45Ah aleb 61Ah

Simos 2P
135M, 136M
fiskus - FK

45Ah aleb 61Ah

Příspěvek od fiskus - FK »

zdravim , mam 45Ah baterku a dosť často sa mi vybíja ,,, je to kvoli tomu že niekedy auto stoji aj 2 dni bez pohybu ,,,, tak som rozmyšlal že si kupim 61Ah bateriu , ale počul som že 61Ah bateriu nestiha dobijať alternator , čo je natom pravdy ? a aku bateriu by som si mal kupiť ?
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Re: 45Ah aleb 61Ah

Příspěvek od P1azer »

Tak jestli se ti samovolně za 2 dny vybije nabitá 45Ah baterie, tak je chyba někde jinde. Já jsem měl od původního majitele aku 45Ah nějakej noname šunt a 3 roky jsem s ní jezdil. Teď mám 52Ah a je to v pohodě. Záleží taky od výbavy, já mám jen základ.
Spíš si změř odběr spotřebičů v klidovém stavu, hlavně autoradio! A pak taky jak máš starou baterku, tak si ji nechat taky změřit.
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
Andy486
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andy486 »

tak tak, zbytočne kúpiš novú baterku, ak sa ti za 2 dni vybije, tak je niečo zle.... treba nájsť chybu a potom kupovať novú baterku, stačí však ak bude 52-55 ,alebo kludne aj 45Ah...
Škoda Felicia GLXI 1,3i Bosch Mono Motronic (1995) tm. zelená metalíza
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

A je blbost, že nestihne dobíjet ... v autě mam 61Ah baterku už 2,5 roku a žádnej problém s ní nikdy nebyl ;-)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

2 dny a baterka je prázdná, tak to je špatný a není to chaba baterky, něco v autě ti žere proud. denní povolená ztráta na baterce je 2% z její kapacity. Takže za 20 dnů už bych to toleroval, že nenastartuješ, ale 2 dny je fakt málo. To, že koupíš silnější baterku nic nevyřešíš.
Alternátor stihne dobít i silnější baterku, v tom problém nevidím.
Faust
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Faust »

já mám 64 a taky bez problému až na to když jsem si koupil novou alpinu a když nevytáhnu panel tak mě sežere baterku :D :D
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
fiskus - FK

baterku mam už staru , ja som chcel len vedieť že či stiha dobijať alternator 64 Ah bateriu alebo nie , a na to ste mi už odpovedali , diky :) ,,,, takže ked mam zakladnu vybavu a kupim si 45Ah bateriu tak to bude uplne stačiť ?.... aj ked mi auto bude stať napr 4 dni a buu mrazi tak naštartujem bez problemou ?
fiskus - FK

hej , a ešte by som sa chcel spitať že ako zistim či mi bere niečo prud alebo nie ... ako sa to mera ? ake hodnoty maju byť atd :)
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Nechci tě fakt urážet, ale umíš číst? Kup si klidně 120amperovou, ale pokud máš někde šlehu v elektrice, tak se ti stejně vybije. Altík ti jí samozřejmě dobije, ale neustálý vybíjení do mrtě a zas nabíjení tomu dvakrát dobře nedělá.
A musíš si asi logicky sám zjistit, co ti žere proud. Přemejšlej, cos dělal naposled, nebo od kdy to dělá. Radio, elektrický pí....nky v autě, prodřený dráty... STandardní odběr autobaterky v klidu by měl být do cca. 0,1Ampér... A měří se to voltmetrem/ampérmetrem.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P1azer »

Měření proudu a napětí, to je naprostý základ elektrotechniky obecně (po Ohmově zákonu :D ).
V rychlosti, i když to tady bylo už 100krát, napětí se měří paralelně, takže připojíš svorky V-metru na póly baterie. Proud se měří v sérii, takže odpojíš jeden pól baterky a mezi pól baterie a ten odpojený drát zapojíš A-metr (což je tvůj případ). Takže si nejlíp sežeň od někoho klasickej miultimetr za pár šušňů a není co řešit.
Mně to třeba žere 30mA, ale až při zapnutém autoradiu, když je všechno v klidu tak mi to měří 00 prd (cca 1mA)
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
mikka

Příspěvek od mikka »

Z hlediska dobíjení je úplně jedno, jak velkou kapacitu má baterka. Alternátor dobíjí jen to, co se z ní odebere. Když se odebere řekněme 15 Ah, tak těch 15 Ah musí altík doplnit, a nadře se na to úplně stejně, ať to doplňuje do baterie 32 Ah nbo 120 Ah.
Když odeberete litr vody z malého hrnce nebo z velkého kotle, a oboje doplňujete stejným čůrkem vody, bude to trvat stejně dlouho u toho hrnce i u toho kotle.
Větší baterie je vždycky lepší. Ale ja taky těžší a auto musí táhat tu mrtvou váhu navíc, a je taky větší, takže se do auta nemusí vejít a hůž se s ní manipuluje.
Odpovědět