Vlastní výroba čidla průtoku Mpi k PC

cistak
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlastní výroba čidla průtoku Mpi k PC

Příspěvek od cistak »

breta1 píše:Jem debil.
Někdy navrhuju dost složitá elektronická zařízení a teď plácnu takovou nehoráznou hovadinu, někdy rychleji píšu než myslím, jasněže musím mín informaci o rychlosti.
Ale i když už jsem tady za debila, měl bych dotaz - odkud ten palubní počítač bere info o rychlosti, nejjednodušší mě napadá zpracovat signál z čidla ABS, ale když to ABS nemá, tak odkud?
Šlo by to sice z otáček motoru a koeficient by byl dle zařazené rychlosti nebo z mechanického náhonu tachometru, ale jaká je skutečnost?
Ten palubní počítač zobrazuje okamžitou i průměrnou spotřebu?
K tomu firma Apri vyvinula snímač rychlosti, který je přišroubován zezadu na tachometru a bezkontaktně snímá otáčky magnetu na hřídeli, který tahá ručku. Z toho pak palubák počítá rychlost.

EDIT: Ano zobzauje jak aktuální i průměrnou spotřebu.
1.3 LXi 50kW, modrá lagunová metalíza, 1999

Výroba náhradních čidel pro TC-6 (všech!!!) a "jednotky komfortních funkcí" pro felicii - trippling, corner lights, emergency braking, automatic lighting
http://www.specialnielektronika.cz
kritik
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kritik »

Dnes jsem dostal čidlo průtoku. nedá mi to,musím napsat tento příspěvek. To co jsem dostal je čistá profesionální práce.Sice jsem ho ještě nezapojil, ale i tak jsem spokojen.V APRI by asi koukali co se dá v amaterských podmínkách vytvořit.Skutečná kvalita. Všechna čest, jste machři. Děkuji.
SteveCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SteveCZ »

Ó, děkujeme ;) Taková pochvala potěší....
1.6 GLX, červená rally, 1999 - servo, klima, ABS + EDS, 4x airbag, ME ECU, vačka, hlava, blok

Výroba náhradních čidel pro TC-6 (všech!!!) a "jednotky komfortních funkcí" pro felicii - trippling, corner lights, emergency braking, automatic lighting
SteveCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SteveCZ »

Třetí várka čidel v pátek odeslána, takže dotyční se mohou v pondělí/úterý těšit....
1.6 GLX, červená rally, 1999 - servo, klima, ABS + EDS, 4x airbag, ME ECU, vačka, hlava, blok

Rambo-x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo-x »

Ahoj,tak dnes mi přišlo čidlo,a musím rovněž moc pochválit,profesionální práce,prostě klobouk dolu,ten systém zapojení na vstřik je geniální......trošku větší problém nastal se zapojením do palubáku,za nic jsem nedostal původní piny z konektoru,tak jsem to po hodině marného snažení ucvakl a spojil to konektorem(měl jsem jej připravený,prvně jsem plánoval to napojit už v motoráku).....kabel dlouhý akorát,protažení bylo taky celkem v klidu,hodnoty co z toho lezou jsou dle mého soudu zcela reálné......můžu jen doporučit,konečně zase z palubáku už není jenom voltmetr :thumright:
cistak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cistak »

Jsme rádi, že jsi spokojený. A děkujeme za pochvalu. To vypichování je někdy hodně nepříjemný, ale stačí slaboučký šroubováček, nebo něco podobnýho a při troše cviku to jde. Hlavně, že se ti to povedlo nějak zprovoznit. Ať dobře slouží!!

ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

na to vypichování upravit si kancelářskou sponku - do sešívačky
cistak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cistak »

jo mám to podobně, jen ta sponka není do klasický sešívačky, ale je silnější. vytáhnul jsem ji z nějakýho gauče. :D :D :D

hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

co chces vypinovavat? proste ty draty chytnes do ruky a vyrves to jak nic
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
Rambo-x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo-x »

Toho jsem se trochu bál,protože kdyby se mě vytrhl drát a ten konektor zůstal vevnitř tak už to nijak nezapojím....takhle to taky bude fungovat dobře,vodotěsný třípinový konektor a není co řešit,jeden spoj navíc ničemu neublíží.......prvně jsem to plánoval takto spojit už někde v motorovém prostoru abych nemusel rozebírat palubní desku,ale když už jsem potřeboval vyměnit prasklou žárovku v kontrolce tak jsem si řekl že to zkusím protáhnout,to bylo v klidu,celkem snadno...no ale nakonec jsem to stejně musel spojit
hromyblesky
Bydliště: Region razovitý ,tam někdo primo uprostřed mesta Ostravy,bo je to tu fajne cyp.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hromyblesky »

kdybys nebyl priposranej tak si to mel za minutu hotovy
synku lampy tu pálí,,,, neony blikaj na cestu...
FAKJU BIČ
VAUXHALL píše:Me by zajimalo kde bys to chtel jeste snizovat,kdyz motor je 12cm nad zemi
za vsim hledej pravidlo 7 a 15
hel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od hel »

Já jsem to vypinoval sponkou do vlasů,trochu přibroušenou.Je tvrdá,tak se neprohýbá a jazýčky pěkně zmáčkne. :roll:
Rambo-x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo-x »

hromyblesky píše:kdybys nebyl priposranej tak si to mel za minutu hotovy
Nj už se stalo,hlavně že to funguje jak má......

Pro hel.....sponku na vlasy jsem zkoušel taky,zkoušel jsem plno věcí od jehly až po různé tenké plíšky a svorky ale nepovolilo to prostě...chtělo by to něco speciálního jestli něco takového existuje
cistak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cistak »

Ano, originální vypichováky existují. Ale cena za tu sadu je cca 5000,- Takže nic pro nás.....

EDIT: Teda co jsem kdysi koukal, teď už to bude asi trochu jinak.

Vasek

Příspěvek od Vasek »

řadím se do fronty spokojených zákazníků. Díky. Čidlo funguje dobře ;)

Jen bych měl dotaz- umíte zkalibrovat palubák s vaším čidlem? Případně nemáte z vývoje nějaký naměřený hodnoty, kolik by to v určitých režimech mělo cca ukazovat?
Vím, že si palubák můžu zkontrolovat sám, ale to bych musel na 100 % vědět, že je všechno v cajku. A to je právě ten problém. Už delší dobu mám totiž podezdření, že mi prolínaj palivový trubky. Když totiž natankuju a hned to vyjedu, tak mam spotřebu okolo 6,5 l a na dálky klidně míň. Ale když tam mam natankováno delší dobu, tak mam někdy spotřebu (dle počítání) i přes 8 litrů i na dlouhých trasách. Palubák tam mam dva dny a naměřil jsem následující:

trasa 120 km o něco pomaleji, než obvykle- 5,8l
trasa 3 km po městě se semaforama a hodně křižovatkama- 8-9l (dle toho, zda jedu do kopce či z kopce)
zahřátej volnoběh - 0,9 l/h
trojka plnej plyn od 80ti do omezovače- téměř pořád 20l

Vim, že by bylo lepší ty trubky vyměnit, ale tak nějak jsem doufal, že to s nima už doklepu, když si chci co nejdřív koupit jinou feldu. Kdybych totiž měnil palivový vedení, tak musim rovnou vyměnit i brzdový trubky (podobnej stav) a to bych pak musel vyměnit i prasátka (strženej odvzdušňovák) a pakny by taky už určitě byly na výměnu. A protože nedělám věci na půl, tak bychurčitě vyměnil i pružiny. A to jsem hned na několika tisích na opravě, která třeba neni ani potřeba na autě, který rozhodně neplánuju mít ještě roky. PS: bubny brzí souměrně a i v 80ti jsem shopnej ručkou zablokovat kola. Proto mi přijde zbytečný na brzdy šahat.
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
Rambo-x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo-x »

Mě zatím vychází průměr něco kolem 6,7 litru,což je myslím vzhledem k tomu co jsem natankoval/odjezdil velice reálná hodnota,styl jízdy tak průměrný

