Nádoba s aktivnim uhlim

Simos 2P
135M, 136M
Foglik
Kontaktovat uživatele:

Nádoba s aktivnim uhlim

Příspěvek od Foglik »

Vsude sem tu hledal a nikde sem tu nenasel.... jelikoz mam v planu trochu cistit motorovy prostor a tahle nadoba mi tam dost prekazi. co se stane kdyz ji odstanim? bude to necemu vadit kdyz se ten ventil odpoji?
Rob

Re: Nádoba s aktivnim uhlim

Příspěvek od Rob »

Ahoj, nestane se vůbec nic, ba naopak tato nádoba představuje u starších aut riziko přisávání falešného vzduchu pod klapku kvůli zteřelým a ztvrdlým hadicím a tím např.nestabilitu volnoběhu. Je dobré přitom odstranit i elektromag. ventil odvětrávání a nejlépe ho nahradit rezistorem, aby se předešlo chybovému hlášení ŘJ (není bezpodmínečně nutné, nicméně doporučuji to). Sám mám dvě feldy a u obou jsem tuto úpravu provedl s pozitivním výsledkem. Pozitivním dopadem tohoto opatření je i méně namáhané palivové čerpadlo, které nemusí překonávat při startu podtlak v nádrži. pěkně popsáno a vysvětleno i s obrázky zde: http://jmjm.cz/clanky-skoda-felicia-130 ... komponenty
podle toho jsem úpravu prováděl. ještě jedna důležitá věc, je nutno zaslepit přisávání z elektromag. ventil odvětrávání do klapky, aby nedocházelo k přisávání falešného vzduchu... nicméně vše je popsáno v odkazu výše
alfik66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfik66 »

Ahoj mám dotraz musím vyměnit nádobku s uhlím když jsem si do auta nalil naftu , která mi prošla až do motoru :-(
Rob

Příspěvek od Rob »

Zdar, nádobku určitě měnit nemusíš, přes ní jdou jen výpary z nádrže. Pokud jsi nalil omylem naftu místo benzínu, dle nalitého množství bych doporučil při malém množství nafty (do 5 l) dolít doplna nádrž benzínem. Pokud jsi nalil hodně, vytáhni palivové čerpadlo a vycucni nádrž celou a pak znovu nalej nejlépe plnou nádrž benzínu. Dle mého není na autě potřeba preventivně měnit nic, pokud ti něco vlivem špatného paliva neodejde.
spidi77

Příspěvek od spidi77 »

Zeptám se, mám na feldě tu sadu na odpojení aktivního uhlí od kluků ze speciálníelektroniky. Čeká mě STK a emise. Prolezu nebo ne. Jako vím že tam tu nádobku můžu dát zpět ale když je to tam úplně k ničemu. Máte někdo zkušenost jak se na to dívají.
Rob

Příspěvek od Rob »

Zdar, mám odpojeno také, ani tam nemám ten "terminátor" od specialnielektroniky.cz a STK naprosto v pohodě. Asi teda záleží na koho narazíš, ale dělal jsem STK už dvakrát, pokaždé jinde, a bez problémů. Dle mého je toto ani nemůže zajímat, na STK kontrolují jiné věci než toto. Teoreticky není úplně vyloučeno, že narazíš na totálního kokota, ale na STK, kde se takoví volové vyskytují, bych nejel ani s novým autem. Doporučuji vybrat takovou STK, kde jsou normální lidi a u takové nevidím žádný problém.
alfik66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfik66 »

děkuji za radu nakonec jsem měnil jen vstřiky protože ty byli nějaký zasraný a nějak jsem nenašel jak je vyčistit naštěstí to bylo jen 4 l nafty do 2 litru benzínu jelikož jsem potřeboval dojet na benzínku tak jsem 3 litry vycucnul nalil jsem 10 l benzínu a jel na benzínku tam jsem ještě dotankoval dalších 10 litru a vypadá to že to je zatím v pohodě jen ještě vyměnit svíčky a snad bude jezdit už normálně :-)
Naposledy upravil(a) emilio52 dne čtv 16. črc 2015 9:57:34, celkem upraveno 1 x.
Důvod: předchozí citace
Rob

Příspěvek od Rob »

tak hlavně že se nestalo nic horšího... svíce bych asi taky vyměnil, pokud pozoruješ zhoršení provozu a staré vstřiky bych nevyhazoval, ale vypral je v benzínu. do nějaké plastové krabičky nalej benzínu asi tolik, aby ležící vstřiky byly ponořené, ale konektor ne. na konektory přidělej fastony a připoj krátce několikrát k autobaterii, vždy tak na 2 sekundy každý vstřik postupně jeden za druhým. Můžeš několikrát opakovat, ideálně je to udělat ca 1-2 hod. po ponoření do benz.lázně, pak je tam cca den nechat a před vyndáním znovu, klidně 3x každý. Takto vstřiky propláchneš a MOHLY by fungovat - samozřejmě nelze zaručit, ale hodně jim pomůžeš.
alfik66
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od alfik66 »

děkuji za radu a jinak vlastnostní jizdní se nezhoršily prozatím jen se zeptám jaký svíčky by jste mi doporučily na 1,3mpi 50 kw páč já tam mám 3 packový a když jsem byl ve škodovce tak mi nabízeli jednopackové a svíčku asi za 130 kč tak jsem jim řekl že se pak stavím kdyžtak páč mi občas nechce táhnout ale přišlápnu plyn k podlaze motor se chytne a jede jak má je pravda že když jsem vyčistil svíčky tak to ted týden nedělalo a začlo včera nanovo tak vím že svíčky budou určitě na výměnu
Rob

Příspěvek od Rob »

Na MPI se mi osvědčily brisk DR 15 TC, jsou za přijatelnou cenu a udělají dobrou službu. Svého času jsem kupoval i NGK BKUR5ET-10, ale myslím si, že oproti brisku nepřinášejí žádnou přidanou hodnotu za podstatně vyšší cenu. jinak do MPI patří tříbodové svíce, ale asi nic nezkazíš ani jednobodovýma např. Championama RC89PYC, které byly předepsané pro MPI rv. od srpna 1996 do února 1998. ty brisky se dají koupit okolo 50 Kč/kus, což myslím, že cena je více než příznivá...
Odpovědět