Hloupé dotazy

pokec o všem možném i nemožném
Odpovědět
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Re: Hloupé dotazy

Příspěvek od Arkis »

Myslím, že to nebude tak jednoduché. Na 14+ let starém autě nikdy nedocílíš řazení jako na rok starém autě. Ani kdyby jsi vyměnil celou řadící soustavu za novou, tak to nebude tak lehké.
Matuhsch
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Matuhsch »

Kecy, zaprvy api gl4+ tam nepatří pokud vím, a poukud komplet zrepasujes razeni a prevodovka nema nalitano 2x kolem zeměkoule, tak půjde řadit jedním prstem. Druhá věc je přesnost, a délka drah, která taky tomu kvedlání pocitově nepomáhá... Tomu se dá pomoct docela jednoduchou úpravou..
Obrázek
Obrázek
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

v době felicií gl4+ nebyl vymyšlenej tak nejni uveden to ale neznamená že tam nefunguje
sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

Nevíte někdo jak vymotat celý pás a přemotat ho? děkuji
myslím tím černý pás vyndat a dát tam nový
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

No přece vynmotat a přendat ho. Napsal jsi to správně.
Vytáhneš pás, zajistíš naviják proti zpětnému navinutí, povytáhneš pás z bubnu navijáku, vytáhneš zajišťovací tyčinku pásu a pak pás vytáhneš-oddělíš od bubnu navijáku. Zpětné složení je v opačném pořadí. Akorát při skládání musíš novej popruh navíjet stejně, jak byl starej, aby jsi neměl otočený přesky.
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

Supr díky :thumright:
Tom3k - FK

Příspěvek od Tom3k - FK »

prosim vas ked nemam nastartovane netruby mi truba iba pocut cosi cvakat v motore..ale ked nastartujem truba ide...predtym trubila aj bez motora..v com je problem?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

problém je, že ti nejde trúba.

Nevím co chceš poradit, když napíšeš jen, že ti něco cvaká v motoru. To je informace pro nějakou vědmu s věštící koulí, nám to nic neříká.
Klakson má stálé napájení a spínaná přes tlačítko(a) ve volantu je kostra. Takže vliv nastartování motoru by na klakson neměl být. Musíš jít po drátech a zjistit, co ti kde cvaká. Mi to od PC za tebe udělat nemůžem.
acab

Příspěvek od acab »

Lidi koupil sem Fabii 2 rv.2008 a nevim co mam ted dělat... jakmile jsem to koupil z bazaru jsem jel rovnou na ověření či jak se tomu řika (porovnal VIN) a tam jsem zjistil že auto ma napsano v techničaku nakladní skřínové (tzn. auto musí mít dělící sít mezi řidičem a sedačkou vzadu - tím padem nikdo nemuže sedět vzadu) a ja ted nevím co mam dělat ..... jde to nějak přepsat že bych na uřadech řekl že auto ma jiné využití a aby mi to přepsali na osobni (technikač budu mít zřejmě nový, protože v tom starem už není místo.) Předtím ho vlastnila RWE. Potom jsem si ještě všiml nalepky na dveřich - MONITOROVÁNO GPS SYSTÉMÉM POSITREX myslíte si že když jsem to auto koupil z bazaru že ještě tam ta gps bude ?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Mam dojem ze s tim nic nenadelas auto je takto otypovano a konec. Jedine jit cestou oficialni prestavby se souhlasem vyrobce vozidla ale to bude drahy a nevyplati se to. Prodat a koupit jinou plecku. Tahle tvoje steine 2x objelo evropu.
acab

Příspěvek od acab »

tak pravě že ne ...... najeto má 77xxx stav je vynikající jenom to že v techničaku je to napsané jako nákladní skřínový a označení n1
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od emilio52 »

zkusil bych to v tom bazaru reklamovat a požadovat vrácení peněz ,chtěl jsi auto osobní a ne nákladní :)
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
acab

Příspěvek od acab »

skusim v pondělí zajít na úřady a poptat se ..... na technicke mi řekli že by s tím něměl být problem tak uvidime ...
RockSolid
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RockSolid »

