Vřeteno ventilu těsnění a / nebo pístní kroužky?

Bosch Mono-Motronik
135B, 136B
masster
Kontaktovat uživatele:

Vřeteno ventilu těsnění a / nebo pístní kroužky?

Příspěvek od masster »

Moje Felicia hoří 1 litr motorového oleje každých 1000 km. Je možné mít jen špatné těsnění dříků ventilů? Nebo to znamená, že spotřeba oleje pístní kroužky jsou určitě špatné? Motor má 180.000km.

=======================
My Felicia burns 1 liter of engine oil each 1000 km. Is it possible to have only bad valve stem seals? Or this oil consumption means piston rings are surely bad? The engine has 180,000 km.
Obrázek
Já používám Google Translate protože nemluvím český jazyk.
Kuk1
Kontaktovat uživatele:

Re: Vřeteno ventilu těsnění a / nebo pístní kroužky?

Příspěvek od Kuk1 »

Hi, what type of engine do you have? 1.3 or 1.6? My 1.6 had same problem. I changed valve steam seals and problem was gone. It is not expensive repair. Set of valve steam seals cost about 120 Kc + shipping. You can try change it. If it not help, you will have bad piston rings. If you have 1.6 engine, I bet that it will be valve steam seals from 70%.
masster
Kontaktovat uživatele:

Re: Vřeteno ventilu těsnění a / nebo pístní kroužky?

Příspěvek od masster »

My car has a 1.3 liter engine on carburetor (135 type). I know from personal experience that a car with bad piston rings can 'eat' easily 1 liter of engine oil / 100 km and when you step hard on accelerator the exhaust smoke is like a chimney. My car outputs only very little blue smoke. The 1.6 liter engine is different, designed by VW to burn normally more oil.
Obrázek
Já používám Google Translate protože nemluvím český jazyk.
Odpovědět