Airbag ano nebo ne?...
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
Airbag ano nebo ne?...
Mám sadů bagů sem vším.. a přemýšlím zda si to dát do pikapa kterým jezdím denně nebo se na to vyprdnout...?
Asi to není nepotřebná zátěž co.......
Pikap by se měl dožít dalších dvou let minimálně - teď jde na stk a projde
Asi to není nepotřebná zátěž co.......
Pikap by se měl dožít dalších dvou let minimálně - teď jde na stk a projde
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
stony - FK
Re: Airbag ano nebo ne?...
Dneska jezdit v autě bez Airbacků je hovadina. Je rok 2010.....
Další moje auto bude mít minimálně 4.
Další moje auto bude mít minimálně 4.
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Dle mě asi takhle, pokud se vždy pásáš, tak je tam dej, je to plus pro tvojí ochranu, pokud si pasy nebereš nebo jen vyjímečně, tak je do auta nedávej.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
Jo snažím se poutat pořád. V mojí feldě sem pytle měl a v Oktávce jsou 4
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
- Maty
- __________________

- Kontaktovat uživatele:
Pokud ti nebude líto kastlíku u spolujezdce tak vzůru do zástavby 
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
-
Snehulak - FK
Vici nikdy sem se do pytle neopřel a ani bych nechtěl, ale za mě určitě je tam dej
- PetrMPI
- Kontaktovat uživatele:
http://www.aukro.cz/item930464198_sedak ... agama.html Kdybys chtěl i boční. Nechal jsem si poslat podrobný fotky, kdybys měl zájem, tak ti je přepošlu na mejl.
- Danis
- Kontaktovat uživatele:
Za mě určitě ano, je pravda, že dojde k odstranění kastlíku před spolujezdcem, ale já to vyřešil domontováním 2 výsuvných schránek pod sedadla, odkládací poličkou pod přístrojovku + mám kapsy v boních dveřích + středový tunel... Nikdy problém s místem.
Škoda Felicia Combi LXi - 1.3 MPi, r.v. 1997
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
2x airbag, alu kola 14" Magic2 vč. rezervy, parkovací senzory, folie 3M
Škoda Fabia Combi Ambiente - 1.2 TSI, r.v. 2011
6x airbag, alu kola 15" Antares, parkovací senzory, klima, ABS+ASR+ESP+asistent rozjezdu do kopce, SUNSET
-
RAIMMI
- Kontaktovat uživatele:
za mě bagy určitě ano 
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
kdybys nevedel jak na to a musel bys hromadu veci dokupovat atd tak se na to vyprdni,pokud vis kam sahnout a za dve hodiny bys to mel hotovy tak neni o cem se bavit,myslim ze kdyby sis rozflakal drzku nebo tvuj spolujezdec a nahodou by se neco stalo,tak by sis dlouho vycital proc si to tam nedal kdyz ti to lezelo na policce..... a kdybys to chtel prodat tak budme realisti -dostanes za to prd...
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Hromy mi bere slova...
- hromyblesky
- Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
- Kontaktovat uživatele:
ja vim posledni dobou plodim samy užasny referaty 
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
za vsim hledej pravidlo 7 a 15VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
- Tomas6
- Kontaktovat uživatele:
Hotovej spisovatel.Básník.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
ok prdnu to tam, samozřejmě aj s pásama s pyropatronama... 
-
Niko
Dal bych si je tam taky ale nemám zesílenou kastli a nevím co by mi na to řekli na STK když to není uvedené v TP? 
- Michelin1
- Kontaktovat uživatele:
Ja se prifarim. Odkdy se bagy uvadeji v TP? Zadny auto co jsem mel/mam v tp nic takovyho nidky nemelo. . .
Fela 1.3 race car, TDi power
http://picasaweb.google.com/info.michelin
http://picasaweb.google.com/info.michelin
Já to mám teda v TP jak u felicie tak u tý španělský plechovky 
- PetrMPI
- Kontaktovat uživatele:
Do velkého TP se to zapisuje, ale na TK můžeš říct, že máš jen čtyřramenej volant třeba... 
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
jj dám, akorát přemýšlím kde si zas půjčím "kleště" na nýtovací matice.... které se musí dát do prahů aby na tom držely pyropatrony pásů...
dnes sem z pikapa "strhnul" staré rozpadlé blatníky a příplácnul nové v plniči, ve středu končí stk
dnes sem z pikapa "strhnul" staré rozpadlé blatníky a příplácnul nové v plniči, ve středu končí stk
-
Niko
Psal jsem že mám nezesílenů kastli.Bude to problém tam mit ty bágle?-kvůli bezpečnosti....
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Niko
Z VINka zjistí na první STK, že karoserie není připravena pro bagy. Může jim to vadit nemusí, možná to ani nemusí sledovat. Těžko říct.
