík od kontrolky do systému. Jednoduchá diagnostika--- vyndat klíček a odpojit žlutý káblík zasunuty v altíku . Kontrolky musí zhasnout.
- Kova
- Kontaktovat uživatele:
pro kontrolu omrkni ukostreni motoru u špatnýho altíku svítí jen kontrolka dobíjení 
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.
-
Jozefj
- Kontaktovat uživatele:
Kova a jsi si tím jistý? Já co znám elektriku,tak se napětí rozdělí do celého obvodu ,tady tímpádem do obvodu ,,15,,. To je nabíjení a mazání. Navíc mazání je přímo proti kostře. Tyto kontrolky jsou po vypnutí klíčku v serii.
- Kova
- Kontaktovat uživatele:
skus tu kostru za to nic nedáš a když to nepomůže skus odpojit od altiku zelenej drát . když to zhasne sou to diody
Felicie Combi 1.3 Mpi 50kW 2000....Octavia Combi 1.8T 4x4 110kW 2004......... Nikdy nejezdi rychleji než létá tvůj anděl strážný.