V 80 zablokovat ručkou kola?...na asfaltu?....to musíš mít nějaký metrix co mi ostatní asi nemáme :) ,i s komplet novými zadními brzdami ručka brzdila velmi pěkně,ale do smyku se mi ji dostat na asfaltu nepovedlo,na písku krásně,na sněhu jedním prstem
Vasek

Příspěvek od Vasek »

mam ručku seřízenou tak, aby mi brzdila co nejdřív. Tj, že na rovině udrží auto na první zub a v kopci na druhej. Aby to flekovalo v týhle rychlosti, tak za to musim pořádně vzít. Ale už to nedělam, jedny zničený gumy mi stačí :hlava: (naštěstí to jsou barumky). Doporučuju rychlost postupně zvyšovat, ať neskončíte v příkopu...
škoda 791.136M 4/99
každý auto jede rychle, jenom záleží kolik mu dáte napapat ;-)
cistak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cistak »

To Vasek: Naměřený hodnoty bohužel nikde uložený nemáme. Co se kalibrace TC týče, tak se průtokoměr kalibruje následovně:

Načerpejte plnou nádrž paliva a poznamenejte si nebo vynulujte (poze TC-6) údaj o celkové spotřebě.
Při příštím čerpání dočerpejte opět do plné nádrže a zjistěte rozdíl v procentech mezi množstvím načerpaného paliva a celkovou spotřebou, registrovanou od předchozího čerpání.

Uvedený rozdíl se pak nastaví v menu nastavení KOREKCE PRŮTOKOMĚRU.

Tolik přibližně manuál výrobce.

Nicméně jsem něco podobného tušil a už připravuju přípravek, na kterém by se to dalo měřit. Nebude to nic jednoduchýho a bude to nějakou dobu trvat, než se mi to podaří. Nicméně stejně si nebudem nikdy jistí, že je to na 100%. A taky se do toho uplatňují i tolerance součástek použitých jak v čidle, tak v TC. Takže tam vždycky nějaký rozdíly budou.

Hudzi
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Hudzi »

Ja sa tiež pridávam zatiaľ asi prvý slovák so snímačom prútoku od cistáka :) zatiaľ spokojnosť mne na 1.6MPI na zahriatom motore ukazuje 0.7L aktuálnu a po meste priemernu cca 7.5L... keď že mám snímač len od dneska v aute nabehal som len 50km testovaných :D
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 16&t=32022 Moja Feldička odstin 9460 - modra hlubinna :)
cistak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cistak »

Ano Hudzi je opravdu první slovák, s naším čidlem! :D Další objednávky na Slovensko jsou již ve výrobě.

Rambo-x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo-x »

Co mi není jasné tak z čeho bere palubní PC informace o dojezdu??...je snad nějaké čidlo ještě na plováku v nádrži?? k budíku nic nevede a nevím jak by to zjišťovalo z čidla spotřeby,to přece snímá množství paliva které se dostává do motoru a ne kolik zbývá v nádrži.....když jsem zapojil čidlo spotřeby,dojezd ukazoval naprosto nesmyslné hodnoty(nějak 1900 km)postupně je to čím dál tím více realističtější a dneska mi přijde že by to mohlo i odpovídat cca 300 km na polovinu nádrže
cistak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cistak »

Informaci o dojezdu bere z plováku. Za budíkama je z TC připojen drát na drát, co vede z plováku k budíku palivoměru. A pak to vypočítává z ujeté vzdálenosti. Teda alespoň co myslim. Jestli do toho ještě nějak počítá i s hodnotou z průtokoměru, to nevim. Ale pokud není zapojený průtokoměr, tak tuším dojezd ukazuje. Ještě doporučuju všechny nastřádaný hodnoty po zapojení nových čidel promazat. Jinak to může ukazovat hovadiny. Na to jsem se poprvý taky nechal chytit. :D

Rambo-x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo-x »