Z VINka zjistí na první STK, že karoserie není připravena pro bagy. Může jim to vadit nemusí, možná to ani nemusí sledovat. Těžko říct.
- hromyblesky
- Kontaktovat uživatele:
rekl bych ze jim to bude vadit asi tak moc jako kdyz v aute kde pytle maji byt nejsou...........tedy vubec....
FAKJU BIČ
FAKJU BIČ
- PetrMPI
- Kontaktovat uživatele:
Podle mě na to nikdo u technický nekouká. Ti chlapi tam maj tak rutynní práci, že už se dál nezajímaj. Já mám v TP zapsaný dva pytle a v autě jen jeden a vůbec si toho nevšiml. Ještě když to auto chválil se divil, že bylo bouraný... U nás mi ta technická přijde v pohodě. Zabývá se řízením, tlumičema, brzdama, světlama - prostě jen tím podstatným. Povinnou výbavu jen tak překoukne z dálky. Každopádně slabší karoserie v kombinaci s airbagama nemusí bejt moc dobrý řešení. V malých rychlostech nárazu by neměl bejt problém, ale ve větších to je tak, že se sloupek řízení napřímí do svislý polohy a pak ten airbag by nebyl účinnej a mohl by být i nebezpečnej.
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
k bagu je i jiná tyč řízení!
Vici:
Já bych je tam taky dal, jelikož by jsi je stejně prodal za 0,00 nic..
K těm kleštím na nýtovací matice:
To zalisuješ i obyčejným šroubem
Šroub na klíč, pár podložek a matka + dva očkové klíče a trocha šikovnosti a hodně trpělivosti 
Šroub musí stát a matkou ho budeš tahat ven, akorát nesmíš otáčet i nýtovací maticí, stačí když je na matici podložka s nabodovaným plíškem
Já bych je tam taky dal, jelikož by jsi je stejně prodal za 0,00 nic..
K těm kleštím na nýtovací matice:
To zalisuješ i obyčejným šroubem
Šroub musí stát a matkou ho budeš tahat ven, akorát nesmíš otáčet i nýtovací maticí, stačí když je na matici podložka s nabodovaným plíškem
1.3 Mpi, 50kW, 2000, Special,
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
Servo, klima, ABS, 2x Airbag,
Výroba Tripplingu pro vozidla se sériovým přerušovačem v kladné větvi...Felicia, Octavia
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=150
-
luk111
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj náhodou někdo přesné info na boční airbagy nemáte nebo fotky co je ktomu vše potřeba? Například senzor bočního nárazu?? Ten je v sedačce nebo se někam přidělává? A každé sedačky s bagama měli i vyhřejvání a nebo ne? Díky za odpověďi
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Boční pytle mám.
Snímače to žádné nemá. Ty jsou vestavěné v řídící jednotce. Musíš mít tedy řídící jednotku pro čtyři pytle (nebouranou).
Samotné airbagy jsou zašité přímo v opěradlech sedačky. Opěradla jsou jiná, než u Felicie bez bočních pytlů. Na pohled i rozměrově jsou stejné s jedničkovou Octavií před faceliftem. Pravděpodobně jsou to opěradla z Oktávky, jenom mají jiné držáky pro spojení se zbytkem sedačky.
Boční airbagy a vyhřívání spolu nesouvisí. Nemám vyhřívání a mám pytle. Kolega má vyhřívání a nemá pytle.
Prakticky ti tedy stačí sehnat sedačky s bočníma pytlema, řídící jednotku a doplnit elektroinstalaci o kabely k sedačkám. Opěradla jsou větší než klasická z Fel a já při svém vzrůstu to dokážu ocenit. Sedí se mi mnohem lépe. Opěradla jsou ale o dost silnější a tak je na zadních sedačkách znatelně méně místa pro nohy.
Snímače to žádné nemá. Ty jsou vestavěné v řídící jednotce. Musíš mít tedy řídící jednotku pro čtyři pytle (nebouranou).
Samotné airbagy jsou zašité přímo v opěradlech sedačky. Opěradla jsou jiná, než u Felicie bez bočních pytlů. Na pohled i rozměrově jsou stejné s jedničkovou Octavií před faceliftem. Pravděpodobně jsou to opěradla z Oktávky, jenom mají jiné držáky pro spojení se zbytkem sedačky.
Boční airbagy a vyhřívání spolu nesouvisí. Nemám vyhřívání a mám pytle. Kolega má vyhřívání a nemá pytle.
Prakticky ti tedy stačí sehnat sedačky s bočníma pytlema, řídící jednotku a doplnit elektroinstalaci o kabely k sedačkám. Opěradla jsou větší než klasická z Fel a já při svém vzrůstu to dokážu ocenit. Sedí se mi mnohem lépe. Opěradla jsou ale o dost silnější a tak je na zadních sedačkách znatelně méně místa pro nohy.
- PetrMPI
- Kontaktovat uživatele:
Protože jsem to už jednou montoval, tak takhle.
