ahojda tak vzhledově kvalitní folii od nekvalitní nepoznáš až tak po roce...bubliny sou bílý kolečka a jestli sou to jen takový jako by fleky tak ti říkali pravdu to je mikrovrstva vody,folie opravdu nějakou dobu po aplikaci pracuje(záleží na teplotě a vlhkosti)......Ahmed píše:Já jsem byl dělat fólie teď v neděli a stálo mě to taky 3400. Když jsem se tam objednával poslali mi v příloze emailu popis s cenou i s povolením Ministerstva dopravy konkrétně pro jejich firmu. Zatím ty okna vypadají docela dobře až na pár bublinek, ale bylo mi řečeno že do 2-3 týdnů zmiznou vlivem smršťování při vyschnutí té fólie. Počkám, a když né tak reklamuju. Každopádně bych zkusil najít firmu která tohle dělá bez demontáže oken. Nerad bych pak řesil nějaké zatékání nebo něco podobného...
Protisluneční fólie
-
vanplus - FK
Re: Zatmavovaci folie na Skla
-
vanplus - FK
nechci rejpat ale neblbni ty lidi já to už dělám 10 rokem tak trochu o tom něco vim...okna která slouží k výhledu řidiče smí být tonovaná min.70% propustnost...Collin píše:Řekl bych téměř na 100% že na čelní nesmí být vubec.
-
smazany clen - FK
Ahmed: das mi prosim do SZ adresu kde presne v ove sis to nechal delat dik
nebo aspon link nebo email 
-
smazany clen - FK
Je to ve Frýdlantu nad Ostravicí...Kein píše:Ahmed: das mi prosim do SZ adresu kde presne v ove sis to nechal delat diknebo aspon link nebo email
http://tonovani-skel.cz/
-
Collin - FK
Já mluvím o čelním a to nesmí být vubec. Nebavím se o tom jeslti okno je z výroby tonované nebo ne. Tam je to jen trochu zelený nic dramatického oproti folii.
-
vanplus - FK
ty jo a copak je asi trochu zelený okno? no přece tonovane okno....a to nic dramatickyho je tech povolenejch 70%.... a 70% je prostě 70%-je jedno jestli z výroby nebo dodatečny tonovani.....mimochodem čelní sklo taky slouží k výhledu řidiče... prostě podmínka je aby celkova propustnost skla byla min.70%....takže polopatě-pokud někdo chce folii na čelní okno tak jen 70tku pokud je to čirré okno,pokud někdo chce folii tmavší tak je to na jeho riziko ale já doporučuji 50% max. je to ta hranice mezi tim co už prudí a co ne...a tepelně je to už taky znát....Collin píše:Já mluvím o čelním a to nesmí být vubec. Nebavím se o tom jeslti okno je z výroby tonované nebo ne. Tam je to jen trochu zelený nic dramatického oproti folii.
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 02. črc 2008 20:30:01, celkem upraveno 1 x.
-
Collin - FK
jo já mluvím o tom že když už to máš z výroby že na čelní už nemužeš nic lepit. Aji když je to čiré okno tak na čelní prostě nic!
-
vanplus - FK
vyhlaška nezná pojem folie a vyrobní tonovaní.....folie je podle vyhlášky dodatečné tonovaní tak si to tam přečti at nepíšeš bludy prostě min70% celková propustnost(tzn i s folií) nic těžkýho k nepochopení...
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne stř 02. črc 2008 20:37:06, celkem upraveno 1 x.
-
Collin - FK
jo to já beru, ale to je okno od výroby. nic se tam lepit pak už nemuže.
-
vanplus - FK
a jak teda podle tebe poznaj na technický a nebo benga jestli to už bylo nebo ne?když je to těch 70 tak práve z toho důvodu je ve vyhlašce jedno jestli je to z výroby nebo ne....pro výrobce to platí stejně jako pro kohokoliv jinýho...tečka ostatní si přečtěte vyhlášku...
-
Collin - FK
prostitutka když tam nalepšíš tu folii tak je to uplně na hovno, páč je to jen do zelena a to je k hovnu.
-
vanplus - FK
no to jo to je k hovnu stejně jako boční okna 70% procentama....je to prostě málo....jo jinak sem zapoměl za zatmavení čelního okna o více než 30% je 5 bodů viz.vyhláška o provozu na pozemních komunikací...
-
Collin - FK
N otak v tom případě si už bude rozumět, protže dávat na okna folie které nejsou černé a mají jen takový nádechtak to je na nic.
-
smazany clen - FK
tak nevim ted mi psali z tonovaniskel.cz a prej na celni sklo upravy provadet nelze...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
No já bych řekl, že je to logický, alespoň tak jsem to pochopil já z vyhlášky, na čelní sklo nesmí být dodatečně přidána tonovací folie. Pouze z výroby tonované sklo, max. pruh ve skle.Kein píše:tak nevim ted mi psali z tonovaniskel.cz a prej na celni sklo upravy provadet nelze...
