Přídavné dálkové světla

header - FK

Přídavné dálkové světla

Příspěvek od header - FK »

Ahoj mám doma 2ks halogenových parabol a chtěl bych je namontovat na feldu ale kamarád policajt mi říkal nejenom že musí bát homologovaná ale musí být schválená pro konkrétní typ vozidla, tedy pro feldu, a že ve velkým techničáku musí být zaznamenáno co vše na autě může být doděláno jako např. že tam jsou napsaný roměry pneumatik kretý můžu použít. Tak jak to tedy je? A jak je to s elektrickým zapojením?
představoval bych si to asi takhle: http://vysivky.vysivky-nasivky.cz/skoda ... g_gJHR.jpg
Děkuji za radu :)
ferdamravenec
Kontaktovat uživatele:

Re: Přídavné dálkové světla

Příspěvek od ferdamravenec »

no nějakej základ je zákonem danej , např vnitřní okraje svítící plochy nesmí být blíže než 600mm ,
já mám toto , už to na autě bylo když jsem ho koupil , http://pvdferdamravenec.rajce.idnes.cz/ ... 190003.jpg
na technický mi řekli že by to tak být nemělo , policajti mě kvůli tomu nestavěj ,
Grave
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Grave »

Koukni u mě v profilu na foto přídavných světel. Mám to zapojený podle zákona, je to tak že pokud zapneš u hlavních světel dálkový tak by se měly rozsvítit ty přidavný. Mám je připojený na hlavní kabelový svazek k levému světlu + pojistkové pouzdro na 15A pojistku. Chodím sám na STK a nic nato neříkaly, jen skontrolovaly funkčnost a bylo hotovo. Co je taky důležitý, to je to že světla nemají přesahovat obrys vozidla. Ale všichni víme jak funguje STK stačí se jen podívat co jezdí po silnici.
Kozel je nebezpečný zepředu, kůň zezadu, hlupák ze všech stran.
00Inferno00
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 00Inferno00 »

Já měl světla takhle, nikdy žádný problém...
Obrázek
Vici píše:...ARL je král mezi TDI na platformě G4...
VW Golf IV 1.9TDI PD ARL 192PS 401Nm powered by TDIfun, EGR-off, TT puky, Strongflex dogbone
VW Passat Variant B8 2.0TDI Dynaudio
Odpovědět