Trosku pozde,ale prece. Jedna se o tu mensi znacku, jen takova tenka ryska. Ta velka je tusim na zaaretovani setrvacniku. Aspon kdyz mi ji tam kamarad poprve nastavil,tak to auto delalo silene zvuky, pak jsme to pretocili a bylo to o necem jinemMates17 píše:Taky sem menil rozvody,a stejný problém jako BONO,dnes na to koukám a na tom setrvačníku jsou dvě seřizovací značky.na jakou to nastavit?předem děkuji.
Rozvody
-
vladon - FK
Re: rozvody
- MajklGT
- Kontaktovat uživatele:
Re: Rozvody
Ahoj, mel bych dotaz ohledne rozvodu. Koupili sme feldu a vypada to ze snad nemela min 120tis meneny rozvody. Tak mam v planu vymenit kladku remen a pumpu. Jakou doporucite znacku? INA, SKF, FEBI?
-
Zbysek - FK
Kteroukoli značkou z těch co jsi napsal neuděláš chybu. V sadě SKF dostaneš patrně kladky SKF a řemen Contitech.I ostatní výrobci to podobně kombinují. Rozhdoně bych sáhnul po libovolné z jedněch těch zmíněných. Stejně ty rozvody už to auto přežijí.
- MajklGT
- Kontaktovat uživatele:
Dobre, dekuji.
-
fenixj - FK
seřízení rozvodů 1,9D
Zdravím prosím o radu mám feldu 1,9D r.v.2000 potřebuji poradit jak přesně naštelovat rozvody když na setrváku jsou dvě rysky na vačce je z boku s půlkruhovým výřezem a na čerpadle jich je taky víc prosím poraďte předem děkuji
-
Chavier - FK
Re: seřízení rozvodů 1,9D
dělá se to tak, že si natočíš motor do správných poloh HÚ a až pak sundáš řemen.
Na setrváku jsem myslim 3 značky, platí ta malá mezi 2 velkými, ale ruku do ohně za to nedám. Na čerpadle je zářez pouze jeden. Vačka je jasná.
Hlavně dávej pozor, při dopnutí řemen se značka na setrváku posune.
Na setrváku jsem myslim 3 značky, platí ta malá mezi 2 velkými, ale ruku do ohně za to nedám. Na čerpadle je zářez pouze jeden. Vačka je jasná.
Hlavně dávej pozor, při dopnutí řemen se značka na setrváku posune.
-
Fida - FK
chlapi, každej jste tu menil rozvody, mužete sem nekdo dát návod?? Instruktáž jak na to??? Moc jsem se tu toho nedovedel. Díky moc všem za pomoc
-
nebulus - FK
Tu sú návody a dielenské príručky:
http://manualy.karnet.sk/index.php?opti ... 02&lang=es
http://manualy.karnet.sk/index.php?opti ... 02&lang=es
-
Muller
Zdravím vás.Mám problém se svou Felicii 1.9 D combi rok vyr.99.Byla zmrzlá na kost,já ji odmrazil v teplé dílně a začali problémy.Dlouho startuje,černý kouř z vyfuku,bouchá v motoru.Neví prosím někdo zde v čem je chyba,nebo co to dělá? Pokud mužete napište mi na email KTE79@seznam.cz,nebo i sem,ale na emailu jsem docela často,díky všem za odpovědi.Pavel
-
jirina - FK
Ahoj, potřebuji radu. Mám 1.3MPi r.v.1998. Chci měnit rozody a nejde mi povolit řemenice. Mám zařazenou pětku, pomocník mi stojí na brzdě, přesto se nechce pohnout. Vím, že u některých aut jsou opačné závity, jak je to u Felicie? Díky za radu.
-
vojtina
Já si věci na felinku kupuji výhradně na http://www.skoda-dily.cz výbornej obchod snaží se vždy pomoc a u větších obědnávek se dá domluvit i sleva.
-
Kabu
Ahoj, taky se chystám na rozvody, rozvodovou sadu jsem koupil inu, a pumpu graf. Chtěl bych se poptat jestli by neměl někdo na půjčení ty aretační přípravky, děkuji :)
-
RomanB - FK
Proč jsi kupoval pumpu? Diesel nemá pumpu poháněnou rozvodovým řemenem. Aretační přípravek (pravítko) jsem nahradil cca 4mm plochým kovovým páskem. Sadu jsem si koupil taky značky INA.
Mé zkušenosti s výměnou: Provedl jsem přípravu na motoru před výměnou dle návodu, akorát jsem samotnou výměnu nedělal přesně podle návodu, ale pouze jsem si pro jistotu dobře označil starý řemen vůči ozubeným kolům a označil jsem taky polohy ozubených kol. Povolil jsem napínací kladku a sundal spolu s řemenem. Pak jsem spolu s novou kladkou nasadil opatrně nový řemen a kladku napnul a lehce dotáhl. Zkontroloval jsem polohy ozubených kol a jelikož jsem neshledal chybu, tak jsem kladku dotáhl. Zkontroloval jsem rysku (je to vlastně nula) na setrvačníku, vrták 6 jsem strčil do díry na čerpadle (vlezla i bez povolení 3 šroubů) a pak jsem ten kovový pásek vložil do zářezu na váčkách a kupodivu taky seděl bez vůle. Motor jsem nasadil a zakrytoval a pokusil se nastartovat. Motor chytil bez problémů, ale musel jsem pohnout s čerpadlem, protože značně kouřil a škubal.