- madmaik
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
http://www.tonovani-autoskel.cz/Prezent ... age005.gif tady je neco napsano. druhy odstavec.
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
bylo Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995
este bych si pral nejakyho peknyho pickupa
http://feliciaklub.cz/forum_new/viewtop ... =16&t=8259
http://madmaik.rajce.idnes.cz/
-
smazany clen - FK
tak ja nevim kazda firma si mele to svoje tohle je uryvek z jejich mejlu:
Kód: Vybrat vše
K takto upraveným sklům jsme oprávněni vydat Vám na SPZ vozidla
Osvědčení o tónování skel, kde je uvedeno jaký materiál byl použit a zároveň
okna označíme štítky s platnou homologací. Námi vydané Osvědčení plně
nahrazuje zápis do velkého TP.
Na čelním skle není možné dělat žádné úpravy. Osvědčení je vystaveno ve dvou
jazycích a je platné ve všech zemích EU, nelze se tedy do budoucna obávat
- madmaik
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
je v tom peknej bordel,to co sem ja poslal o prispevek vis,tak presne tosame je i na strankach ministerstva doravy ceske repubilky http://www.mdcr.cz/cs/Silnicni_doprava/ ... ozidel.htm
Škoda Felicia SportLine 1,6mpi rv. 6/2000 a Skoda Felicia combi 1,6mpi Laurin a Klement 1995 no.2
-
vanplus - FK
no tak si to projed celý.....najdeš tam-při dodatečném tonovaní skel automobilů smíbýt použito......bla,bla....avšak okna které slouží k výhledu z místa řidiče musejí mít CELKOVOU propustnost min 70%.....je to taková klička ve vyhlášce,nicméně chodím pravidelně na školení a nevim že by byla nová vyhláška....ve starý to je takhle....a nehledě na to ne každá firma to umí je to náročný.....tak radši řikaj že to nejde....(my to taky neradi děláme
)
-
vanplus - FK
tady je fotka fabie 50% čelní okno...jinak to máme na všech autech asi 9,5 roku a žadnej problém...
- Zdenda19895
- Kontaktovat uživatele:
Jj.Taky jsem se ptal na čelní sklo ve Frýdlantu n.O. Odpověděli mi stejně.Kein píše:tak ja nevim kazda firma si mele to svoje tohle je uryvek z jejich mejlu:Kód: Vybrat vše
K takto upraveným sklům jsme oprávněni vydat Vám na SPZ vozidla Osvědčení o tónování skel, kde je uvedeno jaký materiál byl použit a zároveň okna označíme štítky s platnou homologací. Námi vydané Osvědčení plně nahrazuje zápis do velkého TP. Na čelním skle není možné dělat žádné úpravy. Osvědčení je vystaveno ve dvou jazycích a je platné ve všech zemích EU, nelze se tedy do budoucna obávat
-
smazany clen - FK
z té firmy ve Frýdlantu mi poslali mail že není problém ale jak jsem tam dojel autem a přišlo na věc tak mi ta paní která to dělá řekla, že na pření-boční okna mi může dát jen nějakou 15% fólii a ta skoro nebyla vidět... přitom v mailu psali že 70% průhlednost je možná. budu se jich muset zeptat co a jak protože to vypadá na reklamaci. mám tam milion bublinek a nevypadá to pěkně. za ty peníze bych čekal lepší práci. byl jsem sice ujištěm že během 14-ti dnů ty bublinky zmizí (vyschnou) ale je to teprve týden a spíše jich přibývá... ještě chvilku počkám a uvidím co a jak. pak vám napíšu jak to dopadlo aby jste věděli jestli se oplatí tam jet...
-
smazany clen - FK
Ahmed píše:z té firmy ve Frýdlantu mi poslali mail že není problém ale jak jsem tam dojel autem a přišlo na věc tak mi ta paní která to dělá řekla, že na pření-boční okna mi může dát jen nějakou 15% fólii a ta skoro nebyla vidět... přitom v mailu psali že 70% průhlednost je možná. budu se jich muset zeptat co a jak protože to vypadá na reklamaci. mám tam milion bublinek a nevypadá to pěkně. za ty peníze bych čekal lepší práci. byl jsem sice ujištěm že během 14-ti dnů ty bublinky zmizí (vyschnou) ale je to teprve týden a spíše jich přibývá... ještě chvilku počkám a uvidím co a jak. pak vám napíšu jak to dopadlo aby jste věděli jestli se oplatí tam jet...
no hele to si musis pohlidat ten uryvek byl prave od nich maji tech folii vice a pokud ti tam chteli dat neco co cos nechtel tak ses mel branit nesmis se dat
-
smazany clen - FK
vanplus píše: a proč teda některý feldy (a jiný auta)maj nazelenalý okna a čelní taky??? nebo když sem byl ted kupovat čelní okno tak se mě ptali jaký chci jestli tonovaný nebo čirý....
ja to beru obecně ne jenom feldy... jen sem napsal, že sem viděl auta s uplně černym čelnim sklem..