Aha,teď se mě zdají všechny hodnoty reálné,jak dojezd tak průměrná spotřeba.....když bylo čidlo KO,dojezd neukazoval nic,jen nějaký OFL,po zapojení vašeho čidla to nejdřív ukazovalo nesmysly a po dvou dnech(asi až si to vypočítalo z průměrné rychlosti a nevím z čeho)tak už je ta hodnota realistická a plně odpovídá průměrné spotřebě
spidi77 - FK

Příspěvek od spidi77 - FK »

Tak já sem netroškařil a objednal sem komplet kabeláž a mohu jen chválit. Včera sem namontoval a super. Jen jak už zde bylo psáno po namontování je potřeba všechny hodnoty vymazat. Dost mě zaskočilo totiž že po ujetí 15km bylo na dojezdu furt OFL už sem myslel že budu první reklamace ale poté co sem všechny hodnoty vymazal už je vše jak má být. A to mám TC-6p.
spidi77 - FK

Příspěvek od spidi77 - FK »

Tak další poznatek s novou kabeláží. Konkrétně se snímačem rychlosti. Ne že bych to využíval ale zkoušel sem zobrazování rychlosti na palubáku. Do rychlosti cca. 50 kmh je vše ok ale výš je to solidní diskotéka. Při 90 kmh mi to ukazuje 40 kmh a při ustálené rychlosti tam skáčou čísla kosmickou rychlostí rozmezí 18-56 kmh.. Vždy ale max. do 56 kmh víc ani ranu. Rěšením bylo až že sem dal zpět původní snímač rychlosti od Apri ten ukazuje OK. Holt snímač rychlosti s číslem 00001 se nepovedl. Zbytek zatím v pořádku. Neví někdo jestli palubák používá snímač rychlosti jen k zobrazování rychlosti nebo podle něj počítá i jiné funkce. Třeba dojezd.
SteveCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SteveCZ »

To je nepříjemné :( Bohužel zjevně opravdu vadný kousek. Prosím pošli nám ho zpět (my se na to mrknem, co se přihodilo) a obratem ti pošleme snímač nový. Za komplikace se omlouváme....

cistak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cistak »

Ano, to nás mrzí. Všechny snímače před odesláním testujeme, ale je to bohužel „jen elektronika“, takže poruchu vyloučit nemůžeme . :cry:

vonyt
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vonyt »

Když jsem tam neměl snímač rychlosti zapojenej, tak mi to nepočítalo průměrnou spotřebu.
Moje zlato - Felicia 1.3 MPi
Hlava, ŘJ, vačka Motor Excel
Odlehčený setrvačník a řemenice
kW - to kdybych věděl :D
SteveCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SteveCZ »

Ahoj pánové,
rád bych Vás informoval, že jsme vyvinuli 2. generaci našeho snímače průtoku paliva. Originální snímač to nyní překonává už nejen odolnější konstrukcí a pracovním teplotním rozsahem, ale i přesností měření (jsou použity mnohem rychlejší součástky -> rychlejší odezva na změny). Předtím jsme na tom byli s APRI cca na stejno, ale teď už jsme někde jinde.

Abychom byli realisti, tak na samotném výsledku měření průměrné spotřeby se to asi neprojeví díky tolerancím součástek TC-6 nebo zjišťování množství paliva v nádrži +/1 litr (při nejlepším :) ), nicméně pokud se přepne do sledování okamžité spotřeby, tak tam je to již občas vidět, že TC-6 zobrazí i drobné výkyvy, které jsou díky nižší citlivosti originálního snímače "vyhlazeny".

SteveCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SteveCZ »

Novinky ze http://specialnielektronika.cz ;)

Veškeré zboží máme nyní skladem v dostatečném množství, takže odesíláme okamžitě a nemusíte již čekat 14 dní na výrobu!

