Hloupé dotazy

pokec o všem možném i nemožném
Odpovědět
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Re: Hloupé dotazy

Příspěvek od Arkis »

Našel by mě někdo prosím v ETCe číslo relé předních mlhovek (R2)?
Našel jsem zde, že by to mělo být stejné jako relé spínací (6U0 906 061 A), no pro jistotu se někdo prosím podívejte.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

se podívej třeba na škoda-díly .... apod , nebo na relé světel (ne denní svícení) , vyhřívání skla , relé čerpadla
-jsou stejný
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Ani jedno z těch uvedených jsem v žádném e-shopu nenašel. Takže to bude asi jednotné pod RELE SPINACI/POMOCNE C.447 - 4H0951253A 6U0906061A
Díky.
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

Arkis píše:Našel by mě někdo prosím v ETCe číslo relé předních mlhovek (R2)?
Našel jsem zde, že by to mělo být stejné jako relé spínací (6U0 906 061 A), no pro jistotu se někdo prosím podívejte.
8k0 951 253 podle etky patří do R1, R2, R4 R5

http://www.feliciaklub.cz/autodily/dil-8K0951253
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
HonzaRez - FK

Příspěvek od HonzaRez - FK »

Zdar, mám tu opět jeden blbý problém. Nějak mi vypadl šroub, který drží sedačku spolujezdce k opěráku. Je schovaný pod plastovýcm krytem těsně u držáku pásu a blbě se pod to leze. Ptal jsem se v autodílech, ale zjistili, že podle nákresu tam už žádný dalšá šroub kromě držáku pásu není. No asi jsem to blbě vysvětloval...
Pokusil jsem se to vyfotit, tak snad to zkušení pochopí a jde mi samozřejmě o typ šroubu, abych ho mohl koupit, odhadnout to nedokážu.
Díky moc.

Obrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

je tam imbus 8x20, ale jde tam použít i obyč šroub s šestihranou hlavou.
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P1azer »

Není tam náhodou torx?
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

torx určitě ne, je tam stopro 8-mička imbus, našel bych i ten imbusák klíč, co jsem v něm strhnul :lol:

Edit: podle etky je to číslo dílu: N 014 784 5 šroub s válcovou hlavou vnitřním šestihranem 8×16
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P1azer »

Jo, blbě jsem se podíval, je tam (n)imbus :hlava:

Jinak bych měl taky dotaz (ale asi nebudu moc konkrétní). Když zabrzdím na křižovatce a stojím na brzdě, tak je od motoru slyšet takový drnčivý zvuk (jako kdyby klepal nějaký povolený plech), ale když brzdu pustím, tak to přestane. Myslel jsem, že je tam povolený nějaký krycí plech, ale je divný, že to ustane, když ten pedál pustím. Nesetkal se s tím někdo?
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Možná, že to je samotný posilovač brzd, nebo něco z brzdové soustavy...
RockSolid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RockSolid »

Dneska jsem jel za feldou,které při rozsvícení brzdovek zhasnulo osvětlení spz a naopak... Jen tak ze srandy, ví někdo, jestli to je to nějaká chyba nebo nějaká zbytečná úprava k ničemu? :lol: Zkoušel jsem hledat,ale nevím,jak to napsat,takže jsem nic nenašel,tak to radší dávám sem :lol:
80% mozku tvoří kapalina. U některých bohužel brzdová

Moje bývalá felda
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Spíš bych řekl, že měl problém v průchodce zadních dveří.
Tom3k - FK

Příspěvek od Tom3k - FK »

ahojte prosim vas, dnes sa mi stala taka vec ze som zaradil spiatocku a cuvol som na parkovisku...ked som bol na mieste motor bol este zapnuty a chcel som dat neutral ale nechcel sa vobec zardit..jednoducho spiatocka sa nedala vyradit..tak som v strachu vypol motor a v pohode som dal neutral..potom som pri vypnutom motore pobehal spiatocku aj ine stupne a slo vsetko..zaujima ma co sa vlastne stalo preco to nechcelo spaitocku vyradit?stalo sa mi to prvy krat nechapem co si zrazu felda zmyslela..ak by ste mali nejake typi dajte vediet..hlavne sa bojim aby nebolo daco poskodene a ci to nebola len nejaka blba nahoda :) dik
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Bud nevypíná spojka nebo se rozpadlo táhlo řazení
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
Tom3k - FK

bol som teraz skusit a nastartoval som auto...sice som moc nebehal dopredu a dozadu vlastne vobec iba som skusal radit a vsetko vyzeralo ze je ok..ci treba sa aj posuvat nejaky ten meter?neverim ze by len tak z nicoho nic nastal daky problem hm nemohlo sa stat ze som mal zaradenu spiatocku a ak ma troska posunulo dopredu o par cm nieco ju zaseklo aby sa nedalo vyradit?
DDT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DDT »

