Při jízdě zhasla palubovka a osvětlení

Blue
Kontaktovat uživatele:

Při jízdě zhasla palubovka a osvětlení

Příspěvek od Blue »

Dobrý den,

při jízde zhasla palubovka a přední i zadní osvětlení.
Prosím o radu jak vše co nejrychleji vyřešit..
pipo444
Kontaktovat uživatele:

Re: Při jízdě zhasla palubovka a osvětlení

Příspěvek od pipo444 »

ahoj. v prvom rade skontroluj poistky na pozicii č.11 a č.12 mali by byť 7,5A. možno niekde skrat alebo spoj. alebo mohol odísť aj vypínač svetiel (obrysovky-ten ulne nalavo). ja som mal v jňom dosť vyšúchaný kontakt čo sa doslova predral cez ten pliešok :o ono idú tade predsa len nejaké ampére. (inač mám v pláne dať tam relé a spínať to tým vypínačom - odlahčit ho).
Naposledy upravil(a) pipo444 dne pon 08. zář 2014 19:26:08, celkem upraveno 2 x.
Blue
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Blue »

Tak pojistky se zdají v pohodě
Maty
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Maty »

že se zdají v pohodě neznamená, že jsou v pohodě ... buď proměřit nebo pokud nemáš možnost vyměnit za jinou co je OK.

Případně pak mohl odejít spínač parkovaček ...
Největším problémem všech informací je to, že je nikdo nechce HLEDAT !!!
Bylo ...Škoda Felicia GLXi 1.3Mpi 50kW r.v.1998 ... zelená .... Blíže --->ZDE<---
Bylo ...Citroën C5 Tourer 2.2HDi 125kw r.v. 2008 ... stříbrná
Je ... BMW F31 318d 105kw r.v. 2013 ... stříbrná
Libas

Příspěvek od Libas »

Zdravím, mám stejný problém. Přišel jsi už na to čím to může být?
Pojistky mám ok, relátko by to být nemělo protože se vypne vše co je zapojené přes obrysovky. V pondělí koupím ten vypínač obrysovek a snad to bude tím.
favo

Příspěvek od favo »

Mám úplně stejný problém, ale zjistil jsem, že stačí přidat plyn, nechat motor zatřást s autem a světla zase naskočí. :lol:
Podezření mám na spínač světel, protože ten jsem nedávno měnil se změnou osvětlení, nic jiný se na autě nedělalo a fungovalo vše v pohodě 11 roků.
Moje felda 1.4 MPi
Golf IV 1.9 TDi 164 PS 393 Nm - už je tam zase něco navíc, ale kolik netuším.
T-ROC 2.0 TSI 4MOTION 190 PS 320 Nm - zatím - tak zatím už neplatí nově 282 PS 431 Nm
pipo444
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pipo444 »

a treba dať aj tú vazelínu z kontaktov v tom vypínači preč ! robí to galibu. rozmýšlam nad prídavným relátkom na spínanie obrysoviek lebo cez spínač idú nejaké tie ampére. nuž soudruzi tam nedali relé :mrgreen:
Libas

Příspěvek od Libas »

Tak výměna vypínače obrysovek nepomohla. Dnes ráno to opět zhaslo, naštěstí jsem přidal plyn a za 3s to opět naskočilo. Stalo se to v lesním neosvětleném úseku, takže to nebylo vůbec příjemné.
V autě jsou obrysovky nějak překopané, že nejdou tím vypínačem vypnout. Jakmile otočím klíčekm do 1. polohy tak se automaticky rozsvítí obrysovky a když znáčku na vypínač, tak pořád svítí. Nesetkal jste se s tím někdo? Díky
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

Zdarec, mě udělalo něco podobného, z práce jsem odjel a vše v poho zastavil jsem pro benálek a nešli světla,topení, stěrače a ještě něco, taky plno dotazů a odpovědía nic,kontrola pojistek zkoušečkou a ve finále odešli 2 relátka: zkus relátko :scratch:
Libas

Příspěvek od Libas »

Dají se ty relátka nějak vyzkoušet, třeba proměřit nebo tak něco? Díky
Yetti98
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yetti98 »

Dají, se proměřit, :salut: dodnes vím že jako první odešlo relátko ( šedivý s číslem 8 neb 88 ) :scratch: a vzalo sebou relé hned vedle, otázka nějakých 200,- Kč
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

helej , jestli ti to dělá to co kolegovi tzn že to vypne i topení ... ........

jestli ti to vypíná jen světla , elektriku nemáš překopanou ale je namontováno tzv denní svícení , to může mít závadu , ale taky může být jen špatné dobíjení
pipo444
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pipo444 »

nezaškodí skontrolovať relé pre X kontakt (tuším má šíslo 18) a popr. aj žltý kábel ku štartéru v akom je stave.
rene.vyborny - FK

Příspěvek od rene.vyborny - FK »

Zdravím měnil jsem didody v tlačítkách na červené a všecko jde akorát nesvítí světla a palubka...nevíte co by mohlo být v háji ?
pipo444
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pipo444 »

fahčí ti vypínač na obrysovky ? otestuješ ho aj tak že si vytiahneš ten žltý konektor na ktorom je pripojený a spojíš dva káble : červený a šedo/zelený. teda tie hrubšie. ak budú svetlá svietiť, je to vo vypínači ;)
rene.vyborny - FK

zitra se podívám ;) každopádně díky :)
rene.vyborny - FK

při zkratu šedozeleného a červeného svítí pravé obrysové a pravé zadní a při zapnutí světel svítí světla ale ne přístrojovka...
pipo444
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pipo444 »

a čo poistky ? sú v poriadku ? lebo sú zvlášť na lavé a zvlášť na pravé. a ku jedným je pripojená aj palubka.
Libas

