Zdravím, mám problém s felícií 1.6, 1998. Většina startů co mám jsou ukázkové, stačí ťuknout a motor jede. Poslední dobou se mi ale stává, že hlavně s horkým motorem motor startuje docela těžko, buď naskočí po delším točením a moc se mu nechce, startuje jako kdyby postupně, nebo až na podruhé a stejně špatně. Občas mě to zaskočilo, třeba když vypínám motor na železničních přejezdech, apod. Výjimečně, ale přesto se to stane někdy i při studeném startu. Zdá se mně, že to je víceméně náhodné a rozdělil bych to tak 20 špatných startů : 80 normálních startů.
Na felicii jsem měnil svíčky (Denso W20TT), za původní BOSCH, nic se nezměnilo. Potom je měněn olej, olejový filtr a vzduchový filtr a čištěna klapka. Felicii jsem měl napojenou na VAGu a neukazovala žádné chyby a hodnoty teploty se zdály normální (občas jen na vteřinku přeskočila hodnota na nějakou nesmyslně nízkou, ale hned se vrátila, nevím jestli to nebyla chyba třeba programu). Volnoběh taky v pořádku, s tím problém nemám.
Vím že to bude asi takhle těžké naslepo hádat, ale co by to mohlo být ? Mohl by to byt špatný palivový filtr, čerpadlo, nebo to čidlo teploty, nebo něco jiného ?
Edit:Teď jsem zkusil zapojit VAG a našlo mi to :
01249 - Vstrikovaci ventil valce 1 (N30)
31-10 - preruseni n.zkrat na kostru - Sporadicky
Díky všem za rady.
někdy startuje na ťuk, někdy těžko
-
Kobra - FK
Re: někdy startuje na ťuk, někdy těžko
A když jsi měnil svíčky, měnil jsi i kabely?
- lukydm
- Kontaktovat uživatele:
Skus startovat s plynom a skontroluj tlak pal. cerpadla, taktiez pal. filter
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
-
EvzenH
Přesně tohle jsem řešil na 1.3 MPi , zkus si od někoho půjčit čidlo otáček , mi za tepla dávalo nesmyslné pulzy za studena v pohodě.
-
ferdamravenec
- Kontaktovat uživatele:
mno jo , asi má pravdu , něco podobnýho měl brácha , ale tomu , krom startů , se taky stávalo že najednou auto přestalo jet
čidlo asi jen tak nikdo nepůjčí , možná někdo půjčí celý rozdělovač ,
čidlo asi jen tak nikdo nepůjčí , možná někdo půjčí celý rozdělovač ,
-
carlosac - FK
Kabely jsem neměnil, ono by to mohlo mít i nějaký vliv?
Jinak, co jsem podle příručky kontroloval hodnoty na VAGu, tak se psanému normálu vymykaly akorát hodnoty - střída signálu pro řízení nastavovače škrticí klapky (cca 40-45% místo 20-37 v příručce) a střída signálu pro řízení ventilu nádobky s aktivním uhlím.
Co bych mohl ještě dodat je, že se mi zdá, že auto poměrně cuká a reaguje "zbrkle" i při jemném přidávání plynu na jedničku (možná je to jen vlastnost motoru, nebo spiš mou nezkušeností
). Taky naposledy při jízdě, kdy jsem testoval hodnoty teploty ve vagu se stalo, že auto při vyšších otáčkách (cca 4500 na 4) jako kdyby na 1-2s ztratilo trošičku tah, nebylo to nic velkého, běžně bych to možná ani neřešil, ale v tomhle případě to může třeba nějak pomoct. Nemohlo by tohle znamenat palivový filtr nebo čerpadlo ?
Co se týče čidla otáček, neukazoval by VAG nesmyslné hodnoty, kdyby bylo špatné ?
Jinak, co jsem podle příručky kontroloval hodnoty na VAGu, tak se psanému normálu vymykaly akorát hodnoty - střída signálu pro řízení nastavovače škrticí klapky (cca 40-45% místo 20-37 v příručce) a střída signálu pro řízení ventilu nádobky s aktivním uhlím.
Co bych mohl ještě dodat je, že se mi zdá, že auto poměrně cuká a reaguje "zbrkle" i při jemném přidávání plynu na jedničku (možná je to jen vlastnost motoru, nebo spiš mou nezkušeností
Co se týče čidla otáček, neukazoval by VAG nesmyslné hodnoty, kdyby bylo špatné ?