Odpojení airbagu

El. zrcátka, Výhřev sedaček, El. okna,....
smazany clen - FK

Odpojení airbagu

Příspěvek od smazany clen - FK »

Muze mi nekdo napsat postup jak odpojit airbag u spolujezdce - bezpecne a tak abych ho zase mohl zapojit???
Skury
Kontaktovat uživatele:

Deaktivace Airbagu

Příspěvek od Skury »

Odpojíš baterku, vyndáš krytku airbagu, myslim, že odmontuješ konzoli s pytlem a rozpojíš štekry... Montáž je to samý, ale opačně...
Be in, be pirate. Pirates.cz + Škoda Felicia Fun 1̶.̶8̶T̶ - bude update
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
smazany clen - FK

Re: Jak odpojit pytel u spolujezdce

Záleží jak myslíš odpojit. Jestli třeba kvůli domontáži, pak tak jako psal Škury. Jestli si chceš udělat odpojovač jako je to na nových autech (kvůli dětské sedačce), musíš akorát nahodit přepínač on/on a na jednu polohu dát pytel originál a na druhou odpor, aby si to mylselo že je pytel v pořádku a nehlásila to kontrolka. Samozřejmě instalaci je v tomto případě provést dokonale a bez přechoďáků, jinak je to o průser (to je celkově když se hrabe do bezpečnostních věcí). No hlavně toto přepínání je možné pouze při vypnutém kláčku zapalování.
Záleží tedy co chceš dělat.
smazany clen - FK

no budu sundavat palubku protze se m ibudou instalovat el okna a draty chci navest do tunelu - nebo je jeste najaka jinaci finta na to jak navest draty do tunelu (budu mit origo spinace) bez toho abych musel demotnovat palubni desku ?
smazany clen - FK

Dozadu za palubovku se dostaneš dost i zespodu, takže myslím že je zbytečné sundávat kvůli tomu celou palubku kvůli těm pár drátům. Maximálně někde přidělat řídící jednotku oken pod budíky, které jdou vydělat jednoduše. Přece jen vyhodit celou palubku není na chvilku a hlavně jak už s ní budeš hýbat, může ti pak všude možně začít vrzat.
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Tak kvůli 5ti drátům bych se na rozebírání interiéru fakt vys**l. :-D Normálně dráty schováš zespodu, binderama (stahovací pásky) to klidně přidělej k nějakýmu svazku zespoda a u dveří to stejně schováš pod plasty... Takže kašli na rozebírání palubky a udělej to nejjednodušeji, co to jde.
ProjektySNADNO.cz - zpracování projektových dokumentací na rodinné a bytové domy, interiérový design, specializace na nestandardní řešení.
smazany clen - FK

tak to jsem rad :D ja to delat nebudu jsem levej bude mi to delat kamos :D ja ani nevim jaky draty hledat a nedovedu si preddstavit jak se to zapojuje do elektriky... samotne okna bych jeste poskladal a pridelal ale jak je zapojit k autu to neviiim..
Josh123456 - FK

Příspěvek od Josh123456 - FK »

Když už jsme u těch airbagů, tak bych měl taky jeden dotaz-chci zdeaktivovat oba dva bagy, jak nejjednodušeji to udělat, aby se vyřadili(odpojili, by nebyli funkční) a přitom mi nesvítila kontrolka? Mám vymyšlenou jednu metodu, ale spíš bych bral radu od někoho, kdo s tím má zkušenost a nebo kdo ví, co nejjednodušší řešení.?
smazany clen - FK

Kontrolka ti nebude svítit, když do pinů k přívodu k pytlům vrazíš adekvátní odpor. Pak si to myslí že tam stále pytle jsou a vše je v pořádku. Mimochodem rpoč je chceš pryč?
Ivarek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Ivarek »

Josh123456 píše:Když už jsme u těch airbagů, tak bych měl taky jeden dotaz-chci zdeaktivovat oba dva bagy, jak nejjednodušeji to udělat, aby se vyřadili(odpojili, by nebyli funkční) a přitom mi nesvítila kontrolka? Mám vymyšlenou jednu metodu, ale spíš bych bral radu od někoho, kdo s tím má zkušenost a nebo kdo ví, co nejjednodušší řešení.?
Tak pokud chceš odpojit oba pytle a nastálo tak prostě vytáhni konektor z řj pytlů.Najdeš jí na vepředu na tunelu mezi spolujezdcem a řidičem pod kobercem.
Skury
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Skury »

Josh: Nejjednodušší a nejlevnější je vyndat žárovku. :D
Josh123456 - FK

Jo vyndání žárovky to jo, ale já myslel právě krom toho i jiné způsoby, jestli jdou :-)
Díky všem za rady :-)
Josh123456 - FK

Zbysek píše:Kontrolka ti nebude svítit, když do pinů k přívodu k pytlům vrazíš adekvátní odpor. Pak si to myslí že tam stále pytle jsou a vše je v pořádku. Mimochodem rpoč je chceš pryč?
No já je chci dát pryč kvůli otci. Neni zvyklej totiž na pásy a airbagy bez pásů jsou víš na co :-) - tak airbagy chci nějak vyřadit-bohužel, ale co člověk nadělá.
Atnarfus
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atnarfus »

Když by jsi tam chtěl vozit dítě, tak bych to ještě pochopil, ale odpojovat to proto, že se dospělý člověk nechce přivazovat, to je teda síla.
smazany clen - FK

