Centrál zadní dveře nejdou

shemik

Centrál zadní dveře nejdou

Příspěvek od shemik »

Zdravím, mám takový problém, se kterým si nevím rady. Nefunguje mi centrál na PZ dveřích. Sundal jsem tapec, proměřil kabeláž (vše ok). Motorek není spálený, měl jsem ho dokonce rozdělaný a zkoušel jsem ho krátce připojit na 12V (fungoval). Nevěděl jsem co s tím, tak jsem koupil motorek z jiné feldy ale bohužel to nepomohlo. Jestě bych dodal že ta bílá část co leze z motorku (očko ve kterém je táhlo) je nějak navolno - tzn vyskakuje z toho mechanizmu uvintř motorku. Prosím o radu, jsem z toho trochu zoufalý :hlava:
aaa

Re: Centrál zadní dveře nejdou

Příspěvek od aaa »

Ahoj,když jsi vyměnil motorek a stejně to nechodí tak ještě vyzkoušej kabeláž s řídící jednotkou.Připoj místo motorku žároku tak 12V/2W.Pokud zamkneš a odemkneš musí žárovka vždy s každým inpulsem bliknout.Pokud ne tak jdi po drátech.Ve většině případů je to zlomený drát v gumové průchodce mezi dveřmi a sloupkem.
shemik

Příspěvek od shemik »

Kabeláž jsem právě proměřoval. Z motorku vede vlastně krátký káblík a pak je koncovka která jde rozpojit. Tam jsem to při zamykání/odemykání proměřoval a vše je ok. Dokonce jsem na ni přes prodlužovací kabel na chvíly napojil motorek v LZ dveří a ten fungoval normálně. Podle mě je chyba buď někde v tom motorku nebo nějakém táhlu? (ty sem promazal i když se mi nezdálo, že by šli ztuha). Je to fakt záhada :roll:
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Takm odpoj ten motorek co nechodí od mechanismu zámku a zjistíš hned, zda je problém v táhlech (mechanismus zamykání/odemykání) nebo v samotném motorku
shemik

Příspěvek od shemik »

Táhla chodí dobře, tím pádem by to měl být motorek. Ale to je mi divné, protože je nový (resp. zánovní), koupil jsem ho protože to nefungovalo s tím minulým motorkem. (to se mi s tím nechtělo laborovat a doufal jsem, že koupě nového motorku to vyřeší :D )
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

Mi nejdou LZ menil sem uz dvakrát servo aji komplet celý mechanismus, sice to pomohlo, ale tak z 10ti odemknuti se to aspon 2x neodemkne.
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
H4nIS

Příspěvek od H4nIS »

Ale zkus mrknout na to tahlo co je zahaknute za motorek, sou minimalne dva druhy sice nevim proc, ale jak sem je predtim prehazoval tak s tim jednim to neslo odemknout vubec. Pokud mas doma treba drat hrubsi tak si to zkus natvarovat ve sveraku tak at to je v motorku a v tom mechanismu s minimalni vuli.
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
shemik

Příspěvek od shemik »

Takže... nakonec jsem koupil motorek http://www.tipa.eu/cz/centralni-auto-za ... y/d-84991/. Pomocí vrtačky a šroubků s matičkami z Merkuru dopasován na originální konzoli a nakonec nové táhlo ze starého ramínka :D a centrál běhá jako nikdy ;)
Odpovědět