Dedla
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Dedla »

SteveCZ:
Ale jo,máte to pěkný! ;)
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Basco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Basco »

Hned jak donde almužna beru taky :P
Basco
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Basco »

Dneska přišel,za 10 minut hotovo.Zpracování profi a ten nápad zasluhuje nobelovku.Tisíceré díky Páni mistři :thumleft:
Lugosy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lugosy »

Basco: Moje řeč :-)
SteveCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SteveCZ »

Ahoj pánové,
zpracovali jsme vám 2 promo videa porovnávající parametry originálního snímače průtoku paliva Apri se snímačem specialnielektronika.cz

Test probíhal na:
1. testovacím vozidle felicia 1.3 MPI (cistak) - spotřeba na volnoběh 0,8 l/h
2. mojí felicii 1.6 MPI (ECU Motor Excel) - spotřeba na volnoběh 0,9 - 1,0 l/h

V obou vozidlech jsme namontovali oba snímače najednou a zapojili do 2 palubních počítačů TC-6. Palubní počítač nalevo je připojen na snímač Apri, TC-6 napravo na snímač specialnielektronika.cz.

Výsledky:
- snímač od specialnielektronika.cz je plnohodnotnou náhradou originálního snímače Apri.
- Drobné odchylky hodnot na obou palubních počítačích jsou primárně způsobeny tolerancemi použitých součástek v samotném palubním počítači. Zjistili jsme, že hodnoty nestoupají a neklesají zcela shodně ani při měření na 2 originálních snímačích Apri.
Navíc:
- Zajímavé však je, že u snímače Apri je navíc podstatné, v jakém místě přesně je třmínek na přívodním červeném vodiči umístěn. Měřili jsme rozdílné hodnoty v závislosti na jeho poloze. Vypadá to, že je to značně citlivé na různé rušení.
- Nejzajímavějším výsledkem, který zřejmě vychází z toho, že snímače specialnielektronika.cz používají řádově rychlejší součástky, je to, co se děje na konci měření na obou motorech. Všimněte si, že originální snímač Apri má při prudkém uvolnění plynu problém rychle zobrazit správnou hodnotu spotřeby pro volnoběžné otáčky. Toto je markantní obzvláště na motoru 1.3 MPI, kde ani při opakovaném sešlápnutí plynu a jeho uvolnění originální snímač správnou hodnotu neměří. Na videu je vidět, že otáčky motoru jsou již dávno ustálené a originální snímač se s tím stále nevypořádal a teprv se hodnotově ustaluje. Dalším vysvětlením tohoto jevu je samozřejmě možná i principiálně extrémně citlivá konstrukce originálních snímačů na poškození (odhalená cívka) a i celkové stáří těchto výrobků, kdy mohou trpět různými oxidacemi, atd. které zhoršují vyhodnocovací schopnosti snímače.
(Pozn. použitý originální snímač Apri byl před testem osciloskopicky otestován a nevykazoval chování, kvůli kterému bychom se rozhodli ho pro test nepoužít.)

A teď již slíbená videa z testování:
Felicia 1.3 MPI

Youtube

Felicia 1.6 MPI Motor Excel

Youtube

Kuk1
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kuk1 »

Taky se pridam k dalsim spokojenym majitelum cidla od kluku. Jsem spokojen a mohu jen doporucit. Za ty penize to urcite stoji.
Obrázek
Jarda28praha

Příspěvek od Jarda28praha »

Jen ty draty by mohli byt delsi, protoze jsou docela knot a nebo kratky ( u teplomeru jsem musel nastavovat jaky kus, aby doslo az k mlhovce).
SteveCZ
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od SteveCZ »

Ahoj,
to musíš táhnout k levé mlhovce a ne k té pravé ;)

Ne, teď beze srandy - kabeláž je zcela shodná s tou originální a je plně dostačující. Pokud máš však stejně pocit, že je něco špatně, neváhej nás kontaktovat telefonicky či e-mailem a provedeme trablšůtink ;)

http://specialnielektronika.cz/cz/kontakty

cistak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cistak »

No to je opravdu divný. Zrovna dneska jsme jedno montovali a bylo úplně v pohodě. Problém s délkou drátů byl jen u několika úplně prvních kusů snímače průtoku a to ještě vesměs jen u varianty 1.6. U teploměrů si nepamatuju, že by to někdo hlásil. Pokud bys to chtěl nějak vyřešit, tak se nám ozvi a něco s tím provedem.

