výběr fotoaparátu

pokec o všem možném i nemožném
p@vel

výběr fotoaparátu

Příspěvek od p@vel »

Zdravím, potřeboval bych poradit s výběrem náhrady panasonicu TZ-2. Bohužel se u něj objevila, pro tento model typická, vada snímače.

Vždycky jsem si chtěl pořídit zrcadlovku ale nakonec jsem došel k závěru, že by to byla jen chvilková záležitost a ležela by v krabici.
Rád bych něco obdobného jako TZ-2. Samozřejmě pokukuji po nástupnických modelech řady TZ-xx ale třeba je v kategorii ultrazoomů i nějaká lepší volba. Mnozí namítnou, že UZ mají mizernou světelnost ale nějak výrazně mě to neomezovalo u TZ2, tak mi to nebude vadit ani u nového. Za to zoom jsem využíval velmi často.

Přístroj bude používám na focení krajiny, výlety, srazy, pes, rodina, momentky,.. taková univerzální mašinka. Rád bych se pohyboval v ceně cca 5 000Kč.

Děkuji za Vaše tipy, rady, postřehy,...
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Re: výběr fotoaparátu

Příspěvek od Arkis »

Osobně taky používám jeden z ultrazoomů a to Nikon Coolpix P500. Taky jsem chtěl původně zrcadlo, ale nakonec z toho sešlo, protože bych to nevyužil a je to celkem velké.
Podle tvých kritérií bych se nebál sáhnout například po následujících:
S větším zoomem, ale taky větší zařízení:
- Nikon Coolpix L830 - Jedinou nevýhodu vidím v tom, že nemá svůj adaptér, ale používá baterie. No to záleží na uživateli, třeba ti to nevadí.
- Olympus SP-820UZ - Pomalejší ostření v režimu Auto a opět na baterie.
Podobné zoomy jako tvůj stávající fotoaparát.
- Samsung WB350 - Nevidím nic, co bych mu vytknul. Má kvalitní CMOS chip a je s adaptérem. Jediný problém můžou být pošklebky ohledně značky ;).
- NIKON COOLPIX S9500 - Asi největší favorit.
- Olympus SZ-16 - Další pěkný stroj, kterému se prakticky nedá nic vytknout v dané kategorii.
nebulus - FK

Příspěvek od nebulus - FK »

Ja mám Panasonic TZ-6 a k tomu zrkadlovku. Ale rozhodne je obrovskou výhodou nosiť malý TZ na opasku a mať ho stále pri sebe. A na "vážne" fotenie beriem zrkadlo 8-)
Mildacaso
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mildacaso »

Ja nyni pouzivam Samsung nx300 a taky spomojenost..
favo

Příspěvek od favo »

Je nějaký důvod proč mezi kandidáty není ani jeden zástupce značky Canon ?
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Ne, není. Akorát jsem na ně zrovna nenarazil, když jsem se díval :).
Hledal jsem to dle ceny - uživatelských recenzí, takže nevím, proč tam Canon není.
Každopádně pokud by někdo rád Canony, tak z osobní zkušenosti můžu doporučit:
Canon PowerShot SX260 HS
a nebo jeho nástupce SX270 HS, pokud je to stejná kvalita jako předešlý :).
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Více než týden trávím večery čtením různých recenzí a pořád ne a ne něco vybrat :( Nejspíš asi zajdu někam do krámu si pár přístrojů vyzkoušet...

