Autorádio nehraje z antény

dotazy a rady na vše kolem hudby
Barty

Autorádio nehraje z antény

Příspěvek od Barty »

Dobrý den chtěl bych požádat o pomoc mám ve felicii nové autorádio ( nic světoborného sencor SCT 3015MR) zapojil jsem ho vše jak má být zapnu vše v pořádku a když chci naladit rádio tak nic hrajou flešky aux i SD karty v pohodě ale rádio prostě ne proměřoval jsem kabel antény a neměl by být nikde přerušen i koncovku na střeše jsem měnil a pořád nic prosím o pomoc jestli někdo víte. Podotkl bych že jedna stanice hraje a to rádio čas 105.9 Fm ale jen někde doma třeba ano ale když vyjedu tak už nic opravdu nevím co by s tím mohlo být tak předem děkuji za rady :)
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Autorádio nehraje z antény

Příspěvek od 103457 »

zesilovač - vadný nebo není zapojený jeho napájení za rádiem. Předchozí rádio hrálo? Mělo ISO konketor? Měnil jsi konektory pro radio?
V naší databázi je zapojení ISO konektru, tak zkontroluj, jestli ho máš správně zapojenej.
http://www.feliciaklub.cz/navody/zapoje ... radia.html
Kiff
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kiff »

Problém Felicií :( Hodně se to řeší, že i když nikde původní anténa není skříplá, koupí se nová a znova se natáhne. A hlavně by měla být vpředu, ne vzadu. To také dělá hodně. Já rádio neposlouchám vůbec, jen sd karty a flashky, takže to neřeším.
Felinka, moje láskaObrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nevím, jak jsi přišel na to, že anténa má být vpředu. Anténa má být co nejdále od motoru a elektrických spotřebičů, aby nebyla rušena. Podívej se na dnešní moderní auta, většina má anténu vzadu na střeše.
Barty

Příspěvek od Barty »

Tak iso konektor jsem zapojoval podle návodu měnil jsem ho a napájení je zapojené správně jediné co jsem přepojením konektoru vyřešil tak to že pokud nezapnu klíč do spínací skřínky tak nejde zapnout rádio :D ale to mi je naprd když pořád nehraje :( jo a rádio tam předtím nebylo zapojené :)
Andy486
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andy486 »

tak to skús jednoducho, aby si zistil, či je problém v anténe - do dierky na anténu pichni nejaký kus (cca 1 meter) drátu a musí to hrať a nladiť všetky možné stanice... ak to bude fungovať s drátom, tak je jednoznačne chyba v anténe - buď je zlý kontakt, alebo nezapojený(zle zapojený) zosilovač.
Škoda Felicia GLXI 1,3i Bosch Mono Motronic (1995) tm. zelená metalíza
Barty

Příspěvek od Barty »

Díky za radu skoušel jsem to co jsi mi radil a našel jsem ještě někde na internetu že mam vyhodit zesilovač a napojit to natvrdo tak to jsem zkusil se starým zesilovačem a pořád nic :(
Kiff
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kiff »

Anténa musí být co nejblíž k rádiu, aby byl koaxiál co nejkratší a nedocházelo ke zkreslení a ztrátám signálu. To ti řekne každý elektikář, elektonik, elektrotechnik, elektromechanik. Já vím, že je to v rozporu s tím, že by měla být co nejdál od motoru..., ale prostě to tak je, já si to nevymyslel :)
Felinka, moje láskaObrázek
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Joo asi máš pravdu, ale divím se, že bohaté automobilky zaměstnávaj blbce, kteří tohle nevěděj, jak jinak si vysvětlit, že tu antenu dávaj podle tebe na blbej konec auta. :lol: :lol: :lol:
kwik

Příspěvek od kwik »

když je to tak, dej si autorádio do kufru pod tapec a koaxiálu ti bude stačit půl metru :D
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Joo na tom něco bude, v traktoru mám radio pod stropem a antenu 10 cm od něj. Ale, že by hrálo nějak extra lépe s ohledem na krátkou délku koaxu, to jsem si nevšiml. A to mám blaupunkt, které se vyznačují kvalitním tunerem.
Hele metr sem, metr tam, nemůže být znát, koax je stíněnej kabel a anténa má zesilovač, tak o jakých ztrátách se bavíme?? Nebo chceš říct, že lidi v paneláku mají rozdíl v příjmu televize, či radia s ohledem na to, zda bydlí v přízemí nebo třináctém patře?
Andy486
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andy486 »

Barty píše:Díky za radu skoušel jsem to co jsi mi radil a našel jsem ještě někde na internetu že mam vyhodit zesilovač a napojit to natvrdo tak to jsem zkusil se starým zesilovačem a pořád nic :(
no z tohoto, čo si napísal sa nikto nedozvedel, či to na ten kus drátu hralo,alebo nie :D

jednoducho: ak to hralo na drát , ale pri tvojom pokuse bez zosilovača nie, tak je problém v anténe.

Ak to nehralo ani na kus drátu, tak je problém v rádiu.
Andy486
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Andy486 »

Kiff píše:Anténa musí být co nejblíž k rádiu, aby byl koaxiál co nejkratší a nedocházelo ke zkreslení a ztrátám signálu. To ti řekne každý elektikář, elektonik, elektrotechnik, elektromechanik. Já vím, že je to v rozporu s tím, že by měla být co nejdál od motoru..., ale prostě to tak je, já si to nevymyslel :)
áno, koaxiál má byť čo najkratší, ale to je u auta takmer zanedbateľné, veď tam ide o koľko? o 2 alebo 3 metre? a ešte k tomu má väčšina antén aj zosilovač, takže tam tá dĺžka prakticky nehrá rolu. Iné je to, ak chceš previsť signál z antény na 12 poschodovom paneláku zo strechy na prízemie :-)

P.S. k skresleniu v koaxiály štandarndne nemá ako dojsť ;) , ak cez neho neposielaš signály o takej frekvencii,na akú nieje stavaný.
Odpovědět