Jarda28praha

Příspěvek od Jarda28praha »

K leve to je tazene a bylo to na 1.6 a byl to problem hlavne u toho cidla teplomeru ( prodlouzil jsem si ho) a kratsi bylo o kousek oproti origo a kdyz to tak clovek vezme, tak ona byla knot i v origo ( setrili draty).Takze neni co resit, ale lepsi je vzdy nejaka ta rezerva, nez kdyz je to nasponovane jak struna od kytary.
Mewee

Příspěvek od Mewee »

Zdarec,
hlasím úspěšnost připojení komplet kabeláže :) vše v pořádku i délky kabelů ;) , párádní práce. Nicméně, objednával jsem si kabeláž na BMM, chtěl bych se zeptat kdyby mi očasem dešlo čidlo průtoku, je možné ho u Vás repasovat? Jinak byli byste schopni vytvořit čidla teploty i pro starší TC6 se dvěma teplotami?
cistak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cistak »

Zdravím, jsme rádi, že je vše v pořádku a dle Vašich představ. Snímače pro starou dvouteploměrovou variantu jsou rozdílné jen ve snímači průtoku(BMM) a v samotných čidlech teploty. Snímač rychlosti a společná kabeláž je stejná. Snímače teploty pro tuto starou variantu máme k dispozici také. Problém je se snímačem průtoku. Jelikož neexistuje varianta konektoru, která by se dala pro jeho výrobu použít, tak prozatím tyto čidla vlastní konstrukce nevyrábíme. Máme však na skladě pár čidel repasovaných. Případný repas těchto čidel provádíme také.

Keldon
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Keldon »

Zdravím všechny,
já taky hlásím po více než tříleté pauze dobře fungující TC-6 po výměně průtokového čidla u mé felicie 1.6. Zásadně vždy tankuji do plna a kontroluji údaje TC-6 s výsledky po tankování. Údaje TC-6 po zapsání těsně před tankováním vždy vynuluji.
Toto jsou výsledky při posledním tankování:
Celková spotřeba od posledního tankování dle TC-6: 36,3 litrů, natankované množství do plna: 35,7 litrů.
Průměrná spotřeba dle TC-6: 6,6 l/100 km, průměrná spotřeba výpočtem: 6,5 l/100 km.
Okamžitá spotřeba při zahřátém motoru u stojícího vozu na volnoběh: v rozmezí 0,7 - 0,8 l/hod.
Výměnu čidla jsem neprováděl já (na to si až zas tak netroufnu), ale značkový servis přesně dle vašeho návodu. Takže vám chlapci patří dík a uznání za to, že jste se dali do vývoje toho nového čidla a zachránili tak mnoho TC-6 u felicií před zánikem. Ještě jednou dík. Keldon
Lugosy
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lugosy »

Čisťák se StevemCZ jsou borci. Naprosto chápu Tvé pocity, taky jsem byl v sedmém nebi, a to mi nefungoval "jen" dva roky ;)
Rambo-x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo-x »

Ahoj mám problémy s vaším čidlem spotřeby na feldě 1,3 MPi...problém začal v celku nenápadně,když je motor studený čidlo ukazuje normálně,dokud se jede tak taky,ale jak se zastaví a znovu nastartuje,jsou jen nuly,po nějaké době začne zase ukazovat...prvně ta doba byla krátká,teď už se prodlužuje a už více neukazuje než ukazuje a mám pocit že když ukazuje tak špatně,třeba spotřeba na volnoběh 0,3 litru

Prosím o radu co s tím mám dělat,kabeláž jsem kontroloval a je neporušená
cistak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cistak »

Je možné, že by mohlo být čidlo vadné, pošli nám ho a my ho otestujem a kdyžtak ti pošlem nové.

Rambo-x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo-x »

Dobře díky moc,zítra je vymontuju a odešlu,do téhle doby jen maximální spokojenost,nikdy to nezazlobilo
cistak
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od cistak »

To se bohužel může stát.... Jakmile dorazí, vrhnu se na něj. Až ho odešleš, tak nám do mailu pošli sledovací číslo zásilky, abysme si ho mohli sledovat.

Rambo-x
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rambo-x »

Dobře OK
Odpovědět