nejde nastartovat po repasy
nejde nastartovat po repasy
zdravím všechny klubáky, prosím poraďtě mi čím by mohlo být když mi motor po celkové repasy dělá pouze tohleto: http://www.youtube.com/watch?v=MMg6KK4CGAM
podotýkám že baterka která tam je mi v octavii 1.9TDI šlape krásně.
podotýkám že baterka která tam je mi v octavii 1.9TDI šlape krásně.
-
pipo444
- Kontaktovat uživatele:
Re: nejde nastartovat po repasy
fíha veď to ledva pretočí
štartér je tam origo či nejaký iný (lebo dakto dáva aj z 1.3
) inak nedrhne tam niečo ? popr. nejaká je velká kompresia. ale hádam je to dobre zložené ...
...zkousel jsi vyndat zhavici svicky a protocit bez nich? Predpokladam, ze nemas najednou kompresi 150:1.... podle tocek bez komprese (samo starterem) se da celkem odhadnout, jak moc tezko motor jde...Dokazes starterem bez svicek zhasnout kontrolku mazani?
jinak si pamatuju, kdyz v davnych dobach znamej generalkoval 120cu, vsecko novy.. prevlozkovany, novy kruhy, novy rozvody, novy panve na klice, ojnicni loziska... proste komplet. No slozil to, nalil olej, chtel to protocit bez svicek aby to ten olej natahlo a starter s tim sotva hnul. Pak dal svicky a musel to roztahnout, chytlo to, znelo to jak traktor a nedrzelo volnobeh. Za par minut si to sedlo a dobry. Tehdy mi tvrdil, ze to je tak vzdycky... Doba se ale asi zmenila...
jinak si pamatuju, kdyz v davnych dobach znamej generalkoval 120cu, vsecko novy.. prevlozkovany, novy kruhy, novy rozvody, novy panve na klice, ojnicni loziska... proste komplet. No slozil to, nalil olej, chtel to protocit bez svicek aby to ten olej natahlo a starter s tim sotva hnul. Pak dal svicky a musel to roztahnout, chytlo to, znelo to jak traktor a nedrzelo volnobeh. Za par minut si to sedlo a dobry. Tehdy mi tvrdil, ze to je tak vzdycky... Doba se ale asi zmenila...
ahoj s těma svíčkama to vyzkouším, startérem by to být nemělo páč je také celej zrepasovanej a na motoru před repasováním fachal parádně, jinak skládal mi to kluk který už v tom praxi má, jen jsem si sám dělal rozvody, tak mě napadá jestly nemohou být třeba špatně nastavené?
spatne nastavene rozvody by (podle me) nemely mit vliv na to, jak rychle toci starter, tocilo by to ale nechytlo, nebo spatne.. Co me napada, mozna je to kravina... jak to mas s ventilama? Nastavuji se nejak? Ono prece jen nez se "nafouknou" hydrostavy tak to asi bude chvilku trvat, zvlast kdyz neni olej vlastne nikde. Oteviraji se vubec ventily? Kdyby ne, tak mas 2 komprese najednou a s tim uz asi fakt starter nehne...
-
pipo444
- Kontaktovat uživatele:
veď nech dá dole víko ventilov a pozrie sa. a môže tam naliať aj olej priamo na vačku nech sa to premaže, malo by to pomôcť ...
jo jo ukostřený je
-
pipo444
- Kontaktovat uživatele:
no schválne aj dole víko ventilov a pozri či je tam sucho alebo čo. ak áno premasti motorovým olejom a radšej ho ručne pretáčaj až dokial nepôjde tak ako má. teda sa to namaže a malo by to ísť lahšie. potom by sa dalo štartovať.
v pátek to zkusím jak říkáš tak doufám že to půjde
tak jsem to zkusil bez svicek a motor toci rychle. Zhaslo mi i mazani. Takze se promazal. ale jak tam dam svicky tak to zas dela to sami
fakt nevim co s tim. Jeste jsem premyslel to roztazeni ale toho se bojim
jinak ventily fachaj jak maji
nemáte ještě někdo nějaký nápad?
...vis jiste, ze ta baterie co tam mas neni za zenitem? Vem voltmetr a zmer ji, kdyz ti nekdo bude startovat... ono mozna nejaky vylitany motor utocila, ale motor ktery ma kompresi uz neda. Nebo to proste zkus s jinou. Pokud se to toci rychle bez komprese, tak tam temer urcite neni mechanicky problem v motoru. Hledal bych problem v te baterce nebo starteru...
-
pipo444
- Kontaktovat uživatele:
ak má rozvody dobre nastavené tak teda fakt už len vyskúšať ten štartér a baterku. nezaškodí trošku zrepasovať a skontrolovať štartér, silnú baterku dať a hádam aj vymeniť silový kábel ku štartéru a aj kostrový za prierez 50 mm2 a poriadne oká. ak toto nepomôže tak nwm