14V 90A - postupně přestává dobíjet

Borderer
Kontaktovat uživatele:

14V 90A - postupně přestává dobíjet

Příspěvek od Borderer »

Zdravím, pročetl jsem tuto sekci, ale mam z toho akorát hlavu jako balon. :-X Mam feldu 1.6 s klimou a servem, jel sem v noci a zmerčil sem, že mi maličko žhne kontrolka dobíjení a palubní PC mi ukázal napětí 12,5V. Tak sem dojel domů a že to budu nějak řešit, nastartoval sem a ejhle, naměřil sem 14,3V. Postupně jsem zjistil (na cestě dlouhé 100km), že napětí v síti postupně klesá. Když sem vyjel, tak bylo napětí na 14.4V a když sem dorazil do cíle, tak už ukazovalo pouze 13,1V. Tzn., že alternátor postupně přestává dobíjet, čím by to mohlo být? Zkoušel jsem vyměnit regulátor, ale bez úspěchu. Nebo diodový můstek? ..ten se mi bohužel nový nepodařilo sehnat... Případně, jakým alternátorem tento nahradit? Prohledal jsem blízké vrakáče a inzerce, nikde 90A nemužu sehnat, utáhne to i 70tka? Nebo se tam dá dát i jiný altík?
Faust
Kontaktovat uživatele:

Re: 14V 90A - postupně přestává dobíjet

Příspěvek od Faust »

měl by tam pasovat jakýkoliv koncern wv,někdo tam dal s tuaregu 2010 120A jen upravit zásuvku.vypadáto na diodový můstek a nebo před vyměnou regulátoru ti přebíjel a odrovnal ti baterku.
zapalený hadr v nadrži?jo redbull dá feldě křííííídla :+D
Borderer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borderer »

Bohužel to dělalo i se starým regulátorem, nový nepřinesl žádnou změnu
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

Nepíšeš co tam máš zda bosh nebo magneton.

řešil jsem obdobný problém u sestry na fábii na bosh altíku. Byl vadný regulátor a moc sjetý rotor v altíku .... uhlíky špatně dosedali na rotor...oprava .. nový regulátor a na soustruhu sjetý rotor (dosedací plocha pro uhlíky)
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Borderer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Borderer »

Padron, jedná se o 14V 90A od Boshe. Teďka sem měřil rozdíly v napětí a rozdíl mezi altíkem/baterií/pojistkovkou je 0,02V.
Kuk1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuk1 »

Hele řeším úplně ten stejný problém. Mám feldu 1.6 s klimou a v autě je 70A alternátor Bosche. Když je motor studený, tak altík dává 14,4V. Postupně napětí klesá na 13,8V a tam soe většinou drží. Když ale jsou venku takový pařáky jako jsou a klima jede na plno, ventilátor topení na 4 stupeň a ještě k tomu svítím tlumenýma světlama, tak není problém na volnoběh 12,2V a potom za jízdy 13,3V apod. Uhlíky jsem měnil z jiného altíku a bez výsledku.

Přemýšlel jsem, že původní 70A altík vyměním za 90A altík od VALEA -> http://auto.bazos.cz/inzerat/36876746/Alternator.php
(90A altík *v tomto inzerátu je z VW POLO 1,2)
Jediný v čem by měl být tedy rozdíl, je v konektoru D+ co jde do altíku?
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

zkus projít veškerý přípoje , plus i minus od baterky po altík

jinak s výměnou nelze než souhlasit , ten konektor už nějak dořešíš
Kuk1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuk1 »

Plusovej kabel jsem opravoval. Musel jsem nakrimpovat nové očko pro šroub altíku. Původní kabel byl kousek od konce hodně vyhřátel, tak jsem ho cca o 1cm zkrátil a dal nový očko. Teď si nejsem jistej, ale snad jsem předtím proměřoval odpor + kabelu od altíku k baterce i ubytek napětí na něm a nic jsem tehdy neobjevil. Zítra to změřím znova. Koupím ten altík z inzerátu a budu se modlit aby byl novej. Jen je mi divný, proč je vinutí altíku na tom obrázku tak černý? Připadá mi to jako spálený.
Odpovědět