Z canonu mě ještě zaujal SX510HS ale to už je trošku větší.
favo

Příspěvek od favo »

Na focení do garáže a sem tam něčeho jsem si kopil Canon Power Shot SX240HS a nestěžuji si.
Vždy jsem kupoval Canony až na vyjímky typu Nikon D3100 a jednoho hroooozně starýho kompaktu od........ a už ani nevím jaké značky, ale při delším zapnutí se tak přehříval, že dokázal smazat fotky z paměťové CF karty a to mě tak nasr*alo, že jsem ho okamžitě prodal. Byl jsem služebně v Anglii kde jsme cestovali, fotili a na konci služebky se mi poslední večer před odjezdem při prohlížení fotek vše smazalo. :cry: Tuším to byla Minolta.
Nikon byl pro mě taky zklamání a tak jsem se vrátil ke kompaktům Canon, s těmi jsem nikdy problémy neměl.
Moje felda 1.4 MPi
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Když se ti vymaže obsah SD karty, tak se dá lehce obnovit pomocí některých programů v PC. Akorát je nesmíš přemazat jiným obsahem.
RockSolid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RockSolid »

Favo: Říkáš,že ten Nikon D3100 byl špatný? :o Teď ho mají v Electroworldu za 7000Kč http://www.electroworld.cz/product/foto ... MP_HEUREKA a podle Heureky je TOP1,tak se divím..
80% mozku tvoří kapalina. U některých bohužel brzdová

Moje bývalá felda
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Je TOP1, protože si ho kupují všichni "fotografové", co nikdy nedrželi pořádný foťák v ruce. Všichni vidí, že je to levná zrcadlovka a tak to prostě kupují a na kvalitu nehledí.
Tomas6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomas6 »

já osobně bych canony nezatracoval.Ikdyž to tu nikdo nedělá. Ja sem před 7mi lety koupil powershot S5is a jsem nadmíru spokojený. Takže další až doslouží bude taky canon.Co se týče nikonu mám jen možnost srovnat dalekohledy a taky špička.
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Nakonec jsem ve středu koupil canona SX510HS akorát zatím nebyl moc čas se s ním blíže seznámit...
favo

Příspěvek od favo »

RockSolid píše:Favo: Říkáš,že ten Nikon D3100 byl špatný? :o Teď ho mají v Electroworldu za 7000Kč http://www.electroworld.cz/product/foto ... MP_HEUREKA a podle Heureky je TOP1,tak se divím..
Nevím jestli špatný a nebo jsem měl jen smůlu na špatný kousek, ale pokud jsem fotil více fotek za sebou tak po cca 30-40 ti fotkách už měl problém vůbec zaostřit a kolikrát se mi stalo, že jsem z něj fotku prostě nedostal ať jsem se snažil sebevíc.
Musel jsem jej vypnout a čekat nějakou dobu než si dal zase říci. Skoro to vypadalo jako by se přehřál a musel vychládnout.
Dokonce se mi s tímto foťákem povedlo udělat víc rozmazaných fotek, za tak krátkou dobu co jsem ho měl, než s jakýmkoliv kompaktem za celou dobu jeho životnosti.
Kolega se přikláněl k špatnému kusu s tím, že možná by pomohl novější firmware, ale to mě osobně moc neuklidnilo, podle mě by za foťák s touto cenou měl výrobce ručit kvalitou a mimochodem, já ho kupoval za nějakých 17500,- plus další vybavení s celkovou cenovkou cca 21 000,-
Nechal jsem se zlákat možností menu v českém jazyce, průvodcem fotografování a možností natáčení full HD videa. Přeci jen to nebylo obvyklé mezi zrcadlovkami a přišlo mi to fajn, že nemusím na výlety s dětmi brát foťák a kameru či druhý foťák kvůli videím.
No a z recenzí a zkušeností jiných fotografů jsem vsadil na Nikon, protože všude tvrdili že v setu obsahuje mnohem kvalitnější objektivy než Canon.
Moje felda 1.4 MPi
RockSolid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RockSolid »

Favo: Díky za odpověď ;) Pokud se nepletu,tak nemá stabilizátor obrazu,takže s těma rozmazanýma fotkama bych se nedivil..

Moje bývalá felda
RockSolid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RockSolid »

p@vel píše:Nakonec jsem ve středu koupil canona SX510HS akorát zatím nebyl moc čas se s ním blíže seznámit...
Tak co,spokojenost? ;)

Moje bývalá felda
Odpovědět