Uz nevim co delat (vymenit)

Simos 2P
135M, 136M
Zvonda - FK

Uz nevim co delat (vymenit)

Příspěvek od Zvonda - FK »

Zdravim lidicky.mam svoji krasavici nemocnou a nikdo nevi co s ni.prosim vas o pomoc. At je motor teplej nebo studenej pri jizde mi strili do sani a vyfuku a strasne se skube neda se s tim jezdit je to jak kdyby motor prestal uplne tahnout a za vterinu zas naskocil a pak zas spadnul a tak porad dokola vzdy v tom cuknuti spadnou otacky tak o cca 200-300- toto se dele okolo 2000 a pak kolem 3000 otacek.diagnostika ukazovala halluv snimac,snimac tlaku nasavaneho vzduchu, vse vymeneno.pote mi bylo receno ze si mam nechat udelat reset klapky.nechal sem tedyy udelat komplet reset RJ + klapky. serizoval jsem ventily menil pal. filtr,vzduchovy filtr je sportovni neni v boxu,cidlo teploty taky meneno,uz si ani nepamatuju co sem vsechno delal.daval sem to i mechanikovy ten rikal ze je spatna klapka.koupena jina najeto 44 000 km.at s tim udelam cokoliv zadne zlepseni,to pocituji jen tehdy pokud odpojim klapku od kabelu.tehdy se auto tolik neskube ale jezdit se s tim stejne neda..+ hodne zere..prosim urcite je tu nekdo kdo mi po mesici a pul konecne poradi co s tim..uz sem precet snad celej guugl..:D..diky moc
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Re: Uz nevim co delat (vymenit)

Příspěvek od ferdamravenec »

co regulátor tlaku paliva ?
hlava byla dole ? co tlaky ? nejsou podpálený ventily ?
Zvonda - FK

Hlava dole nebyla.tlaky mereny a jsou v pohode.a kdyz jsou v pohode tlaky tak ventily podpaleny byt nemuzou nebo jo.?a regulator tlaku paliva nevim jak zjistit zda funguje nebo ne...je docela drahy ho jen tak koupit kdyz nevim jestli je v pohode..:-)
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Ocisti cidlo polohy klikovky tim rozhodne nic nezkazis - je to magneticka civka takze drzi na sobe kovove castecky. Mel jsi to na diagnostice resp sledoval jsi hodnoty co lezou z cidel? Seridil prosychr ventily, a sledoval ty hodnoty velka spotreba by mohla ukazovat na lambdu nebo cislo teploty vody pro RJ.
Zvonda - FK

cidlo polohy klikovky je halluv snimac.? jestli jo tak ten mam novy.na diagnostice sem byl asi 2x.hodnoty co lezou z cidel asi mechanik nesledoval.ale ukazovalo to halluv snimac-vymena za novy.pak cidlo nasaveneho vzduchu-taktez vymena za novy,a lambdu-tu sem nemenil jelikoz mam za to ze se bez ni da jezdit.urcite ji planuju vymenit.ale je pro me prioritni aby to nejdrive jezdilo tak jak ma (bez toho vynechavani motoru).ventily sem serizoval a cidlo teploty vody je tez nove.dneska jsem kupaval nove pal cerpadlo.stale beze zmeny.jeste v pondeli skusi mechanik vymenit regulator tlaku paliva.jsem uz zoufaly stalo me to uz prez 5000 a nevim si s tim uz rady.a dochazeji mi finance..:-(
Zvonda - FK

