Palubní PC a jeho nastavení

MPi 1AV
AEE
RadekN70 - FK

Palubní PC a jeho nastavení

Příspěvek od RadekN70 - FK »

Potřeboval bych poradit s nastavením palubáku v 1.6ce.
Pořád se mi to nějak nedaří.Mám plnou nádrž a třeba
zrovna aktuální spotřebu mi to ukazuje okolo 6 litrů,což je blbost..
Nevíte někdo jak ten palubák nastavit,díval jsem se na APRI,ale z toho nastavení
nejsem nějak chytřejší..
emilio52
Kontaktovat uživatele:

Re: Palubní PC a jeho nastavení

Příspěvek od emilio52 »

a máš k tomu příručku ? musíš nastavit 1,6 motor znovu vše zkontroluj jinak jsem ti poslal na meil příručku tak to snad už zvládneš . :) a jinak ještě stahni si zde http://www.apri.cz/main.php?page=podpora1
Každé ráno, když vstanu, prohlédnu si seznam 50 nejbohatších lidí na světě. Když na něm nejsem, jdu do práce moje felda
ObrázekObrázek
RadekN70 - FK

Příspěvek od RadekN70 - FK »

No uvidíme,zkusím to....
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

RadekN70 píše:Potřeboval bych poradit s nastavením palubáku v 1.6ce.
Nevíte někdo jak ten palubák nastavit,díval jsem se na APRI,ale z toho nastavení
nejsem nějak chytřejší..
Tak tomu nerozumím. Co myslíš pod pojmem aktuální spotřeba? Snad okamžitá spotřeba? Těch 6 l ukazuje když stojíš na místě nebo jedeš? Je třeba se vyjadřovat přesně. Pak je to třeba seřídit. Návod - viz uvedené stánky, případně příručka, kterou jsem dostal v šestero jazycích, včetně češtiny. Já ji mám ve felicii 1.6 okamžitou spotřebu nastavenu na pořád a slouží mi to jako jakýsi ekonoměr. Pohybuje je v rozmezí 0,7 l/h (za hodinu) při běhu na volnoběh u zahřátého motoru až po třeba 27 l/100 km (když tomu přitnu při rozjíždění). Při rychlosti do asi 30 km/h ukazuje spotřebu v l za hodinu. Pak už v l / 100 km. Jinak počítač ve felicii je super věc. Nejenže pěkně zapadá do designu palubní desky. Mám už ho asi 8 let a ukazuje přesně, nemohu si ho vynachválit. Požívám ho hlavně ke kontrole spotřeby při tankování a ukazuje téměř "na chlup" přesně. Beru však vždy do plna. I ostatní funkce, např. stav akumulátoru a nabíjení za jízdy nejsou k zahození. Tlačítka na korekci jsou vzadu, je nutno přístroj vyloupnout z palubní desky. Nedoporučuji se však v něm zbytečně hrabat, pokud ukazuje přesně. Uložené hodnoty si uchová i po dlouhodobém odpojení akumulátoru z vozidla.
slegrusik - FK

Příspěvek od slegrusik - FK »

Keldon píše: Tak tomu nerozumím. Co myslíš pod pojmem aktuální spotřeba? Snad okamžitá spotřeba? Těch 6 l ukazuje když stojíš na místě nebo jedeš? Je třeba se vyjadřovat přesně. Pak je to třeba seřídit. Návod - viz uvedené stánky, případně příručka, kterou jsem dostal v šestero jazycích, včetně češtiny. Já ji mám ve felicii 1.6 okamžitou spotřebu nastavenu na pořád a slouží mi to jako jakýsi ekonoměr. Pohybuje je v rozmezí 0,7 l/h (za hodinu) při běhu na volnoběh u zahřátého motoru až po třeba 27 l/100 km (když tomu přitnu při rozjíždění). Při rychlosti do asi 30 km/h ukazuje spotřebu v l za hodinu. Pak už v l / 100 km. Jinak počítač ve felicii je super věc. Nejenže pěkně zapadá do designu palubní desky. Mám už ho asi 8 let a ukazuje přesně, nemohu si ho vynachválit. Požívám ho hlavně ke kontrole spotřeby při tankování a ukazuje téměř "na chlup" přesně. Beru však vždy do plna. I ostatní funkce, např. stav akumulátoru a nabíjení za jízdy nejsou k zahození. Tlačítka na korekci jsou vzadu, je nutno přístroj vyloupnout z palubní desky. Nedoporučuji se však v něm zbytečně hrabat, pokud ukazuje přesně. Uložené hodnoty si uchová i po dlouhodobém odpojení akumulátoru z vozidla.
No, taky bych ho chtěl a snad ho seženu až budou peníze
smazany clen - FK

Příspěvek od smazany clen - FK »

RadekN70 píše:Potřeboval bych poradit s nastavením palubáku v 1.6ce.
čau, tak co, už to chodí?
Jinak v tom počítači byly uložený údaje o nastavení a spotřebě z předchozího auta, takže:
Krok č.1 - vynulovat všechno, co vynulovat jde (dlouhým podržením tlačítka pod displejem vynuluješ tu funkci, co je zrovna na displeji)
Krok č.2 - nastavit v počítači správný typ motoru a palivoměru- je to v příručce, dlouhým stiskem korekčního tlačítka vzadu (to tlačítko jsem ti ukazoval) přepneš počítač do korekčního módu a pak to tlačítko mačkáš krátce tak dlouho, až ti naskočí typ motoru. Bude to ukazovat 1.3 nebo 1.6, tlačítkem pod displejem vybereš 1,6. Pak mačkej dál zadní tlačítko, až naskočí F95, nebo F96. To je typ palivoměru, pro auta z roku 95 je F95, jinak F96.
Krok č. 3 - korekce jednotlivých funkcí, ale to jen pokud počítač bude ukazovat špatně ( třeba větší, nebo menší spotřebu, nepřesnou teplotu a pod).
Odpovědět