Je to felda 1.3 MPi rv98 a odrazu mi v nej zacalo nieco klepat, ide to z prednej casti auta, take pravidelne klepanie, najviac to robi ked idem po nerovnostiach.. na rovnej ceste to po chvili vzdy prestane.. a ked som sedel na spolujazdcovej strane, tak som to dost citil na vystretej nohe - v tom priestore.. ale nemusi to byt asi nutne v tej casti.. snad som to popisal zrozumitelne..
Klepanie niekde vpredu
-
pipo - FK
Klepanie niekde vpredu
Zdravim, feldu nemam dlho, do aut sa velmi nevyznam a nechcem to hned riesit v servisoch.. tak sa obraciam na vas..
Je to felda 1.3 MPi rv98 a odrazu mi v nej zacalo nieco klepat, ide to z prednej casti auta, take pravidelne klepanie, najviac to robi ked idem po nerovnostiach.. na rovnej ceste to po chvili vzdy prestane.. a ked som sedel na spolujazdcovej strane, tak som to dost citil na vystretej nohe - v tom priestore.. ale nemusi to byt asi nutne v tej casti.. snad som to popisal zrozumitelne..
diky za kazdu radu
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Klepanie niekde vpredu
A meni se zvuk se stoupajici rychlosti? Nebo otackami motoru? Ma na to vliv otaceni volantem/ jizda do zatacky??? Co takhle zvednout auto a se vsim zahybat jestli nekde neni vule/ neco utrzene apod? Na dalku kdyz to clovek neslysi tak tezko radit.
-
pipo - FK
ked auto stoji tak to nepocut, nepocut to ani pri zvysovani otacok.. ani pri jazde do zakrut sa to nejak inak nemeni
Mě takovéhle zvuky vydávaly vymlácené čepy řízení (klepání ,vrzání),nejvíc se to projevovalo právě při přejezdu nerovností,takže asi bych prvně začal u nich.
FELICIA GLXi 1.3 BMM r.v.1996 červená solitaire metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
FELICIA GLXi 1.3 MPi r.v. 1998 zelená pacific metalíza
-
pipo - FK
tak zistil som ze lave predne koleso ma volu... ale tie skrutky su dotiahnute pevne.. moze to byt tou skrutkou vo je v strede? na tu ale nemam teraz kluc ..
-
Kuladmin
- Kontaktovat uživatele:
No jestli je vůle na středu je to špatně ta matice je utažená min 200Nm (nechce se mi teď hledat přesné číslo). Utáhni a uvidíš problém ovšem může nastat jestli se už poškodilo ložisko! Min. až utáhneš tak zkus jestli se kolo volně točí a pak za jízdy sleduj zda nehučí a po jízde zda není rozpalený. Pak leda výměna - přelisováním.