Nový majitel na sebe nepřihlásil auto. Co teď?
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Nový majitel na sebe nepřihlásil auto. Co teď?
Potřebuji poradit. Situace je následující:
prodal jsem auto nějakému cizinci bydlícímu na ubytovně. Dal mu plnou moc na přihlášení na sebe, což ale neprovedl.
Zhruba rok dokazuji na různých úřadech že auto již změnilo majitele, například neplacené povinné ručení, různé pokuty za rychlost a parkování... vždy to prochází když předložím kupní smlouvu že jsem auto prodal, ale nebaví mě toto neustále dokola řešit. Proto se ptám jak to vyřešit natrvalo. Majitel není k zastižení, resp. to není v mých silách, protože telefon už nefunguje a na ubytovnu jsem se teda ještě nevydával, ale pochubuju, že tam ještě bude, nehledě na to, že jet to zkusit jen tak jestli ho tam zastihnu se mi 150km nechce.
prodal jsem auto nějakému cizinci bydlícímu na ubytovně. Dal mu plnou moc na přihlášení na sebe, což ale neprovedl.
Zhruba rok dokazuji na různých úřadech že auto již změnilo majitele, například neplacené povinné ručení, různé pokuty za rychlost a parkování... vždy to prochází když předložím kupní smlouvu že jsem auto prodal, ale nebaví mě toto neustále dokola řešit. Proto se ptám jak to vyřešit natrvalo. Majitel není k zastižení, resp. to není v mých silách, protože telefon už nefunguje a na ubytovnu jsem se teda ještě nevydával, ale pochubuju, že tam ještě bude, nehledě na to, že jet to zkusit jen tak jestli ho tam zastihnu se mi 150km nechce.
VW Passat 1.9 TDi, VW Passat 1.6, Suzuki RM-Z 450, Jawa Pionýr, Jawa Mustang
- bobas
- Kontaktovat uživatele:
Re: Nový majitel na sebe nepřihlásil auto. Co teď?
Jako bez poloprevodu to je blby , podle me te to bude cekat porad dokola,dokud vsude nedolozis,ze jsi to prodal,ale mozna ani tim nebudes mit vyhrano a porad te budou obsilat...
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Všude to předem doložit není asi možný, to bych musel obeslat všechny městský policejní stanice a jiný instituce který evidujou dopravní přestupky.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
nahlaš to jako krádež
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
to asi ne, pak ho najdou a on vytasí kupní smlouvu
ztráta vtp a pak klasicky polopřevod ...
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
A pomůže to něčemu? Mě městský policajti říkali, že dokud se nedokončí převod, tak jsem majitel stejně já a je mi to prd platný, stejně budou obesílat stále mě jako majitele.
- Foglik
- Kontaktovat uživatele:
Ztrata TP... vydaji ti novej velkej a kdyz mas kupni smlouvu tak to na nej das hned do poloprevodu
Moje felda... http://feliciaklub.cz/forum/viewtopic.php?f=16&t=23524
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
Stále dokola, ten polopřevod nic neřeší, pořád budu majitel já a všecko jde za mnou....
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
když se bojíš že má kupní smlouvu , ty ji máš taky a je ti prd platná když všechno jde za tebou a i policajti ti rvrděj že dokud nebude přepsáno tak se nic řešit nebude , dojdi na dopravák s tou smlouvou jestli to budou řešit podle zákona , přepsat to měl do X dnů , jestli to řešit nebudou tak jdi a sundej značky , jiný mu nevydaj , a řekni mu že je dostane až se to na něj přepíše
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
To s těma značkama není špatnej nápad 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Píšeš, že bydlí 150km daleko, a budeš ho těžko hledat, takže asi nenajdeš i auto, aby jsi z něj mohl sundat značky.
Opravdu pak je jediné řešení nahlásit ztrátu TP a OTP, zaplatit 50,-Kč poplatek a s novým TP auto na základě smlouvy hned odhlásíš na něj. Tím pádem přestáváš být majitelem a on je povinej do 8 dnů auto přihlásit na sebe, že tak neudělal ty již nemůžeš ovlivnit. Zároveň bych pak hned vyzval kancelář pojistitelů, aby ti vyčíslili pojistné, které jsi nezaplatil do odhlášení vozidla a zároveň jim vylíči, jak ti vznikl problém a požádej o prominutí penále. Možná ti vyhoví, když se přihlásíš sám. Jisté je, že pojistku zaplatit budeš muset.
