Po startu dost kouri

MPi 1AV
AEE
deda01 - FK

Po startu dost kouri

Příspěvek od deda01 - FK »

Ahoj,
uz delsi dobu pozoruji po startu(za studena) ze mi jde docela dost koure s vyfuku jo a mam feldu na plyn. Prijde mi jestli mi nezere olej:( Docel jsem zacal kontrolovat stav oleje a nejspis si vezme tak 4 az 5 dc na 1500km. Jo a jeste jsou koukal ze mam olej na olejovem filtru(dotahnul jsem ho co slo ale stejne kdyz na nej sahnu tak je na nem trosku olej). Myslite ze to budou krouzky nebo je to klasika? A nevite na kolik by vysla vymena krouzku? Dik za odpovedi
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Re: Po startu dost kouri

Příspěvek od Atnarfus »

Jestli je kouř modrý, tak to olej žere. Ono se to pozná i čichem. Spálený olej páchne velice specificky.

Jestli to bere půl litru na 1500km, tak to není málo, ale není to ani nějak hrozivě moc.

Jestli s tím chceš něco dělat, tak nech vyměnit gufera na ventilech. Máš tak 80 procentní šanci, že to spotřebu oleje radikálně sníží.
deda01 - FK

Příspěvek od deda01 - FK »

Ahoj,
a nevis na kolik muze tak vyjit vymena tech bufer?
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Gufero stoji cca 25Kč.
Dá se to udělat bez sundání hlavy. Musí ale dolu vačka. Za 2000 by ti to šikovný garážník měl udělat.
Sir_Pierre - FK

Modrý dým po startu z výfuku

Příspěvek od Sir_Pierre - FK »

Ahojte, poslední dobou si začínám všímat na svojí prdelce čímdál špatnějších startů i za tepla a hlavně se za mnou objeví modrý oblak. :)
Asi s tím bude souviset i to že se mi ztrácí olej, nehledě na velice sporadický držení volnoběhu.

Kombinuje se mi tu nějak moc věcí zároveň a mám obavy, že je něco velice špatně. :pale:

Nějaké nápady?
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

takže : pístní kroužky cca 4x600kč , simerinky na ventily + hned vačkovou hřídel cca 400kč , olej , těsnění pod hlavu cca 600kč ,
těsnění mezi svody a výfuk ,
Sir_Pierre - FK

Oooo.. No tak to je paráda... Když se sere tak pořádně a všechno dohromady... Díky za info.. :) Aspoň vím s čím počítat. :) :roll:
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

nebo jinej motor (ale tam hrozí že to taky přijde)
nebo jiný auto
Sir_Pierre - FK

Ja mel pred touhle klasickou 1.3 a s koupí 1.6 jsem myslel že jsem vzal lepší a novější motor a sere se teda mnohem víc než 1.3. Aspon ta moje. :cry: Ale díky za rady ... :)
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Jestli to špatně startuje a po nastartování drží nízký kolísající volnoběh, tak je kaput škrtící klapka. Ověříš to na diagnostice. Jestli nejde udělat základní nastavení a při testu akčních členů jenom ječí a nehýbe se, tak je to ona.
Při troše šikovnosti opravitelné doma za dvě hodiny s použitím dvou velikostí šroubováku, imbus klíče a kladiva ;)

Olej to žere za jízdy, a jestli ho to nežere opravdu hodně, tak to na startování nemá vliv.

Měnit motor jenom proto, že je opálený komutátor elektromotoru ve škrtící klapce, tomu říkám servisní zásah.
Sir_Pierre - FK

Měnit motor by byla ta poslední varianta... Olej se mi strácí, a myslím že né málo. A i toho kouře smrdícího po startu je taky jak když se nastartuje traktor... Ono je toho asi opravdu po víc a nemyslím že to bude jen klapka...
Odpovědět