Mé zkušenosti s výměnou: Provedl jsem přípravu na motoru před výměnou dle návodu, akorát jsem samotnou výměnu nedělal přesně podle návodu, ale pouze jsem si pro jistotu dobře označil starý řemen vůči ozubeným kolům a označil jsem taky polohy ozubených kol. Povolil jsem napínací kladku a sundal spolu s řemenem. Pak jsem spolu s novou kladkou nasadil opatrně nový řemen a kladku napnul a lehce dotáhl. Zkontroloval jsem polohy ozubených kol a jelikož jsem neshledal chybu, tak jsem kladku dotáhl. Zkontroloval jsem rysku (je to vlastně nula) na setrvačníku, vrták 6 jsem strčil do díry na čerpadle (vlezla i bez povolení 3 šroubů) a pak jsem ten kovový pásek vložil do zářezu na váčkách a kupodivu taky seděl bez vůle. Motor jsem nasadil a zakrytoval a pokusil se nastartovat. Motor chytil bez problémů, ale musel jsem pohnout s čerpadlem, protože značně kouřil a škubal.
-
kopur - FK
Ahoj chlapi, poprosil bych o radu, jak tady píšete už dlouho různě ohledně rozvodu motoru. vše je k pochopení bez problému, jen se chci zeptat na dvě věci: 1)na to zaaretování vačky se dá použít cca 4 mm pásek plocháče, ale na mém motoru je ta drážka vačky zasazena níž než těsnící rovina hlavy, kam takto pásek nemůžu prostě dostat. kdyby byla drážka na vačce nad úrovní roviny hlavy, tak to bude bez problémů, je možné, že jsou dva typy usazení vačky? Já nevím a nebo mě nenapadá, jak to tam dostat ten plocháč. A za 2) Po sundání řemenice z vačky kvůli přetěsnění gufera jsem si všiml, že na tom kuželu vačky je drážka jakoby pro pérko, ale to tam nebylo, předpokládám teda, že kvůli případnému pootočení právě té řemenice tam nemůže být, ale raději jsem se chtěl zeptat zkušenějších....budu rád za obě odpovědi, díky předem Marian
-
nebulus - FK
A podarilo sa ti pretesniť to gufero? Ja tam mám už vydretú drážku na vačkovke a výmena gufera nepomohla a trocha to tam slzí.
-
kopur - FK
pustil jsem se dneska do přetěsnění motoru, gufero jsem ještě nevydělal, takže nevím, v jakém bude ta moje vačka (usazení)
-
red.jack - FK
Ahojte.dneska jsem měnil čerpadlo protože mi prolínala nafta kolem řemenice a nejede:-(Na tom co jsem tam měl tak ze spoda nebyla ta černá krabička a na tomhle je.Mělo by to bejt myslim na imo.Nebo se pletu?s vstřiků mi nejde vůbec nafta.Prosím o radu.díky všem.
-
jandak422 - FK
zdravim. prosim o radu udelal sem rozvody,podle navodu označeni sedi jak ma auto jelo taky dobře asi 100km pak začalo klepat asi na rozvodech,ale nastaveni sedi jak ma klika,vačka čerpadlo
-
Coblych - FK
Zdravím, co si myslíte o této sadě rozovdů Dayco ? :
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/0 ... 12514.html
Vím že od minulého majitele je na autě též sada dayco, ale ceny se na internetu hodně různí tak jestli někdo nemá zkušenosti
http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/0 ... 12514.html
Vím že od minulého majitele je na autě též sada dayco, ale ceny se na internetu hodně různí tak jestli někdo nemá zkušenosti
- MajklGT
- Kontaktovat uživatele:
To se ruzni, ja radeji davam remen contitech
na jaké tedy rysce na setrváku má být klikovka zaaretována? děkuji
-
pipo444
- Kontaktovat uživatele:
ono je tam vraj tých rysiek vedla seba viacej, no niekde som čítal aj na jakej má byť, skúsim to pozrieť. inak niekto zasa hovorí že sa na to niekedy nedá spolahnúť tak neviem. skús mrknúť menší návod napr. http://www.dieselpower.cz/forum/viewtop ... cb1b4953fa
EDIT: aha tuším som to našiel, zvrchu čo je na prevodovke tá krytka tak cez ňu by si mal vidiet takú značku - rysku a na stred toho otvoru
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?f=6&t=30229 snáď ti to pomôže, nechcem sem kopírovať celé texty.
EDIT: aha tuším som to našiel, zvrchu čo je na prevodovke tá krytka tak cez ňu by si mal vidiet takú značku - rysku a na stred toho otvoru
moc děkuj, dneska mi známý říkal že jsou tam 3 rysky 2x velká a jednou malá a prý to má být nastavené na té malé.