Sporadický problém zo štartom
-
halmosmi - FK
Sporadický problém zo štartom
Zdravím,nevedel by mi niekto poradiť s týmto problémom?Stáva sa m,i že sporadicky nemôžem naštartovať.Cievka cvaká,ale štartér neroztočí.Vymenil som aj magnetickú cievku za novú,ale ani to nepomohlo.Štartér som rozobral vyčistil a vyyerá že, je všetko ok,aj uhlíky sú ešte ok.Ale zistil som, že keď nechce štartér točiť, a spravím to, že zaradím dáku rýchlosť a trochu pohnem autom,tak potom zase ide naštartovať.Očistil som aj kontakty a vystriekal kontoxom.Ale neboli zaoxidované,lebo to kontrolujem dosť často.Neviete v čom môže byť problém?Každá rada dobrá.
-
pipo444
- Kontaktovat uživatele:
Re: Sporadický problém zo štartom
to vyzerá na vadný rotor štartéru. buď je komutátor KO, alebo môžu byť aj problémy v spojení vinutie-komutátor. štartér sa zastaví na takom mieste kde nieje dobrý spoj a už nejde. alebo aj krátke uhlíky alebo ich nedostatočný prítlak ku komutátoru (pružinky). bolo by dobré premerať aj vinutia či sú OK ...
-
halmosmi - FK
Uhlíky som kontroloval sú ešte dostatočne dlhé a aj som ich trochu poposúval po ich dráhe či niesu zaseknuté,vyzerá to že je to ok.A tie vynutia ako sa to dá premerať,aby som zistil či je to ok?
-
pipo444
- Kontaktovat uživatele:
ohmmetrom alebo by možno stačil aj diodový test na multimetri len na to či sú OK. a merať proti sebe tak ako sú aj uhlíky oproti sebe na komutátore. hádam si ma pochopil 
-
halmosmi - FK
Ano asi hej, čiže oproti sebe vždy nakríž by mali mať obvod tie vinutia.A ak by som našiel čo len jeden že by nemal obvod,tak môžem zháňať nový štarter,tak dáko,že?
-
pipo444
- Kontaktovat uživatele:
ano oproti sebe, nie vedla seba. lebo sú tam 4 uhlíky, takže oproti sebe priamo (180°). ak nájdeš vadný úsek tak nový rotor, alebo ak zohnáš celý štartér. ako pozerám tak to máš na 1,3 MPi 
-
pipo444
- Kontaktovat uživatele:
rotor samotný majú aj tu http://www.skoda-diely.sk/nahradny-diel ... -3299.html ale je to čína
originál aj 40€ ale to skorej zoženieš druhý štartér ...