Cidlo polohy klikovky je halluv snimac ne? jestli jo tak je novy.na diagnostice to bylo 2krat ukazovalo to ten halluv snimac,cilo tlaku nasavaneho vzduchu a lambdu.vse sem menil krom ty lambdy bez te se jezdit da.menit ji budu ale prioritni je aby to jezdilo jak ma (bez toho vynechavani motoru) hodnoty co lezou z cidel asi nikdo nesledoval.vse sem si delal sam az ted to mam u mechanika pac uz nevim co s tim.menilo se i pal.cerpadlo a beze zmeny tlak se pohybuj kolem 2.5 baru a pri prislapnuti plynu klesa na 2,2 b.ventily sem serizoval ja a cidlo teploty vody je taky novy.uz sem zoufalej.potreboval bych nekoho z usti kdo tomu rozumi vic a rek by m co s tim je.ani mechanik se s tim nikdy nesetkal.a navic uz me to stalo ost penez a dochazej.takze bych fakt potreboval nejak zjistit cim to je.:-(
Zvonda - FK

sakra..omlouvam se nejak sem to spatne odeslal tak je to tu 2 krat.:-D
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Pripoj to na pc a sleduj hodnoty cidel pak se da neco delat ne jen slepe menit soucastky a platit za veci ktere funguji. Halluv snmac to pise vzdy protoze se motor netoci a tim padem nedostava zadne hodnoty - to je tak kdyz se porad jen vycita pamet zavad. :roll: Pak by to mohlo byt foukle tesneni pod sacim potrubim. To zjistis treba tak ze sundas z klapky plastovy kryt otevres ji rukou a pusou se snaz jakoby ji natlakovat a hned a pokud se ti to nepovede a uslysis nekde foukani mas to jisty. Pak se da pri nastartovanym motoru okolo toho strikat ruzny veci ale takhle je to dle meho jednodussi.
Zvonda - FK

no v pondeli to vezu do okinu at mi to napichnou a zjistej co s tim je..jinak ja i mechnik uz nevime co s tim.:-(..tesneni to neni..menil sem ho..a nic jineho me nenapada.tak kdyby vas jeste neco napadlo tak napiste budu rad kdyz usetrim za servis ze si to udelam sam
Konopka - FK

Příspěvek od Konopka - FK »

Mě to taky nejede vyměnil jsem všechno a pořád nic:( každej tady píše vyměn tohle a tohle a pak nakonec vyhozený peníze a záváda pořád trvá a to je jak na forum tak v servisech a pořád dokola ať se tu najde nějakej borec kterej mi to dá dokupy a nebude litovat díky
Zvonda - FK

Tak mechanik si kvuli tomu nechal privizt jeste jednu feldu kera jezdi jak ma skousel povymenovat vsechno co se dalo a bez uspechu.rikal ze si mysli ze je to neco se smesi paliva bud malo vzduchu nebo hodne benzinu. :-( .tak nevim ale podle me je to spis v elektrice nakej kablik nekde naclej...no co nejdriv to vezu do okimu tak dam pak vedet na co prisly jesi vubec na neco prijdou.ale treba vas nekoho napadne co driv tak napiste..diky
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Nechci te strasit ale dle meho na nic neprijdou jen vymenej dalsi veci za sileny penize a skutek utek. Davej pozor.
Zvonda - FK

ja si nenecham nic menit.:-) chci po nich jen at najdou zavadu.at mi to kompletne napichnou vsechny dratky cidla atd..:D
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Koukam ja mam pristi tyden volno - konecne hura!!!! :D asi si otevru servis.
Konopka - FK

Příspěvek od Konopka - FK »

Kuladmin proč mi nepošleš na sebe číslo to je takový problém?nebo jen mě tu oblbuješ?to můžeš říct rovnou že to dělat nebudeš a nepsat tu jak se na to podíváš a tak je to skoro 14dní a pořád nemáš čas njn jako většina lidí
DennyWonder - FK

Příspěvek od DennyWonder - FK »

nečetl jsem co máš za auto ... jsem na tom podobně ... mám auto 1.3 MPi na LPG a střílí to při plynu a na benzín se to dusí. Když jsem vyměnil lištu tak to jezdilo jak má, po 500 km to začalo znova, vyměnila se opěz za funglofku a ta vydržela už jen 300km a znova to začalo. Taky si s tím neví nikdo rady. :hlava:
Zvonda - FK

