Únik převodového oleje z gufera

vše okolo převodovek
Hrdina - FK

Únik převodového oleje z gufera

Příspěvek od Hrdina - FK »

Ahoj, viděl jsem téma, že se to tu už řešilo a je to na výměnu, jde mi spíše o to, kdy poznám že už mi vykapalo moc převodovýho oleje jinak, než že budu kontrolovat náhon.
Případně jak zlý je když bude oleje méně než po ozubené kolečko náhonu, může se něco vyloženě zaseknout? Je třeba možnost že když vykape to co já tam naleju tak se mi to ustálí na nějakým pro auto perfektní hranici? Mám totiž pocit že když tam doleju tak to ubývá rychleji než když už dýl nic nedolévám :D

Díkes :-)
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Re: Únik převodového oleje z gufera

Příspěvek od Matuhsch »

a co tak vymenit gufero?
Obrázek
Obrázek
Hrdina - FK

to už mi právě měnili 2x ve Škodovce, reakce na to byla, že víc neudělaj a že si toho nemám všímat :D
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Z kterého gufera? Jaký tam máš olej?
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

Jesi se jedna o gufero radicky tak mne pomohl nasledovný postup: tycku razeni osmirglovat dohladka ( smirek 1000 a jemnejsi) a pri montazi gufera oblepit konec tycky izolepou. Pokud to tam mistri ve skodovce narvou jen tak, tak okamzite poskodi gufero o otrepy okolo dirky na kolik jeste behem montaze - a pak to chcije... taky mi tvrdili ze se s tim neda nic delat, ze to neni chyba ale vlastnost..
Obrázek
Obrázek
Hrdina - FK

je tam 75W od Parama, no z kterýho to právě nevím, proto jsem to nechal na nich :D, takže by bylo asi nejlepší to dát někam jinam k někomu kdo se na to podívá trošku jinak než ve Škodovce. To by bylo asi nejlepší, nechce se mi moc shánět celou převodovku a pak někoho kdo mi ji namontuje :D
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Do starý převodovky nemůžeš dát 75W. Vypust to a dej tam 80W problém zmizí nebo se minimalizuje. ;)
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

nemusíš nikoho shánět, pokud máš nějakej slušnej hever z kteryho ti to nespadne na hlavu (tim nemam namysli origo), tak se do toho pust sam... Olej klidně 75w, nevím proč by do starší převodovky nemohl jít.. nový gufero stojí okolo dvacky, a operace je to maximalne na pul hodiny...
Obrázek
Obrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

75W ne, právě kvůli netěsnosti starších převodovek. Pokud přetěsníš převodovku, tak není problém.
Hrdina - FK

jasný, dík moc za názory, jakej je rozdíl mezi tou 75W a 80W, že by to mělo minimalizovat nebo vyřešit? K tomu vytažení tý tyče, když to udělám tak už ji nedám zpátky ne? Tam se to musí nějak zajistit, teda jestli si to nepletu s něčím jiným :oops:
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

80w by mela byt o trosku hustejsi. Postup vymeny: vypustis olej. Na radici tycku je pripojeny tahlo od páky, zajisteny pomoci koliku. Musis ten kolik necim vyrazit, odpojit tahlo, gufero vyloupnes sorubovakem. Tycku ocistis, oblepis, novy gufero nasadis a narazis ho pomocí neceho kulatýho, napriklad vetsiho orechu goly.
Obrázek
Obrázek
Hrdina - FK

Aha jasný, takže já nic nevyndávám z převodovky :D, jen teda k tý izolepě, jak mi bude držet když při řazení vlastně bude zajíždět dovnitř a tam je olej? Se to uvolní, teď asi kecám, ale nikdy jsem to nedělal a je to jen taková úvaha :D
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Tou izolepou se olepí konec řadící tyč ( spoj mezi převodovkou a táhlem řazení) A to jenom na montáž gufera, pak izolepu sundáš a opět připojíš táhlo řazení od šaltpáky. Ta tyč řazení, co ti vede z převodovky a kolem ní ti uniká olej, je na konci provrtaná a dává se do ní čep, který spojuje tyč řazení převodovky a táhlo řazení od šaltpáky. Když budeš navlíkat gufero, tak by se ti o tu díru poškodil vnitřní břit gufera a pak by ti to zase teklo.
1) vypustíš olej
2) rozpojíš táhlo řazení a řadící tyč převodovky
3) sundáš staré gufero
4) oblepíš izolepou díru v tyči řazení
5) opatrně nasuneš nové gufero na tyč řazení a zaklepneš ho do převodovky třeba přes trubkový klíč
6) zašroubuješ vypouštěcí zátku a naleješ 2,8l převodového oleje.
Hrdina - FK

Ahááá, jasný super, to zní jednoduše :D, dík moc, až bude čas vlítnu na to :D, koukám na ty oleje a prodávají se 80W a 80W/90, je to jedno který? :-) :idea:
Chose

Příspěvek od Chose »

Pokud nebudeš ten olej měnit,tak ho nemusíš ani vypouštět!Po demontáži gugera spadne pár kapek oleje,narazíš nové gufero a je hotovo.
V převodovce je pouze 2,4 litru oleje.
Felicie 1.3 BMM 50kw,romantická červená
Hrdina - FK

Dneska provedeno, celkem na pohodu :-) , když jsem zkoumal starý gufero, všiml jsem si že je jakoby jetý z jedný strany, takže je dost možný, že ta tyč ze šaltpáky nějakým způsobem tlačí na tu tyčku z převodovky. :salut:
JoS

Příspěvek od JoS »

Po odpojení táhla a vydloubnutí starého gufera tyčku vysunout a přeleštit plátnem a leštěnkou Tempo- několikrát dohladka. Nemusí být ani smirek. Potom nasadit kondom a narazit nové gufero pro Favorit s prachovkou. Takhle jsem to udělal a už 50 000 km to ani nekápne.
Lugosy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lugosy »

Zkontroluj si stav silentbloků pohonu, pokud jsou KO, nepomůže Ti nic, protože vibrace pohonu vůči karoserii to gufero vždy otlačí a začne téct. U mě problém zmizel po vytvrzení silentbloku reakce tmelem, silentblok na převodovce mám plný a na pumpě zatím vložkovaný šroubama, ale taky budu dávat plný. V podpisu mám web, tam najdeš o té mé úpravě více.
Odpovědět