Škoda Felicia 1.9d 2000 problem s motorom

AEF
LukyX4 - FK

Škoda Felicia 1.9d 2000 problem s motorom

Příspěvek od LukyX4 - FK »

Dobrý večer,
Mám taký problem s mojou feliciou, idem naštartovať, nažhavím, roztočí a beží na volnobehu. Vypada to, že všetko je v poriadku ale nieje, po par minutach alebo aj hned sa motor zacne dusit takze potom si sam prida. Takze povedal som to kamosovi co ma kabel na prepojenie RJ a notebooku, dostali sme sa k abs, airbag a skrat na kostru, ale ked sme chceli ist do casti riadenie motora cip nekomunikoval s notebookom. Po dvoch tyzdnoch v necinnosti a zasahu "opravara" sa auto chovalo ešte horšie ako pred jeho zasahom, po spominanom zasahu som sa rozhodol, ze dam auto na diagnostku zas ale tentokrat uz diagnostika s rj nekomunikovala vobec, pri vyjmuti vzduchoveho filtra si po nastartovani este skackali otacky ale po zahriati uz nejaky badatelny pokles výkonu na nizkych otackach nebol viditelny, "opravar" dal pred vstrekovacie cerpadlo nejaku gumu na natahovanie nafty a proti padaniu nafty z motora ale vsimol som si ze sa tam nachadza vzduch, po vymene a nainstalovani noveho vzduchoveho filtra auto po nastartovani ihned skapalo na druhy pokus uz bolo nutne pridat plyn aby nedoslo k dalsiemu skapaniu, mozne priciny nestabilneho chovania motora "podla mna" RJ. skrtiaca klapka, egr ventil, vstreky, a ak by som mohol poprosit tak by som chcel od nejakeho cloveka co sa rozumie do dieselovych felicii vediet ci rj motora je len rj zhavenia s priblizne 12 vyvodmi alebo riadi: volnobeh, zhavenie, skrtiacu klapku, egr ventil, abs, airbag a pocita zo snimaca na ventile cerpadla aj otacky motora. Zhrnutie problemu : Problem pri prvotnom pohnutí, po nastartovani skapinanie nasledne kolisanie otaciek pri merani cerpadla cez vag com na volnobehu bez napätia a pri zvýsenych otackach podla kamosa male napätie, pri normalnej rychlosti obcasne samovolné pridavanie alebo pocitovanie na plyne pokles vykonu ba až ako keby zmes nesla do valcov a potom zdvihne otacky na
hodnotu pred poklesom vykonu, obcasne hlasenie chyby abs - vetva s egr ventilom a nejakym ventilom na cerpadle foto coskoro, pri skapani po nastartovani niekedy uz nechce nastartovat aktualne bez vzduchoveho filtra a je nutne auto odtiahnut do "opravara". Za pomoc vopred Dakujem
pipo444
Kontaktovat uživatele:

Re: Škoda Felicia 1.9d 2000 problem s motorom

Příspěvek od pipo444 »

pokial viem tak treba tuším vo VAGu navoliť čerpadlo, tak sa dostaneš do tejto Felicie. inak mam podozrenie na potenciometer na čerpadle, možno aj konektory/spoje (ked píšeš že aj ventil), kostry treba pozrieť, na motore, pri RJ. otáčky berie z altíku, svorka W. na diagnostike sa da vyčítať napätie na potnciometri, treba to kuknut, dalej prepadove hadičky atesnosť palivovej sústavy, či nepadá nafta a či nejdu bublinky, T-čko na filtri a jeho tesnosť, test akčných členov možeš tiež spraviť vo VAGu pre istotu. Rozvody taktiež musia byť nastavene jak maju byť, imobilizér neviem či máš či nie, každopádne sa dá ten el. mag. ventil prívodu paliva čo je na vrchu čerpadla pripojiť na 12V a tak ho vyskúšať...
LukyX4 - FK

KKL kabel nekomunkuje s riadiacou jednotkou aktualne takze cez pc/notebook nezistim nic
LukyX4 - FK

chcel by som vediet ci rj v aute riadi aj volnobeh a ostatne veci v suvise s motorom ak mozem poprosit
pipo444
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pipo444 »

no hej, z čidiel získava údaje, vyhodnocuje a ovláda EGR ventil a ventil podtlaku - tá banka čo je na čerpadle, tak uberie alebo pridá otáčky volnobehu. a samozrejme riadi aj žhavenie.
LukyX4 - FK

