co tam porad "rachtá-poprdujě" ?

Simos 2P
135M, 136M
blanca - FK

co tam porad "rachtá-poprdujě" ?

Příspěvek od blanca - FK »

Ahojte všichni potřebuji poradit ,něco v motoře dost rachtá a jakoby "poprduje "blbě se to popisuje já už fakt nevím .. Známí to dnes poslouchal a že rozvody -chapu vytahaný řetěz ale pořad jeste k tomu něco .. myslely jsme že to někde fučí ale vyfuk je vyměněny . komplet všude nove těsnění .nove svody .kroužek mezi katr--. .. jde to od motoru. Pak jsme si říkaly že by to mohlo dělat ložisko alternátoru ...taky ne... pak jsme sundaly ten krycí plech co je na svodech taky nic...
převodovka to asi taky nebude pač když sešlapnu spojku tak porad stejny že by to byly fakt jen rozvody ??
Ale to by dělalo přece jen na volnobeh když neni řetaz naplý..ale ono to děla i pri jizde
. Ventily jsou taky čerstvě seštelovane .... když dám hlavu nad motor je to jakovy od toho vstrikovaní takovy rachtani jde odutud . poradí někdo co by to mohlo byt ? díkyyy Blanča
(Jinak auto jede normalně .nežere vse ok)
Dusha
Kontaktovat uživatele:

Re: co tam porad "rachtá-poprdujě" ?

Příspěvek od Dusha »

To je těžko takhle popisovat zvuk, nejlepší by bylo jej nahrát/natočit. Mě felda po studeném startu běží tišše, jako kdyby vyjela z linky :D Ale jakmile se zahřeje tak začne chrastit, suštit a já nevím co ještě. Zní to i jako drnčení, ale kde nic tu nic a vzhledem k tomu, že ty rozvody nemám měněné, nemá cenu dumat, čím to je. :?
Škoda Felicia 1.3 MPI, 40kW, 18.3.1998, najeto cca 135 000km. ;)
Tolik nových dílů a přitom tolik věcí se musí ještě vyměnit. ;) Ale radost z jízdy, k nezaplacení. ;)
http://chalan1.rajce.idnes.cz
https://www.youtube.com/user/skodoful
holik
Kontaktovat uživatele:

Re: co tam porad "rachtá-poprdujě" ?

Příspěvek od holik »

Zdravím a chci se zeptat, když se postavíte za auto a poslechnete pravidelnost odchodu výfukových plynů-je to pravidelné a nebo je to slyšet i z výfuku? Za druhé postupně sundavejte konektory ze vstřikovacích trysek a zjistíte který válec dělá to poprdávání. U mě to bylo nakonec těsnění u prvního válce na sání. Na výkonu a spotřebě se tato závada neprojevovala. Ještě jedna věc je dobře udělat a to změřit tlaky ve válcích aby se vyloučilo podpálení ventilů.
Přeji mnoho úspěchů.
Odpovědět