Délka drážkovýho řemene

MPi 1AV
AEE
Jardak
Kontaktovat uživatele:

Délka drážkovýho řemene

Příspěvek od Jardak »

Zdravím, měl bych takovej nezvyklej dotaz. Mám (tedy moje žena má :) ) 1.6tku která nemá nic a sehnal jsem stejnou 1.6tku která má všechno, tedy servo i klimu.
Do tý mí bez ničeho bych rád přendal servo, ale klimu tam dávat nechci. Na to co to auto najede je to moc sran.ho.
Teď k dotazu, nevíte náhodou někdo jak by byl dlouhej řemen když bych použil držák alternátoru z toho auta s klimou a servem ale klima kompresor bych neosadil?

Jinak auto má spoustu další výbavy - palubní počítač, el. zrcátka a již zmíněnou klimu, která byla funkční než jsem vymontoval kompresor.
Pokud by o to měl někdo zájem, tak to nechám za levno... Případně bych ten držák se servočerpadlem vyměnil za držák bez klimy.
focus kombi 1.8 TDCi 2002, felicia kombi 1.6 MPi 1996
Skury
Kontaktovat uživatele:

Re: Délka drážkovýho řemene

Příspěvek od Skury »

Tvoje 1.6ka nemá servo? :?:

Jinak délka řemene při servu 1068-1070mm.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
Jardak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jardak »

Ne ne, tam drážkovej řemen žene pouze alternátor. A pro ženskou 1.6tka bez serva není to pravý.
Ten držák u toho auta s klimou a servem je ale jinej než když je tam pouze servo - alternátor je až nad kompresorem. Délka řemene tedy asi sedět nebude.
Benny
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Benny »

Skury píše:Tvoje 1.6ka nemá servo? :?:

Jinak délka řemene při servu 1068-1070mm.
první 1.6 se dělaly ještě bez serva :)
Jardak píše:Ne ne, tam drážkovej řemen žene pouze alternátor. A pro ženskou 1.6tka bez serva není to pravý.
Ten držák u toho auta s klimou a servem je ale jinej než když je tam pouze servo - alternátor je až nad kompresorem. Délka řemene tedy asi sedět nebude.
Lepší sehnat držák jenom na servo, někde na vrakovišti určitě bude za rozumnou cenu. Potom bych šel pro řemen přímo do škodovky, ti už budou vědět co ti dát.
Autobusákem se člověk nestává, ale rodí.
Ženskou jedině když má milion a na prdeli úmrtní list.
Jardak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jardak »

Nebo tam namontuju i ten kompresor a můžu použít i původní řemen. Jen je toho kompresoru trochu škoda, když je plně funkční a tady nebude využitej.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

co to je první 1,6 se dělali bez serva ??????????????
co je to první ? kterej rok ? do kterýho rku ?

máme 1,6 , model 98 , ale výroba 11 / 97 ,
jediný kde je poznat že to nemá servo je zatáčení na místě ,
tedy pokud to jde ztuha pak jeněkde závada , nejčastěji ložiska v uložení tlumiče , čepy , řízení - opotřebené , špatně seřízené , bez oleje

u krátký jsem s tím měl problém , i 1203 šla točit líp
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

měli jsme v práci taky jednu 1,6-ku bez serva, asi se opravdu prvních pár kousků dělalo bez.
Jardak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jardak »

ferdamravenec píše:jediný kde je poznat že to nemá servo je zatáčení na místě ,
Dokavaď jsem s tím autem jezdil já, tak mi to nějak nevadilo, ale pro ženskou když s tím má manévrovat na parkovišti to není nic moc a asi je to důvod proč se začalo dávat seriově.
Zaslepím vývody na kompresoru a dám ho tam jako vodící kladku, jinej držák se mi nechce shánět.
Klima je sice pěkná věc, ale když pominu komplikace s její montáží (hlavně výroba otvoru v kastli a elektroinstalace), tak ještě víc zaplní motorovej prostor, navíc auto jezdí krátký trasy a udělá jen asi 3 tkm ročně.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Benny píše: Lepší sehnat držák jenom na servo, někde na vrakovišti určitě bude za rozumnou cenu. Potom bych šel pro řemen přímo do škodovky, ti už budou vědět co ti dát.
Držák by mu nepomohl. Verze s klimou má jiné čerpadlo serva a jiné potrubí. S držákem s auta bez klimy to nepasuje dohromady. Jsou pouze dvě řešení. Nacpat to tam komplet i s kompresorem, nebo sehnat čerpadlo, držák a potrubí z auta bez klimy. Je toho všude, tak bych šel touto cestou.

Ano Felicie 1.6 se prodávala i bez serva. Měli jsme služební 1.6LX z roku 96 a to byla fakt posilovna. Sice to mělo velký volant, ale i tak to bylo pro opravdové chlapy.
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

Ja mel 1.6 bet serva a byl to celkem humus to ridit. Nepochopim jak to mohli tak prodavat, za jizdy to jeste celkem slo, ale na miste makacka.
Dival sem se na netu komplet servo seženeš od 2tis. Coz podle me je skoro nic, ja si ho taky dodelaval a reknu ti, neni to tak jednoduche jak to vypadá.
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

T 111 taky servo neměla. Holt jiná doba, tenkrát to ještě nemontovaly.
Jardak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jardak »

Na obrázku modře je nakresleno jak vedenej řemen se servem i klimou, zeleně jak bych ho vedl bez klimy.
A zjisti jsem zajímavou věc. Pokud vedu jak je naznačeno zeleně, tak řemen vychází o 57 mm kratší. Řemen když je servo i klima má 6PK 1125, když odečtu 57, vyjde 6PK1068, takže by tam měl pasovat origo řemen jen na servo.
Skoro se mi nechce věřit, že to tak hezky vyšlo....

Obrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

hele to by bylo moc jednoduchý :lol: záleží taky, jaký máš altík, držák serva. Já mám klimu, servo, koupil jsem origo řemen a byl krátkej. nakonec jsem zjistil, že mám altík z audiny, tak proto. Řemen bych řešil až jako poslední, nejdřív zamontuj servo a pak měř. ;)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Altík bude muset přehodit taky, protože verze s posilovačem má šestidrážkové řemenice. Bez posilovače jsou tam čtyřdrážkové řemenice a není tam napínák. Musí vyměnit samozřejmě i řemenici na klice, ale to je to nejmenší.
Jardak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jardak »

Co je jinýho na řemenici na klice? Na první pohled vypadá stejná... 6 drážek má taky, takže je jinej průměr?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jestli má šest drážek, tak je to OK.
Normálně má 1.6ka bez serva čtyřdrážkové řemenice a řemen se napíná naklápěním alternátoru jako u 1.3.
1.6ka se servem má šestidrážkové řemenice a na držáku příslušenství je napínací kladka.
Jardak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jardak »

Jsi si jistej s těmi čtyřmi drážkami u 1,6tky? Nepleteš si to s 1,3kou? Řemen se bez serva napíná vykloněním altíku, sílu napnutí vyvodí pružina pod alternátorem a pak se dotáhnou držáky.
Čtyřdrážkovej řemen pro 1,6tku nenabízí ani elit: http://ecat.elit.cz/ArticleBrowser.aspx ... TTab=False
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jsem si jistý. Měl jsem to ve služebním autě a kamarád to má v L&K 1.6. Ty ale musíš řešit co máš v autě a ne co tam obv. bývá.
Jardak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jardak »

Takže servo je v autě a funguje.... :D
A potvrdilo se moje měření, takže - na držák servočerpadla s klimou s demontovaným kompresorem pasuje řemen určenej pro auta jen se servem.
Odpovědět