Taky sis mohl zkontrolovat techničák sám,než jsi auto koupil :o ;)
80% mozku tvoří kapalina. U některých bohužel brzdová

Moje bývalá felda
acab

Příspěvek od acab »

Mohl :D nenapadlo mě to bohužel :hlava: .... auto jsem takhle kupoval poprvé...
Trump
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trump »

Od 15.9.2009 není oddělující mřížka povinná. Důležitý je kolik míst sezení je zapsáno ve velkym techničáku ;)
acab

Příspěvek od acab »

ve velkem TP je napsano POČET MÍST K SEZENÍ : 4
madmaik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od madmaik »

jj je to klasicka N1.pevnou mriz uz dneska vozit nemusis. evidencku bez mrize musis udelat uplne v pohode.staci se ozvat. jediny minus tohodle je ze muzes vozit max 4 lidi. mam takhle doma 4 nkovy auta a vsechny maj mriz vyhozenou.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Pak je divný, že v TP je napsáno nákladní skříňové, mělo by tam být osobní N1. Máme to v práci také tak, dříve na tyto osobní vozy které měly přepážku a zaslepené kufrové okna, byl možný odpočet DPH. Ale bacha, na STK po mně tu přepážku v autě chtěl mít, nevozíme jí tam běžně, protože drnčí.

Ovšem nic nemění na tom, že jsi si to měl zkontrolovat při koupi, přece musím si předem zkontrolovat doklady a VINka ve voze, to je základ.
acab

Příspěvek od acab »

v tp je to přimo napsané takhle:

Druh vozidla: NÁKLADNÍ AUTOMOBIL SKŘÍŇOVÝ
Kategorie vozidla: N1
Výrobce ŠKODA AUTO A.S./MTX S.R.O. PRAHA
Druh: SKŘÍŇOVÁ
Počet míst:-celkem: 4 S.1- k sezení: 2+2
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Jde o to, že by tě nějakej aktivní policajt pak mohl pokutovat, pokud vjedeš někam, kam je zakázanej vjezd náklaďákům. S feldou pickupem kolega dostal na sídlišti pokutu,jelikož je tam značka zákaz vjezdu nákladních automobilů (všech bez omezení hmotnosti), ale když tam jedu s dodávkou, tak je to OK, jelikož má v papírech napsáno Bus, je pro 1+8 osob. :o
Sadra17

Příspěvek od Sadra17 »

sem nejlepší tak nezáviďte
1.3 BMM kombi LPG
Golf III tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
acab

Příspěvek od acab »

Sadra17 diky moc .... nějak to skusim pořešit... uvidim co mi povi na uřadech....diky všem :thumright:
Kuk1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuk1 »

Mám blbej dotaz, jak moc je špatný řazení které se dávalo na feldy do r.v. 1996? Mělo na převodovce takovou pěknou kostku... Mohl bych ho totiž koupit originál, za cenu repasovaného. Momentálně mám ve feldě řazení co se dávalo od r.v. 1997-> Bohužel nepůjde zrepasovat, protože všechny klouby jsou tak vyjetý, že i s novýma tam budou mega vůle. Ještě je možná rozdíl v tom, že s tou kostou je pro motory 1.3 a na 1.6 nepůjde... V autě mám motor 1.6
Foglik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Foglik »

Ja v něm nevidím problém kromě toho ze ta kostka se za cas zase vybeha a budou tam zase zemědělský vůle... Ja to zatím vyřešil repasi razeni z favorita...
Kuk1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuk1 »

Ach jo, že je blbec vyhodil řazení ze starý feldy a potom z favorita. Mohl jsem ho repasovat a mít klid a ne řešit hovadiny...