Tak sem v prdely.v okymu nic taky nezjistily.pri mam maly tlak na pal cerpadle.pritom je fulng novy a nebo ze pry vadny pal filtr.tak sem skusil vzit hadici a napichnout to z cerpadla prez kabynu do motoru taky nic.alektrika je taky v cajku.tak nevim co s tim.takhle to ani niko nekoupi.:-( takze asi hura na autobus :-( 10 000 v pici..
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

zmer kolik to cerpadlo precera treba za minutu paliva. A budes hned vedet jak je na tom. (Lepsi by byl samo budik s tlakomerem). Jestli maka lambda nebo ne rekne diagnostika - merene hodnoty!Proc hned kupovat novou kdyz muze byt vporadku. Ta muze zpusobovat to ze ti felda zere. To same cidlo teploty vody zda je original nebo china. Zase rekne diagnostika. Jak to vlastne zaclo zlobit? zniceho nic nebo si pred tim neco delal / menil? Ja te varova ze v okimu prijdou akorad na ..... Cidlo polohy klikovky to na prevodovce zeshora je jake vyroby?original nebo Vika apod?
Zvonda - FK

Tak kam jinam to dat nez do autorizovaneho servisu.? cerpadlo mam nove kdyz na privodni hadici napichnu manometr a zapnu zhaveni vylitne tlak na 2,2-2,3 baru kdyz nastartuju tak je to stejny ,prislapnu plyn tak to vylitne na 2,8 a pak zas klesa na vic se nedostanu.precerpani paliva treba do kanistru za minutu? co tim zjistim spis jde o tlak toho paliva ne? cerpadlo je zn. vika. na original nejsou penize ale u toho cerpadla to asi tak nevadi jak u nakejch cidilek.lambdu sem nekupoval.diagnostika ji neukazuje jako chybu ale pravda je ze se mi zda ze to dost zere.ale to cukani zpusobovat asi nemuze kdyz se da jezdit i bez ni.kdyz si koupim dignosticky kabel do pc prez usb muzu si vsechny ty hodnoty merit sam v pc.??? nebo k tomu musim mit jeste neco.??cidlo teploty vody je nove a je to original.cidlo polohy klikovky je halluv simac.? jesi jo je novy ale uz si nespominam jake vyroby ale stalo me cca 500 kc byla to jedna z prvnich veci co sem kupoval.kdyz mi to zacalo chcipat za jizdy a pak to nechtelo startovat.az se mi jednoho dne stalo ze to neslo nastartovat vubec.slo to jen s plnym plynem a chytlo to tak na cca 500 otacek a motor pak stejne sam chcip jakoby se udusil.odpontoval sem tedy vyfuk preed katikem a uz se to pak nedusilo.ale mam pocit ze prave pri odmontovani toho vyfuku to zaclo cukat..ale nejsem ti tim uz 100% jistej ale bylo to nekdy pri techto zavadach...do srtotu s tim:D :-( ale mechanik si je skoro jistej ze to neni zavada v motoru.spise smes paliva nebot to strili do sani kdyz se to zacne cukat a v ty chvily dam plnej tak to zacne strilet.a nebo nejaka el. soucastka.napadaji me uz jen vstriky nebo R.J.
DennyWonder - FK

ty a nemáš náhodou sesypanej kat? mě dneska řekl, že to v pc ukazuje a tipuje na váhu vzduchu.
Zvonda - FK

je to mozny ale kdyz sundam celej vejfuk tak to cuka stejne.:-( a felicie vahu vzduchu nema ne.? ma jen cidlo vahy nasavaneho vzduchu.a to mam novy.
DennyWonder - FK

já myslím že má asi určitě ... takový slabý drátek s kuličkou ... většinou když to hodně střelí tak se právě ničí .... prý (nejsem automechanik) :scratch:
Honza_t
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Honza_t »

