Zdravim,
prosim o radu pri mojom probleme s motorom. Cestou z domu mi na prvej krizovatke po pridani plynu zdochol motor.
Nasledne som nastartoval a snazil sa ist dalej, ale pri pridavani motorom cukalo, isiel nepravidelne a z vyfuku slo vela dymu.
Pri otackach 1500 a viac znova zdochol.
Nechal som auto odtiahnut. Vymenil som palivovy filter, vzduchovy filter, skontroloval plavak v nadrzi, ci nie je zaneseny.
Velka spina tam nebola ale aj to malo co tam bolo som vycistil. Na privod od palivoveho filtra ku cerpadlu som dal priehladnu hadicku ci v nafte do cerpadla nie su bubliny a ci sa to nezavzdusnuje. Auto startuje pekne. Na volnobeh bezi OK, aspon mne osobne to pride celkom v pohode. Zvysene otacky volnobehu 1050 a po vypnuti sytica na vonobeh 972. V priehladnej hadicke bubliny nevidno. Po pridani plynu pri otackach od 1500-1600 a viac zacne motorom trhat ide nepravidelne, a pri cca 2000ot. zdochne. Z vyfuku ide vela dymu. Neviem odhadnut, ale zdal sa mi cierny resp. modro sedo cierny. Skontroloval som olej a od vymeny doteraz co je cca 1rok a 6500km som nedolieval a ani olej nechyba.
Rozvody boli menene pred cca 50tis km. Motor ma minimalne 260tis km.
Nasledne som zohnal trysky z ineho auta, nechal skontrolovat na rucnej pumpe s tlakomerom. Rozstrekuju pekne a tlaky maju vsetky styri cca 138-140bar. Vymenil som trysky, ale aj tak sa motor chova rovnako. Len sa mi zda ze auto menej dymi ale chod motora sa nezlepsil.
Skusal som ladit potenciometer zataze (cez VAG som zmeral ze pred ladenim som mal hodnoty 0.320 - 4.16V) skusal som ho od dolnych hodnot 0.22 cez 0.36 0.55 0.8 ale motor sa choval v podstate rovnako a vzdy nim pri zvyseni otacok cukalo a pri vyssich otackach zdochol. Nastartoval vzdy ihned.
Pri laborovani s motorom som si vsimol, ze ked je motor studeny a nastartujem ho tak ide do otacok v pohode aj do 2200, ale len ked je studeny, po chvili bezania motora sa hranica otacok, kedy motor zacne ist nepravidelne a zacne nim cukat znizuje az na 1500ot. Vyskusal som to viac krat a potvrdilo sa mi to. Studeny motor ide hned po starte viac do otacok, zatial co zohriaty motor je schopny ist len do mensich otacok. A pri tom som si vsimol ze od prveho valca od rozvodov ide v urcitych otackach taky kovovy cinkotavy zvuk, ako ked prejdem kovovou tyckou po plote alebo take nieco.
Neviete poradit co by to mohlo byt? Co este skontrolovat alebo skusit a ako najst chybu?
Problem s 1.9d cukanie/vypnutie motora,cerpadlo?hydrostely?
-
guide19
- Kontaktovat uživatele:
Re: Problem s 1.9d cukanie/vypnutie motora,cerpadlo?hydroste
nakoniec to bol upchaty kat.