Kdyby někdo měl zájem, tady je inzerát s řazením

http://auto.bazos.cz/inzerat/36780949/Razeni.php
P1azer
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od P1azer »

Zdravím,
příští týden mám volno a jedu s rodinkou k bábi. Chystám se trošku obrousit rezavý blatníky a chtěl bych se zeptat, jaký mi doporučíte odrezovač? Díky.
FELICIA LXi [] 1.3MPi, r.v. 1999 Deep sea blue metalic
Ford Focus II 1.6 TDCi 80kW
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

To řazení je opravdu komplet? jen to starý vymontovat a dát tam z inzerátu nové? díky

ještě mám jeden dotaz ohledně bezpečnostních pásů.... zajišťovací tyčinka vypadá jak? :( to je takový ten kvádr ze železa?
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Nee, je to plastová tyčka asi jako 1/2 cigarety
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

jupíííí už to mám vymotaný , parada díky moc, nejspíš bez tvé pomoci bych to celý rozlámal :D
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Nevíte někdo, na co jsou ty díry pod úchytem sedadla?
Obrázek
Levá strana
Obrázek
Pravá strana
Původně jsem chtěl sedadlo uchytit na ty nižší díry, no pak jsem si všiml, že jsou vůči sobě zrcadlově.
Nosferat
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Nosferat »

Ted si nejsem jistej, ale nechytaj se do nich pojezdy pro šuplák pod sedačku ?
Renault Clio Generation 90TCe 56kw
Škoda Fabia II Family 1.2HTP 12v 51kw

https://www.instagram.com/hrabe.official/
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

při výrobě - svařování , díra pro RPS - středící kolík
Ddriver

Příspěvek od Ddriver »

Zdravíčko.
Dneska jsem feldičku trošku protáhl po dálnici a zjistil jsem, že od 110km/h začíná vibrovat volant.
Co jsem si četl, tak by to mohly být čepy, geometrie, vyvážení kol. No geometrii a vyvážení kol jsem si nechal udělat při přezouvání na letní kola. Čepy řízení jsem si nechal dělat loni. Navíc jsem si nechal zkontroloval vůle v kole (nevyznám se v tom) a v servise mi řekli, že tam žádná vůle není. Čím by to mohlo být? A ještě jedna věc. Normálně s feldou nejezdím tak rychle a tak mně to celkem zaskočilo. Když jsem jel 110km/h, tak něco začalo smrdět skrz větrák. Vyložené jako spálenina. Zastavil jsem na odpočívadle, ale po otevření kapoty jsem nic necítil. Poté už jsem radši nejel víc jak 100km/h a už sem to necítil. Nevíte co to mohlo být? Auto mám po dědovi a ten se o auto staral pěkně. Jedná se o krátkou felicii po faceliftu 1.3MPi 50kW výbava LX bez posilovače.
Tom3k - FK

Příspěvek od Tom3k - FK »

103457 píše:problém je, že ti nejde trúba.
Nevím co chceš poradit, když napíšeš jen, že ti něco cvaká v motoru. To je informace pro nějakou vědmu s věštící koulí, nám to nic neříká.
Klakson má stálé napájení a spínaná přes tlačítko(a) ve volantu je kostra. Takže vliv nastartování motoru by na klakson neměl být. Musíš jít po drátech a zjistit, co ti kde cvaká. Mi to od PC za tebe udělat nemůžem.
ano je mi jasne ze sa to neda len tak vyriesit..som amater do opravovania kablov..snazil som sa dat vsetky indicie ktore som spozoroval...viac som to nevedel opisat ako lajik...truba je v poriadku..nakoniec bola korozia na kabli ktory vedie do truby..vcera sa to zacinovalo a dufam ze to uz bude ok..tak ak by mal niekto podobny problem riesenim moze byt aj toto..
PaKr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PaKr »

Zdravím,nevíte někdo za jak dlouho můžou vyschnout sedačky?Nechal jsem otevřené střešní okno a přišla průtrž :( jak vypadají sedačky asi nemusím popisovat :hlava: Zkrátka zcela vyjímečně přesně vím,kudy mi nateklo do auta :D ale to je jiné téma :)
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

No pokud je necháš v autě, tak to asi chvilku potrvá. Nejlepší by bylo je vytáhnout a dát na sluníčko (pokud teda ještě někdy bude jasno). To bys měl do dne hotové.
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Ten molitan hodně dlouho prosychá. Chce to sedačky vyndat a pořádně z nich vytlačit vodu. Pak na sluníčko nebo někam do tepla. Když budou pomalu vysychat, tak pak můžou i smrdět.
PaKr
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PaKr »