Zvonda píše:Tak kam jinam to dat nez do autorizovaneho servisu.? cerpadlo mam nove kdyz na privodni hadici napichnu manometr a zapnu zhaveni vylitne tlak na 2,2-2,3 baru kdyz nastartuju tak je to stejny ,prislapnu plyn tak to vylitne na 2,8 a pak zas klesa na vic se nedostanu.
Tak to je něco špatně. Máš mít na volnoběh 2,5 a při sešlápnutí plynu 3 bary a tam to musí zůstat až do omezovače. Já bych to viděl na ten regulátor tlaku paliva (nebo vadnej měřák :) ). Čidla bych skoro jistě vyloučil. Bude to něco z okruhu čerpadlo - filtr - vstřikovací ventily - regulátor tlaku.
Zvonda píše:je to mozny ale kdyz sundam celej vejfuk tak to cuka stejne.:-( a felicie vahu vzduchu nema ne.? ma jen cidlo vahy nasavaneho vzduchu.a to mam novy.
To je jedno a to samý :D Felicie má MAP senzor, to je něco podobnýho. Měří to tlak a teplotu vzduchu. Jinak bacha na ten konektor k MAP senzoru, rád koroduje a pak to hlásí nesmysly.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Cerpadlo vika - boze lidi.... tak nekupuj cely cerpadlo ale jen samotny vnitrek - hole cerpadlo a jsem pod tisic korun. Jen je to trosku ,,piplacka,, to prehazet ale v klidku a pohode to jde.
Zvonda - FK

kdyz je to nastartovany je to na 2.4 baru a kdyz prislapnu tak na 2.9 ....0.1 baru na to snad vliv nema ne..?? a ten MAP senzor to je ten za klapkou .??? jesi jo tak ten mam novy...:-)
Zvonda - FK

vyreseno..D::D takovejch penez a zbytecne..D:D:D:D:D...dnes sem v krabici s dilama obevil puvodni halluv snimac a snimac tlaku nasavaneho vzduchu.skusil sem je oba vymenit za ty novy co sem tam mel a uz to jede..nevim kerej z nich to byl jesi hall nebo sn.tlaku..ale je mi to jedno...:D..uz to jede..:D::D
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Tak gratulace snad nezakriknu. ;)
Zvonda - FK

taky doufam..:Dale nechapu ten hall co tam je uplne poskrabanej zespoda..takze musim stejne koupit novej..a jeste sehnat konektor na sn.tlaku..je v haji...ale snad to pojede nez to koupim..
Zvonda - FK

jo a jeste se chci zeptat jak tezky by bylo udelat si rozvody.?? nak mi to chrasti.:D:D:D...a na kolik me to cca vyjde..diky
Peters1712 - FK

Příspěvek od Peters1712 - FK »

Ahoj chlapi
Řeším problém:umřel mi motor na 1,3MPi 50kw.Sehnal jsem jiný-jednobod-3 mechanici mi řekli,že stačí přeházet sání a ostatní komponenty a bude to běhat.Jediný rozdíl byl,že jednobod nemá detonační čidlo.Po výměně motor nejde natočit,střílí to do výfuku a v momentě,kdy lišta chce zapálit,se motor jakoby kousne a pak zase rozběhne.Co s tím?Někdo mi tvrdí,že to je tím čidlem.Někdo zase,že je jiná vačka a že detonační čidlo ani zapojené být nemusí.A naposledy mi mechanik ze škodovky říkal,že mam o 180°otočený setrvačník,ale když jsem ho montoval,tak jsem nenašel žádné vybrání ani značku kvůli určité montáži.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Zalezi co a jak jsi vse delal setrvacnik musi byt ve spravne poloze aby byly ve spravne poloze vyrezy pro cidlo polohy klikovky co je na prevodovce. A ma to takovy maly legislativni problem - ty motory jsou dle legislativy jine - je tam jine pismenko na konci takze na technicky se jim to nemusi libit tak abys nebyl prekvapeny. A to cidlo klepani by bylo dobre namontovat.
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Zvonda píše:jo a jeste se chci zeptat jak tezky by bylo udelat si rozvody.?? nak mi to chrasti.:D:D:D...a na kolik me to cca vyjde..diky
Material je tak cca 500kc (sada rozvodu, tesneni pod prsa a olejovou vanu, gufero na kliku) nebo + olej a filtr navic pokud to hned vymenis taky.
Odpovědět