Este mam taku otazocku, na zamku na odomknutie volantu som si vsimol taku plastovu kravinu a na nej je nejaky mechanizmus a z neho ide nejaky kabel niekde chcem sa spytat je mozne ze po tom co mam poskodeny zamok, vyradeny imobilizer, ze nebude fungovat pristup do rj koli tomu ze ten mechanizmus pracuje len ked je moj originalny kluc v zamke a otocim spinacou skrinkou na polohu zopnutia elektroniky v aute, pred tym ako som zveril svoje auto do ruk "opravarovi" som sa aspon dostal do rj okrem motora vsetkeho ale potom uz nie pouzil som notebook a pouzil som aj samostatnu stanicu s kkl kablom vysledok bol nekomunikovanie s rj a kablom, takze moja dalsia otazka znie, ze je mozne ze koli odpojeniu imobilizeru, sa nemozem dostat do rj motora a tym padom nemozem prist na chybu v aute? Inac pisiel som na to ze mam v palivovej sustave vzduch, napumpujem cez ten balonik naftu do motora tak po neuspesnom nastartovani mam v tom baloniku zas vzduch a este som si vsimol ze mam na palivovych rozvodoch asi dieru pretoze nejaku vzdialenost su od nafty a je to tak dost vidiet, dam tu snimok s pod auta pre lepsie pochopenie.
LukyX4 - FK

Obrázek
pipo444
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pipo444 »

tie trubky treba opraviť/vymeniť !!! najlepšie čo najskorej. a s tým immom neviem, bď funguje alebo nie, v klúči je taký obdlžniček a okolo spínačky krúžok s 3mi káblami. ak ho máš vyradené tak hádam sa dá naštartovať. a s RJ neporadím, toto nepoznám, ktovie či neni odpálená alebo čo, napr. prepätím v sieti .... ťažko povedať, jedine zohnať takú RJ a na skúšku prehodiť či pojde
LukyX4 - FK

Vdaka za rady ozvem sa ako dopadlo ked to spravim
LukyX4 - FK

po vymene auto funguje ale vsimol som si ze ked nastatuje prvy raz tak nakopne ihned ale ked je zohriat motor tak uz neche hned nastartovat
pipo444
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pipo444 »

noo výborne, takže palivo už netečie a vzduch zrejme neťahá. studený štart OK - to je dobre. teplý štart - záleží od kompresných tlakov, nastavenia rozvodov, žhavičov ( sú OK ? keď nie daj BOSCH ), čidlo teploty vody máš aké ? dúfam že zelené origo, stav trysiek ... začni žhavičmi a rozvodami ;) keď nie tak sa dá poriešiť
LukyX4 - FK

skusim ale az neskvor musim ist prec tak to budem riesit inokedy
pipo444
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pipo444 »

takže na tom nieje až tak zle :mrgreen: ale náhodou ak ti nebude chcieť chytiť a budeš dlho za tepla točiť a nič, tak odpoj čidlo teploty, zapni klúčik a nažhav, potom vypni a zapoj zasa čidlo a potom naštartuješ hádam ;) toto mi raz pomohlo keď mi nechcelo chytiť za tepla ale potom bola oprava trysiek a odvtedy nič podobného :)
LukyX4 - FK

kde najdem to cidlo
pipo444
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pipo444 »

chytíš hore hadicu z chladiča a pojdeš po nej až ku motoru, tam je plastová príruba a z boku je čidlo origo so zeleným prúžkom okolo a má konektor a 4 káble.

tutok som našiel obrázok aj so šípkou k čidlu ;)

Obrázek
MircaSony

Příspěvek od MircaSony »

pipo444 píše:takže na tom nieje až tak zle :mrgreen: ale náhodou ak ti nebude chcieť chytiť a budeš dlho za tepla točiť a nič, tak odpoj čidlo teploty, zapni klúčik a nažhav, potom vypni a zapoj zasa čidlo a potom naštartuješ hádam ;) toto mi raz pomohlo keď mi nechcelo chytiť za tepla ale potom bola oprava trysiek a odvtedy nič podobného :)
Zdravím FeliciaKlub. Jak tady popisujete to startování tak mám ten samý problém, blbne mi to asi 3týdny.
Jakmile při jízdě zahřeju motor a po deseti/asi km zastavím tak nemohu natočit motor. Při startu se jeví jako ztráta napětí, malý točky-líný jak prase.
Jako vybitá baterie. Včera jsem přečetl tady návod jak natočit ale musel jsem to udělat obráceně tj. odpojit čidlo,nažhavit a nastartovat a potom teprve čidlo připojit.
Chytlo to hned. Ted prosím poradte zda to čidlo vyměnit nebo něco jiného udělat protože jinak ten motor je po servisu a šlape jak hodinky. /rozvody a pod/
Díky za odpověd zde nebo mi prosím pošlete mailikem na x-KralMiroslav-x@seznam.cz . Děkuji moc. K&M.bm.
Odpovědět