někdy startuje na ťuk, někdy těžko

MPi 1AV
AEE
carlosac - FK

někdy startuje na ťuk, někdy těžko

Příspěvek od carlosac - FK »

Zdravím, mám problém s felícií 1.6, 1998. Většina startů co mám jsou ukázkové, stačí ťuknout a motor jede. Poslední dobou se mi ale stává, že hlavně s horkým motorem motor startuje docela těžko, buď naskočí po delším točením a moc se mu nechce, startuje jako kdyby postupně, nebo až na podruhé a stejně špatně. Občas mě to zaskočilo, třeba když vypínám motor na železničních přejezdech, apod. Výjimečně, ale přesto se to stane někdy i při studeném startu. Zdá se mně, že to je víceméně náhodné a rozdělil bych to tak 20 špatných startů : 80 normálních startů.

Na felicii jsem měnil svíčky (Denso W20TT), za původní BOSCH, nic se nezměnilo. Potom je měněn olej, olejový filtr a vzduchový filtr a čištěna klapka. Felicii jsem měl napojenou na VAGu a neukazovala žádné chyby a hodnoty teploty se zdály normální (občas jen na vteřinku přeskočila hodnota na nějakou nesmyslně nízkou, ale hned se vrátila, nevím jestli to nebyla chyba třeba programu). Volnoběh taky v pořádku, s tím problém nemám.

Vím že to bude asi takhle těžké naslepo hádat, ale co by to mohlo být ? Mohl by to byt špatný palivový filtr, čerpadlo, nebo to čidlo teploty, nebo něco jiného ?

Edit:Teď jsem zkusil zapojit VAG a našlo mi to :
01249 - Vstrikovaci ventil valce 1 (N30)
31-10 - preruseni n.zkrat na kostru - Sporadicky

Díky všem za rady.
Kobra - FK

Re: někdy startuje na ťuk, někdy těžko

Příspěvek od Kobra - FK »

A když jsi měnil svíčky, měnil jsi i kabely?
lukydm
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od lukydm »

Skus startovat s plynom a skontroluj tlak pal. cerpadla, taktiez pal. filter
Felicia Combi 1.6M-E 69kW 1998 Re-born
Felicia FUN 1.6MPi 55kW 1999 "Auto které má na silnici úspěch"
http://www.feliciaklub.cz/forum/viewtop ... 48#p418448
EvzenH

Příspěvek od EvzenH »

Přesně tohle jsem řešil na 1.3 MPi , zkus si od někoho půjčit čidlo otáček , mi za tepla dávalo nesmyslné pulzy za studena v pohodě.
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ferdamravenec »

mno jo , asi má pravdu , něco podobnýho měl brácha , ale tomu , krom startů , se taky stávalo že najednou auto přestalo jet

čidlo asi jen tak nikdo nepůjčí , možná někdo půjčí celý rozdělovač ,
carlosac - FK

Příspěvek od carlosac - FK »

Kabely jsem neměnil, ono by to mohlo mít i nějaký vliv?

Jinak, co jsem podle příručky kontroloval hodnoty na VAGu, tak se psanému normálu vymykaly akorát hodnoty - střída signálu pro řízení nastavovače škrticí klapky (cca 40-45% místo 20-37 v příručce) a střída signálu pro řízení ventilu nádobky s aktivním uhlím.

Co bych mohl ještě dodat je, že se mi zdá, že auto poměrně cuká a reaguje "zbrkle" i při jemném přidávání plynu na jedničku (možná je to jen vlastnost motoru, nebo spiš mou nezkušeností :D ). Taky naposledy při jízdě, kdy jsem testoval hodnoty teploty ve vagu se stalo, že auto při vyšších otáčkách (cca 4500 na 4) jako kdyby na 1-2s ztratilo trošičku tah, nebylo to nic velkého, běžně bych to možná ani neřešil, ale v tomhle případě to může třeba nějak pomoct. Nemohlo by tohle znamenat palivový filtr nebo čerpadlo ?

Co se týče čidla otáček, neukazoval by VAG nesmyslné hodnoty, kdyby bylo špatné ?
Odpovědět