Vždy jsem byl pouze jen zastáncem tzv "pokovení". Slunce nesvítilo tolik do xichtu (asi je to lepší jak kterákoliv folie).Ale i s příliš nadstandartím zatmavením bylu z vozu vždy OK vidět i za tmy - to asi u folie nebude.
Ale co se folií týká,tak to má jednu výhodu: Nemusí se na to vyndavat skla,je to za cca 60 minut hotový a když vás to náhodou omrzí,tak se to dá z toho skla servat dolů (vhodné třeba při prodeji auta).
Ale co se folií týká,tak to má jednu výhodu: Nemusí se na to vyndavat skla,je to za cca 60 minut hotový a když vás to náhodou omrzí,tak se to dá z toho skla servat dolů (vhodné třeba při prodeji auta).
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Ex. Felda http://www.youtube.com/watch?v=b5al6XngGWo Kejzi dík!
VW Sharan TDI : "Dospělé auto pro dospělého člověka".
http://www.youtube.com/watch?v=CkJzc2D2 ... re=related
Nemám rád SZ...
Nemám rád SZ...
Už jsem to jednou psal. Collin má absolutní pravdu. Na čelní sklo se nesmí vůbec nic lepit. Vyjma dálniční známky.
Folie či čirý film nepřipadají v úvahu. Pokud to není udělané od výrobce ,vyhláška to striktně zakazuje!
Folie či čirý film nepřipadají v úvahu. Pokud to není udělané od výrobce ,vyhláška to striktně zakazuje!
I kdybych měl jít údolím stínu smrti, ničeho zlého se nebojím, neboť ty se mnou jsi: tvůj prut a tvá hůl mě konejší.
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
U ostatních se evoluce projevuje stylem: Chodítko, odstrkávadlo, kolo, fichtl, mašina, auto......
no a já jdu zase pozpátku...Auto, motorka, kolo.... ale nebojte, protože stejně se zase sejdem u toho chodítka...
-
vanplus - FK
no to máš pravdu pač pokovení funguje na principu reflexu kdežto folie je absorbce....folie za 60min??? tak to je dělá superman ,ne? v 1 člověku 3 hodiny pokud je to poctivá práce....a když sundáš folii tak tam vetšinou zůstane lepidlo,záleží od jakýho je výrobce a tak....to je práce taky na několik hodin to sundat(v domácích podmínkách, jinak tak hodku)....nehledě na rozdíly ůčelu pokovení a folií....folie je především proto aby brala UV záření-to je to co způsobuje šisování interiéru apod. všechny značkové berou kolem 99%,taky hlavně bere infra záření-tj. teplo,to je přímo ůměrné tmavosti folie....jinak jsem zjištoval podmínky zatmavení čelního okna-opravdu v dnešní době neni možné legálně dodatečně(jakkoliv) zatonovat čelní okno....prostitutka tak na co chodím na školení!!! ale zas na druhou stranu už nikdo nepozná jestli to bylo nebo ne při dodržené propustnosti....amen.Dedla píše:Vždy jsem byl pouze jen zastáncem tzv "pokovení". Slunce nesvítilo tolik do xichtu (asi je to lepší jak kterákoliv folie).Ale i s příliš nadstandartím zatmavením bylu z vozu vždy OK vidět i za tmy - to asi u folie nebude.![]()
-
smazany clen - FK
me na pokoveni se nelibi to zedelaji ten hnusny zrdcadlovy efekt...okna chci cerne proto ty folie 
-
vanplus - FK
jj to vypadá úchylně ,navíc to nemá žádnej jinej účinek....Kein píše:me na pokoveni se nelibi to zedelaji ten hnusny zrdcadlovy efekt...okna chci cerne proto ty folie
-
Collin - FK
Kein: Pokovení muzže být i čerbý ale nesmí se to moc zatmavvit.
-
vanplus - FK
jo to jo ale pokovení je stejnak takový "zrcadlový" alespon co jsem já viděl...
-
Collin - FK
van: Tak to jsi viděl pokovení s větším zatmavením, cca. od 55% to už jde to zrcadlovky.
Na pokovení se mě právě líbí to "zrcadlo". A jsem si téměř jistý,že to funguje líp na odrážení UVKSČ- záření.