Tak zničeho nic to určitě nedělá. Já měl na červené feldě podobný problém,ale to jsem nemohl zařadit trojku,je zde starý typ řazení na kterém je silntblok a ten se začal rozpadat a proto nešlo řadit,po výměně ok. O nějaké dva týdny později zase ten samý problém :o ,ovšem tentokrát to způsobila spadlá matička ze středové konzoly do kulisy řazení :D . Takže být tebou,tak sundám v autě manžetu řadící páky a podívám se jestli tam něco nespadlo a zkontroloval bych táhla řazení.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
Tom3k - FK

dnes som opat skusal cuvanie a vsetko mozne a zatial fici v poriadku tak dufam ze to bol len daky omyl :) kazdopadne dakujem ze si sa mi venoval
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

http://aukro.cz/kamera-do-auta-fullhd-g ... 31875.html

má jí někdo vyzkoušenou? nebo víte o nějaké do které se vyplatí zainvestovat? děkuji
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Z česka bych tyto kamery asi nekupovat. Jsou to normálně koupené ze zahraničí s přirážkou.
Já mám v autě tuto: http://www.ebay.com/itm/330979921751?ss ... 1439.l2649 . Pokud se nepletu, tak ju mí i Maty. Nevím jak on, ale já jsem s ní za tu cenu spokojený :).
Pokud by pro tebe byl problém si to objednávat ze zahraničí, tak se můžem nějak domluvit a objednám ti ju já.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Rozdíl 2 stovek mi nepřipadá tak propastný s ohledem, že z číny ti to jede měsíc a se zárukou se můžeš rozloučit.
jinak nahrává pěkně a ostře. :thumright:
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Je fakt, že někdo si připlatí za rychlost. No já si klidně počkám a mám to radši levněji.
A ta záruka platí i v Číně a ani to nemusíš posílat zpět (záleží prodejce od prodejce). Hromadě prodejců stačí natočit video, co za chybu to dělá a oni ti vrátí peníze nebo pošlou novou.
Navíc prodejci z Číny jsou mnohem lepší než prodejce u nás. Ještě se mi nestalo, že by mi číňan neodpověděl nebo se na mě vysral. Mezitím v česku se mi to stalo už několikrát - zářný příklad je prodejce, co mi prodal centrál.
Odpovídal po týdnu a zboží mě poslal po měsíci a půl. Navíc tam chyběly 2 držáky tahel a 1 motorek nezůstal v odemčeném stavu - guma jej stahovala pořád dolů.
Na číňany fakt nedám dopustit, to jsou aspoň prodejci! :thumleft:
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Hned jak dojedu tom, tak chci dodělat centrál. Už mě chybí jen zapojit + , - a blinkry a nasadit tapece.
Chci se zeptat, kde můžu vzít stále plus (30) někde pod volantem? Původně jsem chtěl dát krabičku pod kastlík spolujezdce, no 5ti pinový motorek je u řidiče a kabel do jednotky není tak dlouhý jak jsem doufal. Takže to přilepím 3M páskou nalevo od volantu, když se sundá plast pod volantem (Jakoby pod budíky, ale bez jejich demontáže).
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

jestli to máš přes samostatnou pojistku tak v pojistkovce na přívod ,
nebo to můžeš vytáhnout z e svorkovnice BD pin 9 a bude to jištěno poj č 16 (origo centrál)
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Právě, že kabel tak daleko nedosáhne, tak to musí být něco kolem volantové tyče. Jinak bych to normálně dal pod kastlík spolujezdce a natahal do pojistkové skříně. Jinak už na samotném plusu centrálu je pojistka v pouzdře, takže se nemusím bát přetížení.
Ruzik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruzik »

