45Ah aleb 61Ah
-
fiskus - FK
45Ah aleb 61Ah
zdravim , mam 45Ah baterku a dosť často sa mi vybíja ,,, je to kvoli tomu že niekedy auto stoji aj 2 dni bez pohybu ,,,, tak som rozmyšlal že si kupim 61Ah bateriu , ale počul som že 61Ah bateriu nestiha dobijať alternator , čo je natom pravdy ? a aku bateriu by som si mal kupiť ?
Re: 45Ah aleb 61Ah
Tak jestli se ti samovolně za 2 dny vybije nabitá 45Ah baterie, tak je chyba někde jinde. Já jsem měl od původního majitele aku 45Ah nějakej noname šunt a 3 roky jsem s ní jezdil. Teď mám 52Ah a je to v pohodě. Záleží taky od výbavy, já mám jen základ.
Spíš si změř odběr spotřebičů v klidovém stavu, hlavně autoradio! A pak taky jak máš starou baterku, tak si ji nechat taky změřit.
Spíš si změř odběr spotřebičů v klidovém stavu, hlavně autoradio! A pak taky jak máš starou baterku, tak si ji nechat taky změřit.
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
-
Andy486
- Kontaktovat uživatele:
tak tak, zbytočne kúpiš novú baterku, ak sa ti za 2 dni vybije, tak je niečo zle.... treba nájsť chybu a potom kupovať novú baterku, stačí však ak bude 52-55 ,alebo kludne aj 45Ah...
Škoda Felicia GLXI 1,3i Bosch Mono Motronic (1995) tm. zelená metalíza
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
A je blbost, že nestihne dobíjet ... v autě mam 61Ah baterku už 2,5 roku a žádnej problém s ní nikdy nebyl 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
2 dny a baterka je prázdná, tak to je špatný a není to chaba baterky, něco v autě ti žere proud. denní povolená ztráta na baterce je 2% z její kapacity. Takže za 20 dnů už bych to toleroval, že nenastartuješ, ale 2 dny je fakt málo. To, že koupíš silnější baterku nic nevyřešíš.
Alternátor stihne dobít i silnější baterku, v tom problém nevidím.
Alternátor stihne dobít i silnější baterku, v tom problém nevidím.
- Faust
- Kontaktovat uživatele:
já mám 64 a taky bez problému až na to když jsem si koupil novou alpinu a když nevytáhnu panel tak mě sežere baterku

zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
-
fiskus - FK
baterku mam už staru , ja som chcel len vedieť že či stiha dobijať alternator 64 Ah bateriu alebo nie , a na to ste mi už odpovedali , diky
,,,, takže ked mam zakladnu vybavu a kupim si 45Ah bateriu tak to bude uplne stačiť ?.... aj ked mi auto bude stať napr 4 dni a buu mrazi tak naštartujem bez problemou ?
-
fiskus - FK
hej , a ešte by som sa chcel spitať že ako zistim či mi bere niečo prud alebo nie ... ako sa to mera ? ake hodnoty maju byť atd 
- Skury
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nechci tě fakt urážet, ale umíš číst? Kup si klidně 120amperovou, ale pokud máš někde šlehu v elektrice, tak se ti stejně vybije. Altík ti jí samozřejmě dobije, ale neustálý vybíjení do mrtě a zas nabíjení tomu dvakrát dobře nedělá.
A musíš si asi logicky sám zjistit, co ti žere proud. Přemejšlej, cos dělal naposled, nebo od kdy to dělá. Radio, elektrický pí....nky v autě, prodřený dráty... STandardní odběr autobaterky v klidu by měl být do cca. 0,1Ampér... A měří se to voltmetrem/ampérmetrem.
A musíš si asi logicky sám zjistit, co ti žere proud. Přemejšlej, cos dělal naposled, nebo od kdy to dělá. Radio, elektrický pí....nky v autě, prodřený dráty... STandardní odběr autobaterky v klidu by měl být do cca. 0,1Ampér... A měří se to voltmetrem/ampérmetrem.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Měření proudu a napětí, to je naprostý základ elektrotechniky obecně (po Ohmově zákonu
).
V rychlosti, i když to tady bylo už 100krát, napětí se měří paralelně, takže připojíš svorky V-metru na póly baterie. Proud se měří v sérii, takže odpojíš jeden pól baterky a mezi pól baterie a ten odpojený drát zapojíš A-metr (což je tvůj případ). Takže si nejlíp sežeň od někoho klasickej miultimetr za pár šušňů a není co řešit.
Mně to třeba žere 30mA, ale až při zapnutém autoradiu, když je všechno v klidu tak mi to měří 00 prd (cca 1mA)
V rychlosti, i když to tady bylo už 100krát, napětí se měří paralelně, takže připojíš svorky V-metru na póly baterie. Proud se měří v sérii, takže odpojíš jeden pól baterky a mezi pól baterie a ten odpojený drát zapojíš A-metr (což je tvůj případ). Takže si nejlíp sežeň od někoho klasickej miultimetr za pár šušňů a není co řešit.
Mně to třeba žere 30mA, ale až při zapnutém autoradiu, když je všechno v klidu tak mi to měří 00 prd (cca 1mA)
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Z hlediska dobíjení je úplně jedno, jak velkou kapacitu má baterka. Alternátor dobíjí jen to, co se z ní odebere. Když se odebere řekněme 15 Ah, tak těch 15 Ah musí altík doplnit, a nadře se na to úplně stejně, ať to doplňuje do baterie 32 Ah nbo 120 Ah.
Když odeberete litr vody z malého hrnce nebo z velkého kotle, a oboje doplňujete stejným čůrkem vody, bude to trvat stejně dlouho u toho hrnce i u toho kotle.
Větší baterie je vždycky lepší. Ale ja taky těžší a auto musí táhat tu mrtvou váhu navíc, a je taky větší, takže se do auta nemusí vejít a hůž se s ní manipuluje.
Když odeberete litr vody z malého hrnce nebo z velkého kotle, a oboje doplňujete stejným čůrkem vody, bude to trvat stejně dlouho u toho hrnce i u toho kotle.
Větší baterie je vždycky lepší. Ale ja taky těžší a auto musí táhat tu mrtvou váhu navíc, a je taky větší, takže se do auta nemusí vejít a hůž se s ní manipuluje.