Zdravim,
rad bych se poradil s nekym na co se zamerit, jde o to, ze jak uz jsem zde nekde psal, ze felda mi obcas zlobila na volnobeh (dusila se ale nechcipla), proto sla vycistit klapka a s ni restart + nastaveni. To nepomohlo, otacky mi zacali litat a volnobeh nesel pod 1100ot. Pak jsem to nejakou dobu neresil a venoval jsem se ted repasu hlavy, mel jsem totiz trosku foukle tesneni, takze jsem to vyresil vymenou hlavy za hlavu repasovanou s doplatkem (nove gufera, srovnani, otlakovani, srovnane ventily) u jedne firmy v ostrave, ktera se timto zabyva, abych nemusel cekat a mel tak hlavu hned k dispozici. Takze skoro nova hlava sla namontovat spolecne s novym tesnenim (orig. Temac), montovalo se podle momentaku a predepesanych momentu, dale slo nove tesneni k sani a vyfuku a zjistilo se, ze tesneni sani ktere tam bylo predtim bylo tak roztekle, ze zakryvalo skoro celou plochu 2 der, takze z toho jsme odvodili, ze to bralo falesny vzduch a proto mi ty otacky porad litali i po restartu RJ.
Jakmile hlava byla namontovana, vcetne noveho oleje a olej.filtru a zkontrolovali se ventily, tak jsem udelal radeji restart RJ + nastaveni klapky, jelikoz jsem ji cistil pro jistotu jeste jednou a to pod krytem (vyfoukani + promaznuti ozubenych kol teflonem) a take vycisteni hrdla cisticem brzd a slo se nastartovat. Napoprve to chytlo, sice ten zvuk toho startovani je nejaky jiny, ale chytlo a otacky svete div se drzi tam kde maji kolem 900ot, jenze pak kdyz jsme motor zhasli a zkusili nastartovat podruhe, tak uz neslo a chytlo jen s proslapnutim plynu, pak se to nejak vzpamatovalo a ted to startuje tak, ze po otoceni klickem se to drzi na nejakych 300-500ot a je nutne trosku proslapnout plyn, pak to vyleti na tech 900ot a zhasne kontrolka dobijeni, jenze ten nejvetsi problem je ted ten, ze pri studenem volnobehu se auto hrozne trepe, po zahrati trosku lepsi, ale porad trepani pretrvava a navic auto vubec netaha...musi se drzet alespon pri jizde tech 2500ot, pokud je kolem 2000, mam 4ku a jedu 50km/h, tak se auto taky trepe a vubec nezrychluje nic...malinke zrychleni je az kolem 3500ot a jde videt ze auto se trapi a nechce se mu. I pri rozjezdu je to katastrofa a dlouho cekam az se mi otacky dostanou k 3000 a az pak muzu teprve poustet spojku, jinak ma tendenci chcipat. No pripada mi to tak, ze mam ted z benzinu diesel a jeste k tomu s motorem pred smrti. Take bych jeste dodal, ze kdyz jsme meli svody venku, tak jsem cistil jak klapku, tak i vahu vzduchu a to technickym benzinem, byla docela zasvinena. Takze co ted? Jak budu mit moznost, tak budu zkouset nejakou jinou klapku, ale potreboval bych vedet na co se zamerit i dale.
Diky moc
1.3 MPI 50kW - Po vymene hlavy nema vykon
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: 1.3 MPI 50kW - Po vymene hlavy nema vykon
Svicky jsi daval az po nasazeni hlavy? jake jsi pouzil? ty puvodni z tve ,,hlavy,,? Ventily urcite dobre serizene? chce se zamerit na vse s cim si co delal nejake odpojene cidlo nebo kostra apod. nespadlo vam nekam neco? Srouby na hlavu jsi davayl nove nebo jen cistil promazal a hlavne vycistil poradne diry se zavitem?
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to viděl na vůle ventilů - nastavit znova, 0,25/0,20 za studena. Po výměně hlavy si těsnění sedá rychle a vůle jdou hned do kopru. Já většinou nastavím hned po dotažení hlavy, pak už druhej den znova, pak po týdnu a pak po měsíci.
-
mark.long - FK
svicky jsem pouzil z te stare hlavy, mam na nich najeto cca 10tis. takze nebyl duvod k novym svickam a jsou to nejake obyc Brisky...co se tyce sroubu, tak ty tam jsme dali ty puvodni, ktere se vycistili a okartacovali, dury ke sroubum se take cistili, vule ventilu byli u repas hlavy ok, donastavovali se jen 2, takze rikate podivat se ted po nejakych km na to znovu ok?
-
mark.long - FK
tak mozna dochazi ke zjisteni, ktere jsem si pral nejmin...a to dle me spatne namontovana hlava
na vicku docela emulze (kratke trasy nejezdim, 20km minimalne) a voda se asi trochu ztratila...kdyz jsem tak cetl po netu, tak mozna byla chyba to, ze bud se nedali nove srouby a nebo se nedotahli srouby dostatecne...nebo cim myslite ze by to mohlo byt? Mohlo se stat, ze u firmy, kde jsem bral repasovanou hlavu, ze treba byla spatne srovnana? Muze se ted kdyz uz je neco najete na srouby sahat, pripadne zkontrolovat momentakem, zda je tam porad ten moment ktery by mel byt?
-
Honza_t
- Kontaktovat uživatele:
Možností je několik. Buď je křivá hlava, ale když ji rovnali tak asi ne. Nebo se nekontrolovaly přesahy vložek. Taky může být ta hlava prasklá, to neni vidět. Prasklá může bejt i vložka.
Mám teď problém s jednou z těhle možností, ale chová se to jinak než tobě. Tohle jede, ale když chci delší dobu výkon(tzn. tak 10s a dýl), tak to přestane úplně jet, začnou klepat ventily,... prostě sakramentsky přehřátej motor. A teploměr si jede stále svých 90...
Momenťákem nic nezjistíš, potom co se přestane utahovat už potřebuješ daleko větší moment abys s nim zase pohnul. Navíc se utahuje na moment jen první kolo a pak 2x na úhel 90° a to ti asi nikdo neřekne kolik by to bylo Nm. Tam taky záleží jestli se utahovaly ve správným pořadí.
Mám teď problém s jednou z těhle možností, ale chová se to jinak než tobě. Tohle jede, ale když chci delší dobu výkon(tzn. tak 10s a dýl), tak to přestane úplně jet, začnou klepat ventily,... prostě sakramentsky přehřátej motor. A teploměr si jede stále svých 90...
Momenťákem nic nezjistíš, potom co se přestane utahovat už potřebuješ daleko větší moment abys s nim zase pohnul. Navíc se utahuje na moment jen první kolo a pak 2x na úhel 90° a to ti asi nikdo neřekne kolik by to bylo Nm. Tam taky záleží jestli se utahovaly ve správným pořadí.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
šrouby , jejich dotažení to není ,
jak je psáno výše , špatná hlava nebo vložky
těsnění pod svody je origo ? nebo na BMM(to bych doporučil , protože tam mohlo zůstat sánífal vzduchu)
první čím začni jsou nový svíčky , že maj jen 10 tis neznamená že jsou dobrý i když maj vydržet 70
zkontrolovat / zapůjčit zapmodul
jak je psáno výše , špatná hlava nebo vložky
těsnění pod svody je origo ? nebo na BMM(to bych doporučil , protože tam mohlo zůstat sánífal vzduchu)
první čím začni jsou nový svíčky , že maj jen 10 tis neznamená že jsou dobrý i když maj vydržet 70
zkontrolovat / zapůjčit zapmodul