Stálé plus máš na spínací skříňce hned vedle volantu, je to červený drát. Vlastně dva, jeden silnější a druhej slabší.
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

No jo, jenže to budu muset sundat budíky. Doufal jsem spíš v něco lehčeji přístupného. No asi to budu zas rozdělávat no.
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Arkis píše:Z česka bych tyto kamery asi nekupovat. Jsou to normálně koupené ze zahraničí s přirážkou.
Já mám v autě tuto: http://www.ebay.com/itm/330979921751?ss ... 1439.l2649 . Pokud se nepletu, tak ju mí i Maty. Nevím jak on, ale já jsem s ní za tu cenu spokojený :).
Pokud by pro tebe byl problém si to objednávat ze zahraničí, tak se můžem nějak domluvit a objednám ti ju já.

Jojo mám ji....nahrává skvěle jen mě štve ta úžasná hláška "Card full" .. většinou si toho všimnu až když chci vytáhnout záznam a on tam není :D
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Ruzik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ruzik »

Sundat? Proč? Když odděláš plast pod volantem, tak krabičku od centrálu vlepíš někam vlevo no a na pravý straně máš přístupný dráty od spínačky. Rukou se tam dá dostat, a s budíkama nic neděláš ;)
RockSolid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RockSolid »

Vždyť sundat přístrojovku je otázka 2minut ;) Nebo když ti ten kabel nedošáhne do pojistkovky,tak ho prodluž ;)
80% mozku tvoří kapalina. U některých bohužel brzdová

Moje bývalá felda
DERMIN95
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od DERMIN95 »

proč mu motáte hlavu :) . Ten kabel prodluž a hoď ho do stáleho plusu v pojistkové skříni :)
Obrázek
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

arkis: ještě pokukuji po jiných kamerách ještě a kdyžtak se ti ozvu

měl bych dotaz , sehnal jsem si dálkové ovládání originál na felicii, mám ovladač a i příjmač. Příjmač (AEV 4201) ten se připojí místo původního relátka na cenrál? děkuji
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

když to vevnitř vystříkám černým sprejem, bude to svítit tak jak má? nebo to jsou odrazové plochy které stříkat nemám? děkuji
viz obrázek dole.
http://pluhda.rajce.idnes.cz/Prodej/#23 ... etla-1.jpg
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Když to vystříkáš černym sprejem tak to nebude svítit. Zrovna v zadních světlech není nic co neodráží světlo někam jinam. Možná bok světla. Ale osobně bych tyhle světla raději zahodil :D
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

já si to myslel :D radši sem se zeptat než jsem si je koupil...
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P1azer »

Zdravím,
jen mě teď napadlo, že se zeptám... Mám v autě asi trošku špatný těsnění dvěří (při jízdě na 90km/h hodně profukuje), hlavně u spolujezdce.Zatím to řeším tak, že to přehluším rádiem, ale už mě to neba. Papír dveřma protáhnu jak nic. Potřebuju teď na autě udělat pár věcí (čepy, olej v převodovce, tlumiče, apod..) a nechce se mu ještě dávat palbu za celý těsnění. Šlo by to na chvíli provizorně pořešit nějakým těsněním z Hornbachu, který bych na dveře nalepil na dvěře, kde doléhá origo těsnění?
Zkoušel to někdo?

origo těsnění
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

třeba teď je zrovna vidět kdo nečte vše ale jen to co ho zajímá , a o informacikterá tu je nemá ani zdání , a tudíž ji nemůže najít i kdyby chtěl , a proto je tu spousta stejných / podobnýcg vláken
není to tak dlouho co něco podobného řešil jeden kolega zde na foru , ....................................
např : http://pvdferdamravenec.rajce.idnes.cz/ ... 040044.jpg
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P1azer »

Radši se zeptám tady v "pokecu" než abych zakládal další téma. Já jsem třeba nic nenašel. Jen pár témat s meluzínou v autě a nebo téma "kde mám koupit těsnění do dveří". A nečtu všechno, to je fakt, ale proč bych měl?
Jinak to těsnění jsi lepil jen do zadních nebo i do předních dveří? Popř. jestli je potřeba něco voděodolnýho apod. ? Dík
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

je to jen obyč hadička z ostřikovačů š120 , jde použít cokoli (u š 110 jsem tam dal nařezaný gumový hranolky cca 6x6mm ) , a je to jen zasuntý mezi gumou a rámem
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Arkis píše:No jo, jenže to budu muset sundat budíky. Doufal jsem spíš v něco lehčeji přístupného. No asi to budu zas rozdělávat no.
:ot: Nakonec jsem to protáhl do pojistkovky a hodil to pod matici přívodu z baterky. Mínus jsem dal na matici na volantové tyči. Centrál funguje pěkně. Původně jsem si myslel, že budou problémy se zadníma dveřma, protože rukou šli celkem ztuha, no motorek jede jak po másle.
kouda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kouda »

