Centrál zadní dveře nejdou
Centrál zadní dveře nejdou
Zdravím, mám takový problém, se kterým si nevím rady. Nefunguje mi centrál na PZ dveřích. Sundal jsem tapec, proměřil kabeláž (vše ok). Motorek není spálený, měl jsem ho dokonce rozdělaný a zkoušel jsem ho krátce připojit na 12V (fungoval). Nevěděl jsem co s tím, tak jsem koupil motorek z jiné feldy ale bohužel to nepomohlo. Jestě bych dodal že ta bílá část co leze z motorku (očko ve kterém je táhlo) je nějak navolno - tzn vyskakuje z toho mechanizmu uvintř motorku. Prosím o radu, jsem z toho trochu zoufalý 
-
aaa
Re: Centrál zadní dveře nejdou
Ahoj,když jsi vyměnil motorek a stejně to nechodí tak ještě vyzkoušej kabeláž s řídící jednotkou.Připoj místo motorku žároku tak 12V/2W.Pokud zamkneš a odemkneš musí žárovka vždy s každým inpulsem bliknout.Pokud ne tak jdi po drátech.Ve většině případů je to zlomený drát v gumové průchodce mezi dveřmi a sloupkem.
Kabeláž jsem právě proměřoval. Z motorku vede vlastně krátký káblík a pak je koncovka která jde rozpojit. Tam jsem to při zamykání/odemykání proměřoval a vše je ok. Dokonce jsem na ni přes prodlužovací kabel na chvíly napojil motorek v LZ dveří a ten fungoval normálně. Podle mě je chyba buď někde v tom motorku nebo nějakém táhlu? (ty sem promazal i když se mi nezdálo, že by šli ztuha). Je to fakt záhada 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Takm odpoj ten motorek co nechodí od mechanismu zámku a zjistíš hned, zda je problém v táhlech (mechanismus zamykání/odemykání) nebo v samotném motorku
Táhla chodí dobře, tím pádem by to měl být motorek. Ale to je mi divné, protože je nový (resp. zánovní), koupil jsem ho protože to nefungovalo s tím minulým motorkem. (to se mi s tím nechtělo laborovat a doufal jsem, že koupě nového motorku to vyřeší
)
Mi nejdou LZ menil sem uz dvakrát servo aji komplet celý mechanismus, sice to pomohlo, ale tak z 10ti odemknuti se to aspon 2x neodemkne.
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
Ale zkus mrknout na to tahlo co je zahaknute za motorek, sou minimalne dva druhy sice nevim proc, ale jak sem je predtim prehazoval tak s tim jednim to neslo odemknout vubec. Pokud mas doma treba drat hrubsi tak si to zkus natvarovat ve sveraku tak at to je v motorku a v tom mechanismu s minimalni vuli.
Škoda Felicia 1.6 GLX - ABS, 2xairbag, servo, el.okna, zrcatka, alarm Magicar s dálkovým startem..
Takže... nakonec jsem koupil motorek http://www.tipa.eu/cz/centralni-auto-za ... y/d-84991/. Pomocí vrtačky a šroubků s matičkami z Merkuru dopasován na originální konzoli a nakonec nové táhlo ze starého ramínka
a centrál běhá jako nikdy