Pískání zadních brzd

Ambin161 - FK

Pískání zadních brzd

Příspěvek od Ambin161 - FK »

Zdravím. Když sešlápnu brzdový pedál tak se nic neděje(kromě brždění) a pak když ho povolím, tak u toho povolování mi písknou zadní brzdy. Děje se tak i za jízdy a při stání. Čím to může být? Zatím jsem si koupil nové pružiny a pístky, pakny se mi měnit moc nechcou, jsou zatim v klidu, pokud to pískání teda nezpůsobují ony. Jinak mi nejde povolit váleček, ani šrouby válečku, ani matice na tlakové trubce. Vše jsem očistil, oklepak, nastříkal odrezovačem, promazal a nic, jen hrany jsou v háji? Co s tím? Uvalit šrouby od válečku by šlo, ale co ta tlaková trubka?
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Re: Pískání zadních brzd

Příspěvek od ferdamravenec »

to upískávání dělá tření pakny o štít , jsou opotřebené plastíky , nebo tam vůbec nejsou (montovali se až od roku XX)
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1 ... -1183.html

trubku urvi a kup novou , šrouby válečku budeš muset možná odvrtat
Ambin161 - FK

takže když vyměním pakny za nové tak by to mělo přestat že? trubka se mi moc měnit nechce, je to strašná drbačka. Váleček mi jen lehce prosakuje brzdovku, tak by bylo možná snažší vyměnit jen ty gumičky po stranách ne?
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

když vyměníš pakny tak to bude dobrý , do doby než se odře barva a bude to pískat zase
můžeš vyměnit jen gumičky ale počítej s tím že se to bude opakovat ..................
takže vyměň prasátka
myslím že vyměnit 40cm trubiku na nápravnice nebude takovej problém
Ambin161 - FK

ale ono mi to nepíská požád, jako že by mi při brždění pískali brzdy, jen jak povoluju pedál tak v tom pískne
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

nepíská funkční strana pakny ale její bok otírající se o štít brzd
Talla2xlccv
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Talla2xlccv »

přesně jak říká ferdamravenec rozeber to vyčisti namaž nejlíp měděnou vazelínou do vysokej teplot mám to stejně a už druhej rok klid
Ambin161 - FK

měděná vyzelína? měl jsem to stříklé tou měděnou pastou ve spreji a stejně to pískalo. je to to samé nebo něco jiného jak ta vazelína?
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Je to speciál vazelína - teď je zrovna ve vedlejším tématu foto balení, ale velmi podobná tomu ve sprey případně to mázni grafitovou vazelínou - s citem!! Ať toho není plnej buben. A bude to taky ok.
Majklaz
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Majklaz »

Namazání ti na moc dlouho nepomůže. Dej tam ty podložky a budeš mít klid. Já tohle taky řešil, mazání pomohlo na možná 100km (měděnkou), pak ne. Podložky tam mám cca rok a je po problému (a myslím že se to tu už v nějakým tématu řešilo, tak to zkus dohledat, nebo koukni do mýho, bylo tam vyznačený kam ty podložky přijdou).
Tady máš přímo označený kam patří http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... &start=120. Dát je tam není problém, jen si ty díry musíš vyvrtat.
Ambin161 - FK

super, díky moc za rady....no uvidíme co pomůže
Odpovědět