Ale v dnešní době,kdy už jsem línej a nemám na to čas a energii vyndavat skla (hlavně ty lepený),tak asi půjdu do nějaký fólie.
Ale auto s foliema mě fakt pořád připadá jak auto v antikoncepci.
Ale asi je to furt lepší,než si při jízdě připadat jako vystavovanej exot ve skleníku v botancký zahradě.
Ale v dnešní době,kdy už jsem línej a nemám na to čas a energii vyndavat skla (hlavně ty lepený),tak asi půjdu do nějaký fólie.
Ale asi je to furt lepší,než si při jízdě připadat jako vystavovanej exot ve skleníku v botancký zahradě.
Úpravy řídících jednotek motorů Felicia
Nemám rád SZ...
Nemám rád SZ...
-
smazany clen - FK
Zdarec,a jak poznám že ty folie jsou s atestem,díky. ;)To tam bude R nebo jak?
- Vici
- Kontaktovat uživatele:
tak ciste logicky vzato folii na predni okno by chtel snad jen totalni curak....
O1 Combi ASZ 204PS/461Nm, Galaxy AUY 149PS/368Nm, Sharan AUY 4motion série, Favorit Silver Line 50kW
-
Bolthorn - FK
folie s atestem Ti nalepí jenom firma... A dá Ti k tomu něco jako malý techničák.. Ten musíš vozit neustále sebou...feldak píše:Zdarec,a jak poznám že ty folie jsou s atestem,díky. ;)To tam bude R nebo jak?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Já je koupil normálně v krámě, na dolním rantlu asi po 40 cm byl ten certifikát na folii jako vyleptanej a byl u toho TUV certifikát v němčině. Nikdy jsem s nima neměl problém ani na STK. Byly na té červené feldě, co jsem měl.Bolthorn píše: folie s atestem Ti nalepí jenom firma... A dá Ti k tomu něco jako malý techničák.. Ten musíš vozit neustále sebou...
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak vyndat okna by pro mne nebyl takový problém, na feldě to jde hravě, akorát se bojím těch bočních u combika, ty jsou lepenýDedla píše:Na pokovení se mě právě líbí to "zrcadlo". A jsem si téměř jistý,že to funguje líp na odrážení UVKSČ- záření.![]()
-
Bolthorn - FK
já jsem se na to ptal jednoho co školí policisty a tohle mi řekl... Jinak jsi měl asi štěstí, že Tě nějak extra nekontrolovali..103457 píše: Já je koupil normálně v krámě, na dolním rantlu asi po 40 cm byl ten certifikát na folii jako vyleptanej a byl u toho TUV certifikát v němčině. Nikdy jsem s nima neměl problém ani na STK. Byly na té červené feldě, co jsem měl.
-
Collin - FK
Tak pokud 103 projde STK tak mu mužou policajti akorát okna pochválit. Já nemám žádnou kartičku od oken a na STk jsem prošel. Mám na oknech jen nálepku atest.
-
smazany clen - FK
Kluci mohli by jste všichni co máte legální fólie nafotit ty nálepky na oknech a případně i ty kartičky pokud je máte?
- 103457
- _________________

- Kontaktovat uživatele:
Tak já bohužel ne, jelikož ty folie jsem měl na té předchozí červené feldě, tady je zatím nemám, ale asi je také pořeším, opravdu to auto je jak výkladní skříň 
-
Collin - FK
Zbyšel: máš to mít, dnes pokud se k tomu dostanu nafotím. Na STK borec tvrdil že kdyby měli policajti stím problém tak že nemužou nic. Ale nevím každej říká něco jiného. Ikna mám opravdu max. zatmavené.
-
smazany clen - FK
Cus, tak OK chlapy,mě to nabýzí jeden típek v jedný prodejně na combika za 4500 kč, co myslíte?S tin že bude vyndavat okna.
-
Bolthorn - FK
Mě se to zdá být drahý... Proč vytahovat okna?
Naposledy upravil(a) Návštěvník dne úte 15. črc 2008 17:52:45, celkem upraveno 1 x.
-
smazany clen - FK
Dolů dávají okna většinou hlavně amatéři, protože se to tak jednodušeji dělá a dokáže si to tak každej udělat i na koleně. Jinak nechápu taky moc proč je vydělávat. Firmy to umí pěkně i na autě, mají v tom už cvik aby to udělali kvalitně i v blbé poloze. Jinak ta cena je tak normální bych řekl podle ostatních nabídek firem.
-
smazany clen - FK
jj no tak uvidim, ješte se ho musim zeptat jesi to má vúbec atest. 
-
smazany clen - FK
No tak to každopádněfeldak píše:jj no tak uvidim, ješte se ho musim zeptat jesi to má vúbec atest.