Arkis: tak hlavně ty táhla nezapomeň pořádně promazat, ať to nemusíš za měsíc rozdělávat znova, že ti to nefunguje
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Všechny zámky jsem umyl v naftě a po nasazení jsem ještě všechno promazal WD40tkou. Tak by to snad mohlo nějakou dobu vydržet.
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P1azer »

ferdamravenec píše:je to jen obyč hadička z ostřikovačů š120 , jde použít cokoli (u š 110 jsem tam dal nařezaný gumový hranolky cca 6x6mm ) , a je to jen zasuntý mezi gumou a rámem
Mně šlo spíš o přední dveře a nejsem si jistý, jestli je to tam stejně? (teď nemám týden auto doma, půjčil jsem ho tchánovi, protože mu odešlo turbo na jeho supr čupr focusovi, tak jezdím teď vectrou). Mně to nejvíc profukuje u spolujezdce jakoby u zrcátka (mezi A sloupkem a dveřma) Tak jsem chtěl buď na dveře nebo na kustlu těstnění do oken/dveří. No nějak to vymyslím, jen jsem chtěl vedět, jestli to není úplná pitomost.
-miki-
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -miki- »

Čau, dá se koupit samotné těsnění k bočním blinkrům? Jak jsem je páčil, tak se rozsypalo.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

je to stejný , jen u B-sloupku je větší mezera
kwik

Příspěvek od kwik »

pokud mě prosakuje olej přes čidlo zpátečky, čidlo je dotažené. čím to může být? chce to čidlo nové nebo jen nějak přetěsnit?
Polo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Polo »

Netěsnost závitu pro čidlo zpátečky jsem vyřešil lepidlem na závity, koupil jsem ho v Hornbachu, vypustil olej (nechal vykapat), odmatil a daj jsem to lepidlo na závit čidla, zašrouboval (měl jsem ztržený závit, takže jsem to našrouboval tak aby to tam alespoň trochu drželo) a nechal zaschnout cca 25minut, pak dolil olej a od té doby OK (3/4 roku). Jsou i jiné způsoby... ale tento mi přišel nejjednodužší (a do budoucna mám připravenou jinou převodovku)
1.3MPi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1.3MPi »

Je nejaký spešl postup, ako pripraviť ALU disky pod lak? Môže sa použit klasický žltý tmel na menšie nerovnosti+plnič+vrch? A má to vôbec význam doma? Hlavne ten nápis sa nezaleje nejak moc, reps. ako sa to bude správať?
Obrázek

Vďaka
Škoda felicia 1.3MPi Lpg
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

kwik píše:pokud mě prosakuje olej přes čidlo zpátečky, čidlo je dotažené. čím to může být? chce to čidlo nové nebo jen nějak přetěsnit?
Možná bych použil instalatérský konopí .
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
kwik

Příspěvek od kwik »

dobře, a není možné, že by olej netekl kolem závitu ale nějak vnitřkem toho čidla? nevím jak to čidlo funguje, jen mě tohle napadlo... jestli to prostě není jen čidlem.
Polo
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Polo »

o tom instalatérském konopí jsem taky uvažoval ale nakonec jsem ho nekoušel, zavrhnul jsem ho rovnou (a byl jsem línej ho shánět :D )
prostě došel jsem k názoru, že je tam jemný závit a že tam nebude taková vůle abych tam to Konopí narval ale jek už jsem psal, tak jsem to nezkoušel
ale to neznamená, že by to nemohlo jít ;)

kdyby náhodou, tak silikon nedoporučuju ;)

myslim, že to uniká spíše přes ten závit (přes to čidlo si to neumim představit)
když se na to podíváš, tak vdíš, kde je to "mastný" ne?
jestli okolo závitu nebo okolo konektoru...
Odpovědět