Kabeláž pro 4 airbagy obsahuje: 1x ŘJ čelních airbagů, 2x snímače bočního zrychlení (montují se na podlahový nosník pod sedačkama), 2x konektor k sedačkám, 1x velkej plochej konektor do ŘJ, konektor k airbagu řidiče, konektor k airbagu spolujezdce a konektor pro propojení s diagnostickou zásuvkou. Doporučuju sehnat celou kabeláž komplet a z nebouraného auta. Kabeláž k sedačkám se vede podél levého prahu. Raktivovaná jednotka by neměla být funkční! Tohle jsem bohužel nevěděl...
Sedačky byly většinou bez výhřevu, výškového štelování (verze Safe Line), ale zase s konektorem pro kontrolku pásů.
Něco víc je možná u mě v tématu.
Kabeláž pro 4 airbagy obsahuje: 1x ŘJ čelních airbagů, 2x snímače bočního zrychlení (montují se na podlahový nosník pod sedačkama), 2x konektor k sedačkám, 1x velkej plochej konektor do ŘJ, konektor k airbagu řidiče, konektor k airbagu spolujezdce a konektor pro propojení s diagnostickou zásuvkou. Doporučuju sehnat celou kabeláž komplet a z nebouraného auta. Kabeláž k sedačkám se vede podél levého prahu. Raktivovaná jednotka by neměla být funkční! Tohle jsem bohužel nevěděl...
Sedačky byly většinou bez výhřevu, výškového štelování (verze Safe Line), ale zase s konektorem pro kontrolku pásů.
Něco víc je možná u mě v tématu.
-
luk111
- Kontaktovat uživatele:
Ohledně toho snímače bočního nárazu, nikde v ETCE nevidím zda se to šroubuje a nebo se to nýtuje. Nebo nemá někdo fotku jak to tam přesně je? Díky za info
- PetrMPI
- Kontaktovat uživatele:
Je tam na to vyvložkovanej závit, takže šroubuje. Verze bez bočních airbagů tam má díru, takže si musíš pomoct vlastním spojovacím materiálem.
-
luk111
- Kontaktovat uživatele:
Může někdo prosím juknout do aktuální ETKY vy jet mě kolik a co přesně je potřeba k uchycení těch bočních crash senzorů? Určitě tam bude nýtovací matice atd. Ale chtělo by to přesná Škodovácká čísla. A pokud by byl i screen bylo by to úžasné. Díky moc.
- PetrMPI
- Kontaktovat uživatele:
Etka ti je v tomhle naprd, když tam nemáš z výroby přípravu. Budeš si stejně muset pomoct sám.
Ahoj chlapy, mám takové dilema, chci si koupit bag místo kasliku u spolujezdce, jak je to stou ŘJ? když mám bag ve volantu to má svojí ŘJ, a když si koupím bag místo kasliku to má taky svojí ŘJ nebo je společná i s tou co je ve volantu? děkuji
- Jura_Favorit
- Kontaktovat uživatele:
Pluhda: je to tak, že řídící jednotka airbagů je ve voze vždy jen jedna. Důležité je, jestli se jedná o verzi pro jeden bag, pro dva, pro dva + boční atd.:

Díky moc, hodně mi to pomohlo 
Neví někdo jsetli budou pasovat ty boční airbagy z oktávky ?? Kdybych z okty vzal opěradla a sedák nechal z feldy, půjde to dohromady ?? potom zase otázka jestli má okta i stejnou ŘJ na bagy jak felda. Oktávka to má každá druhá, ale na feldu se schánějí špatně.
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Felicie s bočníma pytlema má opěradla z Octavie 1. Neměl by tedy být problém.
a k těm řídícím jednotkách nevíš něco bližšího ?
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
- Atnarfus
- Kontaktovat uživatele:
Nevím. Mám pouze opticky porovnaná opěradla. Porovnej čísla v katalogu dílů.
tak čísla skoro sedí až na ten konec, podle etky mi to našlo říd. jednotka pro 4 airbagy felicia 1J0909608AN a octavia 1J0909608BD, crashsenzor felicia 1J0909606S a octavia 1J0909606B, všechno se liší jen tím koncem
- RomanZ
- Kontaktovat uživatele:
rj jednotky budou mít jinej soft.
Oldfahrschulewagen -1.3 GLXi rv. 98 - bylo uz slouzi jinde
Fahrschulewagen - Thalia II 1.2 16v privileg rv. 11
Tramvaj - XM turboD12 rv.93
KaraVelka - Caravelle 2.5 TDi(stribrny) rv.97
Fahrschulewagen - Thalia II 1.2 16v privileg rv. 11
Tramvaj - XM turboD12 rv.93
KaraVelka - Caravelle 2.5 TDi(stribrny) rv.97
Tak jednotka na 4 bagy by se sehnat aji dala, ale co to ostatni, jestli na to sedne?