Automatický sytič
-
z4r0vk4 - FK
Automatický sytič
Zdravím, chci se zeptat ještě než nastartuji, tak prý nesmím šlápnout na plyn nebo na brzdu že se vypne automatický sytič a pak špatně startuje je to pravda? Díky moc 
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Re: Automatický sytič
Před startováním můžeš šlapat na plyn jak chceš. Na plyn nešlapej během startování.
platí pro běžný starty a studenej motor. Pokud budeš startovat rozpálenej motor za horkýho počasí, tak plyn přidej. Je to z toho důvodu, že po chcípnutí může zůstat trochu benzínu v sání a ve spojením s extra horkým vzduchem by se udělala moc bohatá směs a nechtělo by to hořet. Proto musíš šlápnout na plyn- udělá se větší podtlak a benzín vyletí ven. Ostatně je to popsáno i v návodu, akorát neni vysvětlení proč. Ale v 99% startuj normálně bez plynu (a správně se spojkou). ŘJ motoru si to ošéfuje sama.
-
z4r0vk4 - FK
Dobře díky moc, ptal jsem se protože, občas motor chytne krásně a občas musím přidat plyn jinak se jen točí a nechytne, chytne až po přidání plynu. Všechny čidla nové, lambda nová, klapka čištěná. Takže asi pomalu ale jistě klapka odchází úplně
Spíš neodchází klapka, ale je potřeba seštelovat ventily. Troufám si říci, že většina lidí na to dlabe, i když je to potřeba dělat. Pokud se totiž na ventily dlouho nešáhne, tak pak teplej motor obtížně chytá! A to šlapání na plyn při strartu, i když je motor naprosto ok, je fakt hodně řídkej jev. Pokud je to potřeba v normálnim provozu jindy, než v hodně velkym vedru, tak je něco špatně.
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Na 1.6 AEE sestelovat ventily? Az to budes delat, tak se prijedu podivat 
Ne, nic ve zlem, ale ventilama to stopro nebude. Jestli kolega musi pootevirat klapku aby to chytlo, tak bude chyba v klapce, nebo v zakladnim nastaveni. Chtelo by to diagnostiku a sledovat uhel otevreni klapky, teplotu motoru a spinac volnobehu.
PS: AEE je o generaci modernejsi motor a ma hydraulicke vymezovani ventilove vule.
Ne, nic ve zlem, ale ventilama to stopro nebude. Jestli kolega musi pootevirat klapku aby to chytlo, tak bude chyba v klapce, nebo v zakladnim nastaveni. Chtelo by to diagnostiku a sledovat uhel otevreni klapky, teplotu motoru a spinac volnobehu.
PS: AEE je o generaci modernejsi motor a ma hydraulicke vymezovani ventilove vule.
Me to chyta hned, ale kdyz mi to treba zdechne pri rozjezdu tak dalsi start to toci dlouho nez chytne.
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
To je normalni. Je to asi nachlastane benzinem.
máš samozdřejmě pravdu, nevšimnul jsem si, že jsme v sekci 1.6Atnarfus píše:Na 1.6 AEE sestelovat ventily? Az to budes delat, tak se prijedu podivat
PS: to co jsem popsal výše, je běžná věc u 1.3ky
-
z4r0vk4 - FK
Klapka byla napíchnutá na VAG a seštelovaná vše, dělal to zkušený mechanik který se specializuje na felicie
Ted uz si to nepamatuju jiste, ale jak sem koupil feldu tak mi to myslim taky spatne chytalo bez plynu a vyresil sem to tusim tehdy teplotním cidlem, ukazoval 30st pri studenem motoru.
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
-
z4r0vk4 - FK
To už bylo právě taky vyměněné .... Bylo tam děláno skoro vše.... asi opravdu odchází pomalu ale jistě klapka 
Přečti si. co psal Atnarfus o bohatý směsi při startu horkého motoru. Takže je taky možný, že ukapávají vstřikovače. Za studena je to ok, ale na horký motor už je to moc benzínu-je to bohatý.
-
Jimmy1995
- Kontaktovat uživatele:
Zdravím,
Chtěl jsem se jen zeptat, zdali může mít nějakou spojitost senzor tlaku sacího potrubí se zmiňovaným sytičem. Zkoušel jsem toho hodně, od čištění klapky po výměnu čidla teploty, ale nic nepomohlo. Sytič se stále nezapínal, teď poslední jsem vytáhl zmiňovaný senzor ze sacího potrubí očistil a sytič funguje je to možné, že to na sebe mělo vliv ?
Chtěl jsem se jen zeptat, zdali může mít nějakou spojitost senzor tlaku sacího potrubí se zmiňovaným sytičem. Zkoušel jsem toho hodně, od čištění klapky po výměnu čidla teploty, ale nic nepomohlo. Sytič se stále nezapínal, teď poslední jsem vytáhl zmiňovaný senzor ze sacího potrubí očistil a sytič funguje je to možné, že to na sebe mělo vliv ?
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Je to i snimac teploty nasavaneho vzduchu. Vliv tedy mit muze.
-
Jimmy1995
- Kontaktovat uživatele:
Omlouvam se nevsiml jsem si sekce prispevku, u me se jedna o 1.3mpi. Ja jen ze jsem nikde nenasel zadnou zminku o mozne souvislosti vzdy bylk recenk vsude jen o spinave skrtici klapce. Tak treba si to nekdo.precte kdoma stejny problem a pomuze mu to
-
Jimmy1995
- Kontaktovat uživatele:
tak to nakonec taky nepomohlo rano se zase nezapnul tak jsem si dnes pritahnul jinou klapku a jiny cidlo tak se uvidi zitra
drzim si palce