Nefunkční ukazatel km - rada, která vám možná ušetří pár Kč

LarrysL
Kontaktovat uživatele:

Nefunkční ukazatel km - rada, která vám možná ušetří pár Kč

Příspěvek od LarrysL »

Nedávno jsem si koupil starší, ale zachovalou feldu a hned první problém, co jsem si zavinil sám, byl ten, že jsem načepoval a bohužel už za jízdy jsem si vynuloval denní km a ihned mi to přestalo ukazovat. Vynadal jsem si do blbců, protože totéž už jsem si kdysi udělal u Favouše... :cry:
Minulý týden jsem tedy koupil na vrakovišti novou přístrojovku (390,-Kč) a pustil se do výměny... prostě běžný postup, nový tachometr je podstatně dražší a montáž pracnější.
Nicméně dnes mi to nedalo a ten vadný tachometr jsem začal rozebírat a ouha!!!! pravá příčina nefungujícího ukazatele km je jinde!.
Abych i ostatním ušetřil pár korun, celé jsem to nafotil a najdete to zde http://radek137.rajce.idnes.cz/Felda#100_0621.jpg
Stačí vyndat přístrojovku, odstranit plexikryt a štítek, zezadu povolit 4 šroubky držící tachometr, vyjmout ho a pak jen na správném místě zapáčit dlouhou jehlou, nebo tvrdým drátem, tak, jak je patrné z fotek.
Jak jsem psal, už se mi podobná věc stala u Favorita, tak jsem ze sklepa vytáhl tu vadnou přístrojovku a závada byla stejná, jen se do toho hůř leze. :hlava:
Andy486
Kontaktovat uživatele:

Re: Nefunkční ukazatel km - rada, která vám možná ušetří pár

Příspěvek od Andy486 »

pekný návod :thumleft:

ja už som tiež zopár krát nuloval počítadlo počas jazdy, no nič sa mi nezaseklo (naštastie) :oops: ...
Škoda Felicia GLXI 1,3i Bosch Mono Motronic (1995) tm. zelená metalíza
Odpovědět