samosvor felda

vše okolo převodovek
zdeny10

samosvor felda

Příspěvek od zdeny10 »

Ahoj kluci.
Je to možná dotaz svědčící o mé základní neznalosti, ale nevím jak jinak ŠETRNĚ to zjistit. Mám autokrosovou feldu a na letošní sezónu jsme osazovali jinou převodovku. Jezdila v rally favoritu. Má to rovný zuby, je pěkně složená, ale....je tam špéra nebo ne?
Zkušenosti se samosvorem nemám absolutně žádné, ale protože už jsem na závodech viděl nejeden předohrab, na kterém se trhaj poloosy kvůli špéře, tak bych z ní úplně nadšenej nebyl (i za cenu nižší trakce). Ale fakt nevím. Možná to sleduju víc než jindy, ale přijde mi že ve velkém rejdu má vnější kolo tendenci také tahat. Ale třeba je to jen pocit. Zkoušel jsem to ve velice malé rychlosti při otáčení na křižovatce při testovacích jízdách.
Kluci dá se nějakým způsobem zjistit (třeba na heveru), zda tam špéra je nebo ne? Rvát to pod plným plynem někde na parkovišti s tím, aby druhej člověk sledoval, jestli vnější kolo hrabe se mi zrovna dvakrát nechce :-(
Díky za radu a omlouvám se za možná hloupý dotaz :-)
Skury
Kontaktovat uživatele:

Re: samosvor felda

Příspěvek od Skury »

Zvedni předek a toč kolem. Pokud se točí i druhý ve stejném směru jak točíš, tak máš špéru.
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
zdeny10

Re: samosvor felda

Příspěvek od zdeny10 »

díky díky. Zkusil jsem to dle tvých rad (a rad kluků na jiném fóru) plus jsem to ještě porovnal se sériovým autem a špéra tam opravdu není. Díky za radu :-)
Odpovědět