Problém s motorom po výmene sviečok

Simos 2P
135M, 136M
Mego - FK

Problém s motorom po výmene sviečok

Příspěvek od Mego - FK »

Dnes ráno som vymenil sviečky, a zistil som, že sa vyskytol jeden problém. Motor ide akoby na tri valce... proste pri voľnobehu ide všetko ako má, len čas od času akoby ten motor išiel skapať (zhasnúť), čiže sa ta akoby pozastavi a potom sa zase rozbehne sám od seba.
Najprv som myslel, že jedna zo sviečok nejde, tak som ich všetky vybral, ale ani jedna nebola od benzínu a všetky boli očiernené (od sadzi a iskrenia), čo znamená, že všetky zapaľujú ako majú. Pri otvorenej kapote a pustenom motore bolo cítiť z motora benzín. Je možné, že som tie sviečky príliš slabo dotiahol a je to kvôli tomu? Na krabici písali nejaké schémy ohľadom toho a bolo tam niečo 1/8 a 1/16 a k tomu nejaké nákresy (vôbec neviem, čo mali naznačovať). Chcem sa spýtať- mám tie sviečky dotiahnúť na maximum šupy, ako to len pôjde, alebo naopak, nemajú byť dotiahnuté maximálne? Tie pôvodne boli tak dotiahnuté, že som myslel, že ich nevykrútim a musel som sa naozaj zaprieť do nich celou hmotnosťou, aby som ich povolil. Môže byť toto ten problém?

Ďakujem pekne za pomoc :)
Mego - FK

Re: Problém s motorom po výmene sviečok

Příspěvek od Mego - FK »

Prosím, pomôžte ak viete, dnes potrebujem ísť 115 kilometrov a nechcem ostať niekde na opustenom mieste
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém s motorom po výmene sviečok

Příspěvek od Kuladmin »

Použil jsi správné svíčky pro tvůj motor? Může být vádná už z výroby. Zkontroluj si na nich odtrh mohla upadnout na zem apod. a ohnout se ,,jazýček,, apod.
Neutahují se zas až tak silou nejsem si ted jistej tou silou ale když napíšu něco mezi 25 -40Nm tak si myslím že jsem se trefil.Já je utahuju třeba ráčnou 1/2" ale držím ji za hlavici.
Vrat zpět ty staré a pokud to nebudou dělat je jedna z nich vadná. ;)
Odpovědět