Ahoj,
nedávno jsem koupil feldu na LPG. Při koupi auto startovalo na benzín a samo přepínalo na plyn (polosekvence). Dnes jsem chtěl nastartovat klasicky na benzín,ale ani kapka se ho nejspíš nedostala do motoru Nastartoval jsem na plyn a letěla jako divá.
Kde bych měl začít hledat problémy? Nebo je opravdu pal. čerpadlo KO?
Díky za odpověď
Čerpadlo to může být, ale také nemusí. Většinou neodchází takto naráz, ale projevuje se tak, že dává čím dál nižší tlak, což se projevuje špatným zátahem, vynecháváním motoru apod. Také to mohou být špatné benz.vstřiky, které by se ale pravděpodobně projevovaly podobně, jako čerpadlo viz výše. Než začneš do těchto věcí investovat, zkontroloval bych ukostření čerpadla, uklepané, případně přerušené dráty, relátka benz.vstřiků a čerpadla apod. Případně zkontroluj ještě přívod benzínu, nemáš někde přiskříplou, popř.přerušenou benzínovou hadičku? Když vyloučíš všechny tyto věci, zkus vyměnit čerpadlo...
Když si otevřeš pojistkovou skříň, tak je to to relé v horní řadě druhé zleva. Někdy to první relé není obsazené a je tam prázdné místo. Zkontroluj na něm hodnoty a zkus na zkoušku přehodit s jiným, se stejnými hodnotami. Je jich tam stejných v pojistkové skříni více. Pak bys měl mít ještě někde relé přidávané dodatečně při montáži LPG, které odpojuje vstřiky při provozu na LPG. To ale každý plynař dává jinam, někdy je to i řešené pomocí ŘJ.
Tak máme jiný problém. Dnes jsem již nenastartoval Motor točí,ale jako by tam nešlo žádné palivo Je mi vcelku do breku. Autíčko mám pár dní a takhle zlobí
Najeto 250000
1.3 mpi 68 koní
LPG Lovtech
Hladina oleje,chladičky ok,žádný olej ve chladící,svíčky nové.
Ono je dost možné, že je to to relé, ale s ním spíš bývá opačný problém. Že po vypnutí motoru zůstane relé sepnuté a tlačí benzín dál.
Ale zkus jen tak ze zvědavosti zkusit nějaké jiné relé...Jestli má někdo známý taky feldu...
Když otočíš klíčkem do 2.polohy, slyšíš tlakovat čerpadlo?
Prostě když sedneš do auta, otoč klíčkem do druhé polohy. Cvakne relé v pojistkovce, potom cca 5s tlakuje - bzučí čerpadlo a potom cvakne v pojistkovce znovu - relé se rozepne. Zkontroluj jestli se tohle děje. Podle mě to na 90% bude asi opravdu to relé.
Relé jsem přehodil a nic Kamarád se podíval na motor a prý tam benzín jde (v jedné ze dvou hadiček byl benzín,druhá suchá) Avšak po sepnutí není čerpadlo vůbec slyšet,ani při absolutním tichu.
S velkou námahou jsem nastartoval na LPG,chvilku běžela na 3 válce,ale poté ok. Další nastartování ok. Nastartovala poté,co jsem poťukal zapalovací lištu Takže tu seženu asi jako první část. Když motor startoval na LPG, na benzín ne,ani po zahřátí se nenechal přepnout na benzín.
Lištu vyměnit můžeš, ale tím problém určitě neodstraníš. Pokud by byl problém v ní, nenastartuješ a ani ti motor nepoběží na LPG. navíc provoz na LPG je mnohem "choulostivější" než na benál, takže bys problém, pokud by byl zde, spíše poznal při provozu na LPG - daleko dříve než na benzín. Pokud chceš něco s lištou udělat, většinou stačí sundat gumy a pružinky pod nimi, vyčistit, prostříknout elektro kontakt sprejem a dát dohromady. Toto pomáhá při 90 % problémů s lištou. Nějak se mi nezdá, že odejde čerpadlo takto najednou, i když je to samozřejmě možné. Zkus ještě ukostření, případně až budeš čerpadlo vytahovat, zkus ho napojit přímo zpomocí kabelů na baterii a uvidíš, zda funguje. Pokud ano, není od věci zkusit změřit tlak, pokud máš k tomu vybavení nebo si můžeš někde půjčit. Čerpadlo zapojené přes vstřik.lištu a regulátor tlaku by mělo tlačit 2,5 baru, bez regulátoru alespoň 3 bary.
Zkusím se na to podívat
Podle mě celkově ta lišta zlobí. Myslím si,že jsou tam dva problémy-něco s benzínovou soustavou a ta lišta,protože když to nešlo nastarovat vůbec,vypojil jsem u ní konektor,poklepal jsem na ni šroubovákem,zapojil konektor a už jela
Díky za rady!
To je zajimavé...Každopádně lišta to jenom nebude. Pochybuju, že by ta lišta odešla tak, že bys nenastartoval. Nebo, že bys jenom točil motorem naprázdno a vůbec by to nemělo snahu chytit.
Snahu to mělo, občas to chytlo tak,že na půl sekundy otáčky vyletěly na 900. Přidával jsem plyn,ale pořád stejně nic. Na benzín i na plyn,na plyn to poté chytlo. Teď jsem to projel (cca 40km) na LPG a bez problémů
Dnes auto mělo opět snahu chytnou na benzín i na plyn stejnou. Předevčírem to na benzín ani neštěklo,včera trochu a dnes tejně jako na plyn. Jenže jsem už vůbec nenastartoval
Tak vyřešeno
Potíže na benzín-vstřiky
Potíže na LPG-přepínač v kabině
Ale mám další problém,jezdím sice jen po městě,ale spotřeba 14 plynu na 100 se mi zdá poněkud mnoho Nemáte někdo nějaký nápad?
No když ani nevíš jakej máš lpg ( polosekvence to je zase hovadina až na půdu ) tak ti těžko něco radit. Každopádně po tom cos
popisoval je celé rozesraté, chce to slušnýho plynaře