Příspěvek od Libas »

Tak dneska opět, naštěstí to bylo odpoledně čili za světla :( Už mám vyměněný vypínač obrysovek, spínací relé hlavních svtělometů, zkusím ještě to x relé ale asi to tím nebude. Někdy to zhasne a za 3s zase naskočí a jindy to zhasne a už nenaskočí, to pak vypnu motor, nastartuju a zase všechno svítí. Takže kdyby bylo relé špatný, tak to nejede vůbec,né?
Nemáte někdo návod jak ověřit jestli je cívka startéru a ten žlutý káblík k ní připojený na faston v pořádku? Díky
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

tak ještě jednou
vypnou se jen světla ?????? nebo se vypne i ventilátor topení ?? stěrače ?? pokud ne tak relé X neřeš , pokud ano může to být kolem relé X , kdyby jsi měl problém se žlutým drátem nebo spínačem startéru (cívkou) , tak by jsi měl problém i se startováním

problém bude jak jsem psal , je namontované denní svícení a tam někde je problém
Libas

Příspěvek od Libas »

Vypnou se jen světla, osvětlení palubovky a rádio. Větrák běží dál, takže relé X to nebude. Startuje to úplně normálně, takže ta cívka a žlutý kabel od startéru teda taky ne. Zbývá tedy automatické rozsvěcení světel.
V autě je automatické rozsvícení světel takové, že dokud neotočím klíčkem, tak můžu vypínačem zapnout i vypnout obrysovky. Jakmile otočím klíčkem, tak už obrysovky svítí a nejdou vypínačem vypnout. Normálně to dělám tak, že otočím klíčkem (obrysovky svítí), počkám až pozhasínají kontrolky a dovrčí (nevím co, asi čerpadlo), potom startuji (během startu zhasnou obrysovky), jakmile je nastartováno (obrysovky svítí), zmáčknu vypínač potkávaček, ty se rozsvítí a odjíždím.
Kde přesněji mám hledat chybu v tom systému automatického rozsvícení světel? Děkuji
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

podívat se na pojistkovku R1 jestli je tam obyč relé , nebo místo něj ASS , popř na kablíkách přidaný další relé (myslím že AEV344) , nebo , označení z hlavy nevím , místo r1 konektor a na čtyřech drátech krabička cca 60x100x30
to první může mít zoxidovaný kontakt , nebo chce doladit ,
to druhý může mýt špatný kontakt na zeleným drátu , jeho připojení je relativní , já ho připojuju do svazku za palubkou , ale v návodu je protažení do mot prostoru

chtělo by to taky mít připojenej voltmetr (třeba v zapalovači/ nebo zaplej na palubáku) jestli při vypnutí není nízký napětí , což by znamenalo chybu někde jinde
Libas

Příspěvek od Libas »

Tak jsem vytáhl kastlík a pod ním bylo na drátech napojené relé AEV 0344 (+ celá sada pro denní svícení BEA 200 001), vyměnil jsem to relé a zatím se nic nevypnulo, takže to bylo zřejmě tím relém AEV 0344. Kdybych se pod ten kastlík podíval dřív nemusel jsem měnit vypínač obrysovek a dvě další relé.
Díky za radu.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

ahoj , asi jsi mi auto nakazil , dnes jsem to musel taky řešit ,
jestli jsi to relé nevyhodil tak ho otevři , na silové části relé jsou jen odpájené kontakty z plošňáku
Pepa24

Příspěvek od Pepa24 »

Dnes se mi stalo to samé. Je to tím relátkem pod kaslíkem. Po rozebrání relé jsem musel proletovat vyhřáté kontakty na desce. Při vibracích zapínalo a vypínalo světla. Za jízdy je to nepříjemné.
Pepa24

Příspěvek od Pepa24 »

Blbé je to, že když začne zlobit toto relé, nejdou světla spustit vlastními vypínači. Za jízdy jsem bouchal do kaslíku ;)
Jim
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jim »

Pepa24 píše: Za jízdy jsem bouchal do kaslíku ;)
:lol:

A proč si nenechat tím šmejdem pro denní svícení jen přemostit původní vypínač ? Pak by pro svícení stačilo, aby bylo zaplé alespoň jedno - buď automat, nebo vypínač.

Já to denní svícení mám jen na detekci napětí po nastartování a sepnutí vlastních relátek. Docela se to osvědčilo a dají se tam zapojit i jiné věci, což je dobré zvláště pro holky, co zapomínají připojené spotřebiče, jako třeba lednici a ráno se pak diví, že neodjedou. No a já tam mám stykač pro 12/230 V invertor , který je zabudovaný, takže se na něj taky dá dobře zapomenout.
.:: JIM ::.
Felicia LX (Combi) ● 1,6 ltr. MPi ● RV 1997 (old-face) ● cca 65 tis. km
Fabia II (Combi) ● 1,2 ltr. TSI ● RV 2014 ● cca 160 tis. km
Odpovědět