Hrozné zvuky !!

kilopek - FK

Hrozné zvuky !!

Příspěvek od kilopek - FK »

Čau "feliťáci" mám hroznej problém. Toš normálně jedu bez nějakéch problémů a po chvilce se začalo od levého předního kola ozývat něco neuvěřitelného bál jsem se že mě upadne kolo. Kolo jsem sunda ale nikde jsem neviděl problém dělá to když zatočím do prava jako kdyby dřela brzda o kolo. Nebo je problém v brzdě? Prosím poraďtě
103457
Kontaktovat uživatele:

Re: Hrozné zvuky !!

Příspěvek od 103457 »

Jseš tu novej, tak nevíš, jak to chodí, budu mírnej, ten tvůj dotaz je úplně na ..... :!:
Nikdo ti neporadí, když tvoje auto nezná a nemá informace, protože jsi nám žádné neposkytl. Musíš ty a jen ty sám vysledovat, kdy ti to dělá a kdy ne. Přesně specifikuj problém co, kdy a jak ....
Čili ten hroznej zvuk se ozývá odkud a kdy: Když je motor v tahu, když brzdíš motorem, když jedeš jen na volnoběh, když máš/nemáš zařazenej rychlostní stupeň, když máš/nemáš vyšláplou spojku, když máš/nemáš zatočeno a kam, je změna, když ťukneš na brzdu, spojku, ap. Pak je dobrý zkontrolovat stav destiček, kotoučů, pístku brzdiče, pístků plovoucího třmenu, plechového krytu kotouče. Co manžety a závaží poloos?
Tohle musíš zkouknout, abychom mohli vyloučit co ten zvuk nedělá a přišli jsme na to, co to dělá.
Taky si vyplň profil, ať víme s kým máme tu čest, možná je někdo z nás z tvého okolí a písne ti přijeď, kouknem na to spolu. ;)
kilopek - FK

díky za ochotu, takže te zvuk dělá když jedu je jedno jestli na neutrál, nebo na zařazený rychlostní stupeň když zatočím mírně doprava volantem zvuk není tak slyšet ale když mám volant rovně je to hroznej rámus kolo na té straně je víc horké než na té straně druhé. Ale když začnu brzdit zvuk to nevydává takže nejspíš brzdy co ? to jsem kontroloval ale ne důkladně neměl jsem to moc nastudováno takže na to ještě musím kouknout. nemůže to být kolem nebo tím plechem za brzdou šlo s ním lechce hnout .... to vše je v pořádku manžety atak. kde je závaží poloos o tom nevím :/ mimochodem je to felicie 1,3
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Závaží má jen pravá poloosa a občas se stane, že spuchří guma, co je v závaží, závaží se pak volně pohybuje po poloose a drhne o rameno.
Takže zvuk jde z levé strany a je závislý na otáčkách kola bez ohledu na rychlost, pohon od motoru. pokud se brzdový pedál za jízdy přišlápne zvuk zmizí nebo se změní?
kilopek - FK

no od doby co se rozjedu to začne dělat ten zvuk při rychlosti nad 60 km/h se to nedá vydržet a mám strach . Vibruje od toho i volant myslím že tohle video vypadá jako můj problém možná zvuk je hlubší https://www.youtube.com/watch?v=VGyOyO2Pn5M všimni si toho zatáčení volantu dělá to jen v nějakých pozicích jako mě
Paulie
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Paulie »

Jak někam pojedeš a objeví se ten zvuk, podívej se do zpětných jestli něco za tebou nejede a pořádně dupni na brzdu(samozřejmě ne abys brzdil smykem). Ten zvuk by měl na chvilku zmizet...Měl jsem podobný problém, myslel jsem si, že to bude ložisko a nakonec to bylo brzdovýma destičkama. viz. http://feliciaklub.cz/forum/viewtopic.p ... hy#p558681
kilopek - FK

Tak je to vyřešeno bylo to ložiskem, Děkuji všem za pomoc
Tom3k - FK

Příspěvek od Tom3k - FK »

ahojte..prosim vas..ked rychlo pribrzdim napr z 50km na 10km akoby v predu v brzdach (mozno len prava) uz tesne pri zastaveni auta akoby nieco zachrcalo..znie to ako ked auto urobi skmyk na strku take chrrrr...obcas ked bocim dolava pocut akoby nieco o nieco suchalo...pri slapnuti na brzdu to prestane...nedavno sa menili brzdove dosticky myslite ze je problem v nich?
Kuladmin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuladmin »

Tak to zkontroluj zda se tam vše hýbe, zatlač pístek dovnitř a zkus jestli plovoucí třmen plove. Nemusíš to ani hned rozdělávat jen to prostě zatlačit a zkusit pohyb třmenu. PAK jen POZOR nezapomen si našlapat brzdy než vyjedeš!!
Cobrak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Cobrak »

Tom3k - to samé mi to dělalo také. Když jsem brzdil prudce, tak mi prasklo vždycky k nápravě přední. Pak jsem zjistil, že mám totálně vytlučené ramena (silentbloky a čepy).
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

hele bez urážky, podle toho, co jsi zde na foru napsal a na co jsi se všechno ptal, se na to vykašli a nehrab se do brzd nebo podvozku. Najdi si u tebe v okolí malou solidní dílnu a dej to tam. ;)

Ono se hrabat do brzd, či podvozku, když o tom nemáš ani šajn, může být o hubu, je to v tvém zájmu :?
Tom3k - FK

Příspěvek od Tom3k - FK »

urcite by som sa v tom nevrtal ja...keby to bolo take jednoduche dat auto do dielnicky uz je tam davno a neprosim o pomoc tu...ja som chcel iba vediet ci nahodou nemal niekto podobny problem a ci niekto nevie ako sa toho zbavit.. pytal som sa iba na to preco ked auto pri prudsom brzdeni uz ide zastavit cosi zachrci, zase toho tolko nieje..
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Tak ono je toho celkem dost, od brzd, přes tlumiče, uložení ramen, uložení motoru a převodovky. Prostě nestačí napsat, že auto dělá chrrrr...
Já se ti snažím pomoct, chápu, že nikdo není dokonalý, každý umí něco, takže pokud v tomto nejseš zběhlej, tak to nech těm, kdo o tom ví víc.
Odpovědět