Tak dík,asi si dám ráno po noční místo spánku demontáž.ale kde to budu sušit fakt nevím.Bydlím v paneláku a balkon nemám.
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

Už jste někdo čistil bez. pásy? stačila by jarová voda a houbička na nádobí? díky
Pluhda
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pluhda »

Jak se tato folie aplikuje na podběhy? to se na ně nalepí? nebo jak?

http://www.speedpro.eu/folie-speedprona ... -5115.html
Pipa
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pipa »

Hmmmm to vůbec netuším jak je to s tou foli. Ale napadlo mě že by to mohlo krásně posloužit místo té folie co je pod tapecama na dveřích ta "parozábrana" nebo jak se to jmenuje.
ŠKODA FELICIA 1.6 MPi - Zelená metalíza 9595
ŠKODA FELICIA 1.6 MPi - Stříbrná
RENAULT EXPRES / RAPID 1.9D - Modrá
SIMSON S51 ENDURO - Bílá / Černá
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Po nasazení nových kol se mi zdá, že celkem dost hučí. Nasazoval jsem je podle lístků, které na nich byly přilepené, takže by měly být všechny správně. Bohužel na kolech nejsou šipky, abych si to ověřil, ale tak snad ty štítky bývalý majitel nalepil správně. Kola se mi zdají sjeté rovnoměrně a nemají na sobě pilu.
Dokud jsem tam měl ty 13", tak jsem nic takového nezaznamenal. Je možné, že je to prostě tím, že jsou větší? Pak mně napadá jen to, že si to vsugerovávám...

Edit: Samozřejmě jsem kola dohustil, takže tím to taky není.
Vasek

Příspěvek od Vasek »

pokud na sobě nemají gumy šipky ani jakejkoliv jinej nápis, podle kterýho by se dal identifikovat směr otáčení, tak budou mít univerzální vzorek. Což má jenom nevýhody:
- obvykle tenhle vzorek hůř odvádí vodu než směrovej vzorek
- kostra gumy se při používání trošku vytahá směrem, kterym se kola otáčejí a pokud je budeš pořád přehazovat, tak může dojít až k deformaci gumy (utržení kordu od pláště)

Proto je více než dobré kola montovat pořád stejně.
S určitýma zkušenostma se dá hmatem poznat strana, na kterou se kolo otáčelo. Učili nás to ve škole a občas jsme si to při přezouvání kol zkoušeli a většinou jsme se i trefili. Ale chce to cit...

A některý gumy hučí míň a některý víc. Je to dáno typem vzorku a typem směsi. Takže to nemusí bejt jenom tvůj pocit. Odstraníš to jenom výměnou pneumatik.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Arkis
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Arkis »

Jsou tam Barum Brillantis 2. Na internetu je psané, že jsou hlučnější. No já měl na těch 13" úplně stejné pneumatiky a hlučné mi nepřipadaly.
Zítra s tím pro jistotu skočím do servisu, aby mi řekli, jestli s tím něco není. Lepší nechat teď pár stovek v servisu než si od Ostravy platit odtahovku :lol: .
p@vel

Příspěvek od p@vel »

Budu kupovat auto u kterého budu v TP majitel ale auto bude provozovat někdo jiný.

Lze tedy uzavřít pov. ručení na provozovatele vozidla a následně i do TP napsat jako vlastníka mě a do kolonky provozovatel - dotyčnou osobu, která auto bude využívat? Nebo stačí uzavřít jen povko na provozovatele a v TP nechat jen mě - majitele vozidla?
osobne
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od osobne »

Povinné ručení může uzavřít kdokoliv, nemusí být veden ani jako provozovatel a ani jako majitel vozidla, pojišťovně je jedno, kdo jí platí.
Baldusek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baldusek »

Nevíte někdo katalogové číslo izolace v motorovém prostoru kolem baterky a topení(černá pěnová hmota)? Absolutně to nemůžu v Etce najít.
Předem díky
103457
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 103457 »

Tak to musíš hledat lépe. ;)
Obrázek
Baldusek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Baldusek »

Ok, takže 6U1863917A.