Opravdu pak je jediné řešení nahlásit ztrátu TP a OTP, zaplatit 50,-Kč poplatek a s novým TP auto na základě smlouvy hned odhlásíš na něj. Tím pádem přestáváš být majitelem a on je povinej do 8 dnů auto přihlásit na sebe, že tak neudělal ty již nemůžeš ovlivnit. Zároveň bych pak hned vyzval kancelář pojistitelů, aby ti vyčíslili pojistné, které jsi nezaplatil do odhlášení vozidla a zároveň jim vylíči, jak ti vznikl problém a požádej o prominutí penále. Možná ti vyhoví, když se přihlásíš sám. Jisté je, že pojistku zaplatit budeš muset.
- jirkaf
- Kontaktovat uživatele:
S kanceláří pojistitelů se to již řešilo cca před půl rokem, těm stačila kopie kupní smlouvy že již auto nevlastním. Znamená to, že když provedu teď odhlášku že se v tom budou zase šťourat?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nemuseli, pokud již jsi jednou doložil kupní smlouvou, že auto nevlastníš a oni to uznali, tak jim eventuálně jen oznámíš, že jsi konečně dohnal nového majitele k odhlášce. Že to opět nový majitel na sebe nepřihlásil zase nemůžeš ovlivnit.
- bobas
- Kontaktovat uživatele:
kdyz to das do polo prevodu jsi vice mene z obliga, to je uz na novem majiteli,zda si to prehlasi, zaznam na urade bude, kazdopadne lepsi situace nez ted...
-
osobne
- Kontaktovat uživatele:
Není pravda. Polopřevod stačí.jirkaf píše:Stále dokola, ten polopřevod nic neřeší, pořád budu majitel já a všecko jde za mnou....
-
LPG.habartice
- Kontaktovat uživatele:
Sám si nasral do bot, polopřevod ( odhláška ) je tvoje povinnost. Tím je úředně zpečetěný prodej auta a si z obliga. Kupujícího
povinnost je auto dohlásit, ale ty na to nemáš páky abys ho donutil, to prostě nejde.
Ona ta kupní smlouva je príma, ale tu si může napsat každej jouda sám doma i na smyšlenou osobu
povinnost je auto dohlásit, ale ty na to nemáš páky abys ho donutil, to prostě nejde.
Ona ta kupní smlouva je príma, ale tu si může napsat každej jouda sám doma i na smyšlenou osobu
Mě se stalo to samé - prodal jsem auto, odhlásil ho na nového majitele, zrušil pojistku a za pár měsíců mě kontaktovala jedna paní, jestli jsem bývalý majitel toho auta. Pak mi řekla, že je novou majitelkou toho auta, a že ten týpek, co si ode mě to auto koupil ho na sebe nepřepsal a ani neudělal pojistku a ona by to ráda nechala přepsat na sebe. Musel jsem na pojišťovnu, kde jsem nahlásil, že auto bylo prodané, a že nový majitel auto na sebe nepřepsal, tak bych nechtěl za něj platit pokutu. Tak mi vyjela kopii techničáku, že auto je odepsané na něj a okopírovala mi kupní smlouvu pro případ, kdyby mi přišel dopis od ČKP s pokutou, tak abych jim to poslal a tím to pro mě končí. Naštěstí žádná pokuta nepřišla, nová majitelka se spojila s tím týpkem, který s ní sepsal kupní smlouvu a pak teprve to nechala přepsat na sebe.
Takže jestli máš smlouvu a na její základě jsi auto na dopraváku již odhlásil na něj, tak zajdi na pojišťovnu, vysvětli jim to, dokaž jim pro jistotu ještě jednou kupní/prodejní smlouvu a uvidíš.
Takže jestli máš smlouvu a na její základě jsi auto na dopraváku již odhlásil na něj, tak zajdi na pojišťovnu, vysvětli jim to, dokaž jim pro jistotu ještě jednou kupní/prodejní smlouvu a uvidíš.
Felinka, moje láska