Josh123456 píše: No já je chci dát pryč kvůli otci. Neni zvyklej totiž na pásy a airbagy bez pásů jsou víš na co :-) - tak airbagy chci nějak vyřadit-bohužel, ale co člověk nadělá.
Tak to bych tam dal přeínač. 1. poloha -otec
2. poloha já + zbytek světa

Nacpi tam adekvátní odpory, ať ti nesvítí kontrolka a pro sebe si pytlíky zapoj.
Josh123456 - FK

no neuděláš nic-je to hold člověk ze starý školy :-) snad to nějak vymyslim. Ještě jednou díky.:)
smazany clen - FK

pricvaknuti pasu je opravdu slozite..jednodussi je predelavat bagy a davat knim prepinace... :?
Josh123456 - FK

no to bys nepochopil Keine a musel bys ho znát. on věčně jezdí bez pásů a když mu řeknu, že kvůli bagům je nutný se připoutat, tak to je radši vyřadí z provozu, než aby se připoutal :-)
smazany clen - FK

Kein píše:pricvaknuti pasu je opravdu slozite..jednodussi je predelavat bagy a davat knim prepinace... :?
Vždyť píše, že je to kvůli otci. Každý jsme v něčem konzerva a starýho psa novým kouskům nenaučíš ;)
Myslím si, že je důležitější zachovat funkčnost bezpečnostního prvku, než někoho předělávat.
Josh123456 - FK

Croco: to je fakt s tím psem :-)
smazany clen - FK

No s těma staršíma ročníkama je to opravdu někdy na palici. Můj otec se taky zásadně nepoutá, pokud mu to prostě neřeknu. Sám od sebe ani náhodou a to přitom ve všech autech airbagy máme. Takže je celkem jasné co bude následovat při nějaké bouračce jednou.
V tom případě bych to tedy asi opravdu řešil přepínačem (asi dvěma, aby šel odpojit řidič, nebo spolujezdec), kde by jsi přepínal konektory od bagů a odpory, aby si to myslelo že je vše ok. Pak jde jen o to, aby si člověk jednou při bouračce neříkal, že si zapomněl zapnout pro sebe airbag.
Josh123456 - FK

No asi tak, jak si to psal ty Zbyšku-člověk mu to řiká fůrt, aby si je zapínal, když jede s autem, který má airbag, ale ono je to stejně houby platný.... Hold starý lidi jsou zajetý v určitých kolejí a těžko z nich vybočí.
S těma bagama, tak to zkusim nějak vymyslet, Se s nim domluvim, co a jak-třeba tam zůstanou a třeba ne...
smazany clen - FK

tak mu dej casopis a zavri ho do kufru - jednou mu to zachrani zivot :mrgreen:
Návštěvník

Příspěvek od Návštěvník »

vyndej pytle a propoj to dvouomovým odporem/každej konektor/ tak aby odpor nevypadl a máš klid. A fotrať se klidně přizabije
smazany clen - FK

Josh123456 píše: No já je chci dát pryč kvůli otci. Neni zvyklej totiž na pásy a airbagy bez pásů jsou víš na co :-) - tak airbagy chci nějak vyřadit-bohužel, ale co člověk nadělá.
Ještě jedna věc. Jestli někomu vadí kontrolka, která signalizuje : máš to za pár.... , tak bych na to hodil bobek. Pro tebe budou pytlíky funkční a zbytku světa poraď , ať si tu kontrolku z venku přelepí izolačkou. ( blondýny běžně lepí na displej samolepky s nápisem : tady neklikat!!
Vici
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vici »

a co takhle zapojit kontrolku bezp. pasu?
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
smazany clen - FK

jo to by bly dobrej vychovnej prostredek :D jeste do ni dat nejakou poradnou LEDku :D
Josh123456 - FK

No jelikož máte pěkný názory, tak se mi nejvíc zamlouvá asi ta kontrolka a její pořešení... :-)
smazany clen - FK

Odpor airbagu je 3,6 ohmu.Zajdi buď do obchodu s elektrosoučástkama nebo tam dej žárovku z obrysovky. :ugeek:
Jivo
Kontaktovat uživatele:

demontovani a deaktivace airbagu

Příspěvek od Jivo »

Nazdarek panove,
mam nove Felicii 1.6 2000 (ale koupena jiz v listopadu 1999 ? ). Je to nemecka SafeLine takze dosti dobra vybava vcetne 4airbagu. Protoze jezdim sam, nechci airbag u spolujezdce a dat tam kaslik.

1.) Nikde jsem nenasel navod na montaz\demontaz\vymenu airbagu. Mam trochu obavu, aby to pri demontazi nevystrelilo i kdyz odpojena baterie by mela byt snad zarukou. Ma nekdo postup?

2.) Predpokladam, ze k airbagu vedou 2 vodice na spusteni odpaleni. Protoze nechci znefunkcnit airbag u ridice, ma se tam dat odpor. Nekde 4ohm jinde psali 2,7ohm. Muze nekdo poradit? Prepinace pasu a bocni airbagy bych nechal. Jde mne jen o ten kaslik.

3.) Mam si na neco dat velkeho bacha? Jenom prece po 120 to auto je jiz modernejsi a zrovna tot oneni moc bezpecna operace.

Dik moc.
mako
Kontaktovat uživatele:

Re: demontovani a deaktivace airbagu

Příspěvek od mako »

VW passariantion+VW felicia diesel power
ex-felicia GLXi 1,3MPi 1997 Red-Hot-chilli, ex-felicia LXi 1,4mpi 1996 White candy
Odpovědět