Autorádio nehraje z antény
Autorádio nehraje z antény
Dobrý den chtěl bych požádat o pomoc mám ve felicii nové autorádio ( nic světoborného sencor SCT 3015MR) zapojil jsem ho vše jak má být zapnu vše v pořádku a když chci naladit rádio tak nic hrajou flešky aux i SD karty v pohodě ale rádio prostě ne proměřoval jsem kabel antény a neměl by být nikde přerušen i koncovku na střeše jsem měnil a pořád nic prosím o pomoc jestli někdo víte. Podotkl bych že jedna stanice hraje a to rádio čas 105.9 Fm ale jen někde doma třeba ano ale když vyjedu tak už nic opravdu nevím co by s tím mohlo být tak předem děkuji za rady 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Re: Autorádio nehraje z antény
zesilovač - vadný nebo není zapojený jeho napájení za rádiem. Předchozí rádio hrálo? Mělo ISO konketor? Měnil jsi konektory pro radio?
V naší databázi je zapojení ISO konektru, tak zkontroluj, jestli ho máš správně zapojenej.
http://www.feliciaklub.cz/navody/zapoje ... radia.html
V naší databázi je zapojení ISO konektru, tak zkontroluj, jestli ho máš správně zapojenej.
http://www.feliciaklub.cz/navody/zapoje ... radia.html
Problém Felicií
Hodně se to řeší, že i když nikde původní anténa není skříplá, koupí se nová a znova se natáhne. A hlavně by měla být vpředu, ne vzadu. To také dělá hodně. Já rádio neposlouchám vůbec, jen sd karty a flashky, takže to neřeším.
Felinka, moje láska
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Nevím, jak jsi přišel na to, že anténa má být vpředu. Anténa má být co nejdále od motoru a elektrických spotřebičů, aby nebyla rušena. Podívej se na dnešní moderní auta, většina má anténu vzadu na střeše.
Tak iso konektor jsem zapojoval podle návodu měnil jsem ho a napájení je zapojené správně jediné co jsem přepojením konektoru vyřešil tak to že pokud nezapnu klíč do spínací skřínky tak nejde zapnout rádio
ale to mi je naprd když pořád nehraje
jo a rádio tam předtím nebylo zapojené 
-
Andy486
- Kontaktovat uživatele:
tak to skús jednoducho, aby si zistil, či je problém v anténe - do dierky na anténu pichni nejaký kus (cca 1 meter) drátu a musí to hrať a nladiť všetky možné stanice... ak to bude fungovať s drátom, tak je jednoznačne chyba v anténe - buď je zlý kontakt, alebo nezapojený(zle zapojený) zosilovač.
Škoda Felicia GLXI 1,3i Bosch Mono Motronic (1995) tm. zelená metalíza
Díky za radu skoušel jsem to co jsi mi radil a našel jsem ještě někde na internetu že mam vyhodit zesilovač a napojit to natvrdo tak to jsem zkusil se starým zesilovačem a pořád nic 
Anténa musí být co nejblíž k rádiu, aby byl koaxiál co nejkratší a nedocházelo ke zkreslení a ztrátám signálu. To ti řekne každý elektikář, elektonik, elektrotechnik, elektromechanik. Já vím, že je to v rozporu s tím, že by měla být co nejdál od motoru..., ale prostě to tak je, já si to nevymyslel 
Felinka, moje láska
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Joo asi máš pravdu, ale divím se, že bohaté automobilky zaměstnávaj blbce, kteří tohle nevěděj, jak jinak si vysvětlit, že tu antenu dávaj podle tebe na blbej konec auta.

když je to tak, dej si autorádio do kufru pod tapec a koaxiálu ti bude stačit půl metru 
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Joo na tom něco bude, v traktoru mám radio pod stropem a antenu 10 cm od něj. Ale, že by hrálo nějak extra lépe s ohledem na krátkou délku koaxu, to jsem si nevšiml. A to mám blaupunkt, které se vyznačují kvalitním tunerem.
Hele metr sem, metr tam, nemůže být znát, koax je stíněnej kabel a anténa má zesilovač, tak o jakých ztrátách se bavíme?? Nebo chceš říct, že lidi v paneláku mají rozdíl v příjmu televize, či radia s ohledem na to, zda bydlí v přízemí nebo třináctém patře?
Hele metr sem, metr tam, nemůže být znát, koax je stíněnej kabel a anténa má zesilovač, tak o jakých ztrátách se bavíme?? Nebo chceš říct, že lidi v paneláku mají rozdíl v příjmu televize, či radia s ohledem na to, zda bydlí v přízemí nebo třináctém patře?
-
Andy486
- Kontaktovat uživatele:
no z tohoto, čo si napísal sa nikto nedozvedel, či to na ten kus drátu hralo,alebo nieBarty píše:Díky za radu skoušel jsem to co jsi mi radil a našel jsem ještě někde na internetu že mam vyhodit zesilovač a napojit to natvrdo tak to jsem zkusil se starým zesilovačem a pořád nic
jednoducho: ak to hralo na drát , ale pri tvojom pokuse bez zosilovača nie, tak je problém v anténe.
Ak to nehralo ani na kus drátu, tak je problém v rádiu.
-
Andy486
- Kontaktovat uživatele:
áno, koaxiál má byť čo najkratší, ale to je u auta takmer zanedbateľné, veď tam ide o koľko? o 2 alebo 3 metre? a ešte k tomu má väčšina antén aj zosilovač, takže tam tá dĺžka prakticky nehrá rolu. Iné je to, ak chceš previsť signál z antény na 12 poschodovom paneláku zo strechy na prízemieKiff píše:Anténa musí být co nejblíž k rádiu, aby byl koaxiál co nejkratší a nedocházelo ke zkreslení a ztrátám signálu. To ti řekne každý elektikář, elektonik, elektrotechnik, elektromechanik. Já vím, že je to v rozporu s tím, že by měla být co nejdál od motoru..., ale prostě to tak je, já si to nevymyslel
P.S. k skresleniu v koaxiály štandarndne nemá ako dojsť